Σλοβενία - Ελλάδα 1-3

Φώτης Καρακούσης
Σλοβενία - Ελλάδα 1-3

bet365

Με ψυχή χιλίων λεόντων οι παίκτες της Εθνικής επικράτησαν της Σλοβενίας με 3-1, ανέτρεψαν την εντός έδρας ήττα με 3-2, πέρασαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και το κυριότερο είναι πως φώναξαν πως το ελληνικό βόλεϊ ζει! Το Μαυροβούνιο το τελευταίο εμπόδιο για το Γουόρλντ Λιγκ.

Την θεωρούν και όχι άδικα, ως την φουρνιά που μπορεί να ξαναφέρει το βόλεϊ εκεί που του αξίζει να βρίσκεται, με παίκτες που όχι απλά παίζουν, αλλά διαπρέπουν στο εξωτερικό και κυρίως σε μια ηλικία που διψάνε απίστευτα για διάκριση. Μια διάκριση που κατάφεραν ήδη και που μπορούν να την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη και σημαντική. Ο λόγος φυσικά για τα παιδιά του Σωτήρη Δρίκου, που παρότι άκουσαν τόσο καιρό πολλά (ο προπονητής τους δυστυχώς περισσότερα), κατάφεραν με τον τσαμπουκά που έχουν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσουν το Μαυροβούνιο (νίκησε με 3-1 τα Σκόπια και πήρε και το χρυσό σετ). Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη και το δεύτερο στις 27 Ιουλίου στο Μαυροβούνιο.

Και το έκανα με τον πλέον μάγκικο τρόπο, καθώς ενώ είχαν χάσει με 3-2 στην Θεσσαλονίκη από την Σλοβενία, πήγαν στο Μάριμπορ και παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ, νίκησαν με 3-1 (21-25, 18-25, 25-22, 22-25) και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Ένας τελικός που εκτός από το τρόπαιο, δίνει κάτι ακόμα πιο σημαντικό σε όποιον το κατακτήσει και αυτό είναι η συμμετοχή στο Γουόρλντ Λιγκ, την πραγματική γιορτή των μεγάλων του αθλήματος. Μια γιορτή που θα πρέπει να ξαναμπούμε ως χώρα (δέκα χρόνια απουσίας είναι πολλά), καθώς έτσι είναι δεδομένο πως θα ανέβει και πάλι επίπεδο το ταλαιπωρημένο αυτό άθλημα.

Έδειξαν πόσο το ήθελαν...

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, το κάθε ματς φαίνεται από το ξεκίνημα, ένα ξεκίνημα που για την Εθνική στην Σλοβενία ήταν ιδανικό. Όχι μόνο γιατί ήρθαν τα δύο πρώτα σετ, αλλά γιατί συνολικά η εικόνα ήταν αυτή που έπρεπε. Οι μικροί του Σωτήρη Δρίκου μπήκαν αποφασισμένοι να καταθέσουν την ψυχή τους και να φύγουν με την πρόκριση και το έκαναν, φτάνοντας αρχικά με άνεση στο 2-0.

Το πάλεψαν οι Σλοβένοι, αλλά η Εθνική δεν γινόταν να χάσει!

Στο τρίτο και πάλι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει μια διαφορά που έφτασε τους 4 πόντους. Οι γηπεδούχοι που ωστόσο δεν είχαν και τόσο κοντά τους τον κόσμο που δεν μπήκε στην διαδικασία να γεμίσει το κλειστό (κάθε άλλο θα λέγαμε), αντέδρασαν και αφού έφεραν το σετ στα ίσια (21-21), προηγήθηκαν με 23-21, για να το πάρουν τελικά και να μειώσουν σε 2-1.

Ελληνική ψυχή και φύγαμε για τελικό

Από την στιγμή που είχαν κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια οι παίκτες της Εθνικής, όχι απλά δεν ήθελαν να την αφήσουν να πάει χαμένη, αλλά δεν σκεφτόντουσαν ούτε καν τη νίκη με 3-2 που θα έστελνε την πρόκριση στο χρυσό σετ. Έπρεπε να πάρουν το τέταρτο, να κάνουν το 3-1 και να προκριθούν. Ε αφού έπρεπε και κυρίως αφού το ήθελαν τόσο το κατάφεραν. Και το κατάφεραν με μαγκιά, γιατί παρότι σε όλο το σετ ήταν μπροστά, είδαν στο 20-22 τους Σλοβένους να τους φτάνουν, αλλά δεν μάσησαν και με τρεις συνεχόμενους πόντους των Πελεκούδα (επίθεση), Τακουρίδη (μπλοκ) και Τζούριτς (επίθεση), πήραν την μεγάλη πρόκριση, την οποία και πανηγύρισαν όπως έπρεπε. Με την ψυχή τους δηλαδή.

Ασταμάτητος ο Τζούριτς, όλοι τέλειοι

Για να έρθει μια τέτοια νίκη, όλοι θα πρέπει να έχουν παίξει πολύ καλά. Ε πρώτος μεταξύ ίσων ήταν ο Μίταρ ζούριτς, ο οποίος έδειξε για ακόμα μία φορά το γιατί θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Ο διαγώνιος της Εθνικής ήταν ασταμάτητος κερδίζοντας 33 πόντους, με τον Πρωτοψάλτη να τον ακολουθεί με 13 και τον Κοκκινάκη με 11. Για τους Σλοβένους ο Ούρναουτ είχε 14 και ο Σκετ 11.

Τα σετ: 21-25, 18-25, 25-22, 22-25

Σλοβενία (Σλαμπέ): Γκασπαρίνι 3 (3/11), Πάβλοβιτς 7 (3/5 επ., 4 μπλοκ), Κόντσιλα 9 (6/12 επ., 1 άσοι, 2 μπλοκ), Ούρναουτ 14 (13/27 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. – 52% άριστες), Τσέμπουλ 8 (6/16 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. – 48% άριστες), Πλοτ –λ (59% υπ. – 56% άριστες) / Σκετ 11 (8/21 επ., 3 μπλοκ), Γέρεμπ 4 (2 άσοι, 2 μπλοκ), Πόκερσνικ

Ελλάδα (Δρίκος): Τζούριτς 33 (28/52 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (2 μπλοκ), Πελεκούδας 8 (8/11 επ.), Τακουρίδης 6 (3/10 επ., 3 μπλοκ), Κοκκινάκης 11 (8/17 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 69% υπ. – 46% άριστες), Πρωτοψάλτης 13 (10/20 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 62% υπ. – 48% άριστες), Εφραιμίδης –λ (41% υπ. – 26% άριστες) / Τζιουμάκας 1 (1 άσο), Δαλακούρας

 

Τελευταία Νέα