Καλμαζίδης: «Να χτίσουμε πάνω στα οφέλη του Ευρωπαϊκού Λιγκ»

Gazzetta team
Καλμαζίδης: «Να χτίσουμε πάνω στα οφέλη του Ευρωπαϊκού Λιγκ»

bet365

Τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ έκανε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Καλμαζίδης λέγοντας πως θα πρέπει η ομάδα να χτίσει πάνω στα οφέλη που υπήρξαν και να μην ξεκινήσει από την αρχή τη νέα χρονιά.

Τον απολογισμό από την παρουσία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών στο φετινό Ευρωπαϊκό Λιγκ έκανε μετά το τέλος της διοργάνωσης ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος ήταν ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, από τα κορίτσια, που με την σειρά τους αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

«Η παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Λιγκ σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή διαδικασία για εμάς. Φυσικά θα θέλαμε να έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για να είμαστε πιο έτοιμοι να διαχειριστούμε τα ταξίδια και τα παιχνίδια. Σε αρκετά παιχνίδια ανταποκριθήκαμε καλά, ασχέτως αποτελέσματος, νίκης ή ήττας. Σε πολλά σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί στη διοργάνωση, στο τέλος όμως δυστυχώς δεν είχαμε την ανάλογη συνέχεια, από θέμα κούρασης και απειρίας, το οποίο μας αφήνει ένα ερωτηματικό. Κάτι που φοβόμουν από την αρχή και το είχαμε συζητήσει με τα κορίτσια ότι θα είναι μια περίοδος δύο μηνών πολύ απαιτητική», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και πρόσθεσε:

«Θα έπρεπε να έχουμε μια υποδοχή και μια καλύτερη οργάνωση, για να τηρήσουμε τον προγραμματισμό μας, που περιελάμβανε rotation στις αθλήτριες. Οι περισσότερες χώρες εκμεταλλεύονται και τις 24 αθλήτριες που δηλώνουν, όμως εμείς όπως και η Ισπανία, δεν μπορέσαμε να το κάνουμε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων, όπως είναι οι εξεταστικές ή κάποια άλλα θέματα, που πρέπει να λύσουμε. Αντίθετα κάποιες άλλες χώρες τα έχουν αντιμετωπίσει όλα αυτά και μπορούν να τηρήσουν το πλάνο τους. Σίγουρα θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί ιδιαίτερα προς το τέλος της διοργάνωσης, όπου «ξεφουσκώσαμε». Ωστόσο τα δύο τελευταία μας παιχνίδια κόντρα στη Γερμανία, δεν είχαν σχέση το ένα με το άλλο, στο τελευταίο μας παιχνίδι εμφανιστήκαμε βελτιωμένοι, παρόλο που το σκορ δεν το δείχνει. Το καθαρό σκορ πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα της ομάδας».

Σχετικά με τα οφέλη της Εθνικής μας ομάδας από τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, σημείωσε: «Τα κέρδη μας όμως από το Ευρωπαϊκό Λιγκ ήταν πολλά. Όλα τα κορίτσια κέρδισαν πολλά πράγματα από παιχνίδια με ανώτερους αντιπάλους, όπως η Πολωνία και η Γερμανία. Πρέπει να τα βάλουν στις… αποσκευές τους και να «χτίσουμε» πάνω εκεί και όχι να αρχίζουμε κάθε χρόνο από την αρχή».

Αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εμφανίστηκε ο Γιάννης Καλμαζίδης, που εξήγησε: «Όταν η «φουρνιά» των Κορασίδων που έγιναν τώρα Νεάνιδες, και προκρίθηκαν στο Πανευρωπαϊκό, ανεβούν στην γυναικεία ομάδα, σε συνδυασμό με τα κορίτσια που υπάρχουν ήδη, η Εθνική μπορεί να πάει ψηλότερα, σίγουρα θα κάνει πολύ καλά πράγματα».

Τέλος σχετικά με την διάκριση που πέτυχε η Ελένη Κιόση, η οποία αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Συγχαρητήρια καταρχήν. Εγώ δεν είχα ποτέ συνεργαστεί με την Ελένη νωρίτερα και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Είναι αρχηγός με τα… όλα της. Βοηθάει τα κορίτσια μέσα και έξω από το γήπεδο. Είναι παράδειγμα για όλες τις αθλήτριες. Το γεγονός ότι βγήκε πρώτη σκόρερ είναι πολύ σημαντικό για την ίδια και για όλη την ομάδα»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα