Έφτασαν οι θριαμβεύτριες

Gazzetta team
Έφτασαν οι θριαμβεύτριες

bet365

Με την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις αποσκευές τους, έφτασαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα κορίτσια της Εθνικής Νεανίδων.

Την αποστολή υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Τεχνικός Συντονιστής της ΕΟΠΕ (καθώς ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Στουραΐτης νωρίς το πρωί ενημερώθηκε για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της μητέρας του) Περικλής Μπακοδήμος ο οποίος συνεχάρη το προπονητικό τιμ και τις αθλήτριες για τη μεγάλη τους επιτυχία και ευχήθηκε 'καλή ξεκούραση' για τις λίγες ημέρες που θα έχουν στη διάθεση τους, καθώς στα τέλη Ιουλίου ξεκινάει η προετοιμασία για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Εγώ επιμένω ότι πρόκειται για μία από τις κορυφαίες επιτυχίες του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ. Αυτή που ήταν κοντά στην ομάδα και την παρακολουθούν εδώ και χρόνια κατάλαβαν πόσο δύσκολο ήταν αυτό τουρνουά με τις απουσίες που είχαμε», είπε από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: «Το σημαντικό είναι ότι στην πρώτη συγκέντρωση που είχαμε κάνει στα γραφεία της ΕΟΠΕ, όπου η εικόνα ήταν λίγο… περίεργη, είχα πει στα παιδιά: ‘Όσοι είμαστε εδώ σημαίνει ότι το πιστεύουμε. Οι απουσίες είναι απουσίες, αλλά η ιστορία γράφεται από αυτές που είναι παρούσες και χαίρομαι γιατί τα κορίτσια αυτά έγραψαν τη δική τους ιστορία».

Όσον αφορά την παρουσία μας στα τελικά ο Θεσσαλονικιός τεχνικός τόνισε: «Ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει να οργανωθούμε γρήγορα. Έχουμε κάποιες ομάδες που ξέρουμε, θα παίξουμε στο Βαλκανικό για την προετοιμασία και ο βασικός στόχος μας είναι να μπούμε στην 8άδα».

Η πρώτη σκόρερ της Εθνικής Ανθή Βασιλαντωνάκη σημείωσε αρχικά: «Η αλήθεια είναι ότι, δεδομένου πως μιλάμε για Νεάνιδες όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι στις Κορασίδες, ούτε κι εμείς ήμασταν τόσο αισιόδοξες ότι θα τα καταφέρναμε. Αν μπορώ να δώσω μια εξήγηση για την επιτυχία μας αυτή έχει να κάνει με το ότι πραγματικά το θέλαμε πολύ. Είχαμε και την εμπειρία από τις ανάλογες καταστάσεις που είχαμε ζήσει με την Εθνική Κορασίδων κυρίως πέρσι, ενώ η αλήθεια είναι ότι παίξαμε καλό βόλεϊ ιδιαίτερα στα δύο πρώτα ματς όταν και κρίθηκε η πρόκριση. Δείξαμε χαρακτήρα και πιστεύω ότι θα πάμε καλά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Η νεαρή διαγώνια αναφερόμενη στους στόχους της Εθνικής στα τελικά σημείωσε ότι: «Στις Νεάνιδες είναι πιο δυνατό το επίπεδο. Τα κορίτσια της ίδιας ηλικίας στις άλλες χώρες παίζουν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, αλλά όπως έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές έχουμε ψυχή πάθος και ίσως μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση και εκεί»

Ενώ τέλος αναφερόμενη στη μεταγραφή της στην Ιταλική Κονελιάνο σημείωσε: «Ήθελα από μικρή να παίξω στο εξωτερικό και σε ένα ανεπτυγμένο πρωτάθλημα. Γενικά πιστεύω ότι κάθε Ελληνίδα αθλήτρια που έχει φιλοδοξίες θα πρέπει να δοκιμάσει την τύχη της στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξω στην Ιταλία και θα κάνω ότι μπορώ για να τα καταφέρω»

Βασικές ακραίες στον όμιλο της Ελβετίας αγωνίστηκαν οι 16άχρονες Αθανασία Φακοπουλίδου και Κατερίνα Παπάζογλου.

«Σίγουρα ήταν και θέμα εγωισμού… Καταθέσαμε ψυχή και πάθος στο τουρνουά, αφού βρεθήκαμε για λίγες ημέρες κι όμως δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο», είπε η Φακοπουλίδου με την αθλήτρια του Φιλαθλητικού / Λαρισαϊκού να συμπληρώνει: «Στα τελικά ο βασικός μας στόχος είναι να μπούμε στην 8άδα. Το επίπεδο που θα βρούμε εκεί είναι πολύ δυνατές. Σας κορασίδες οι διαφορές που είχαμε ήταν μικρότερες αλλά τώρα η ψαλίδα έχει μεγαλώσει. Σίγουρα όμως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Από την πλευρά η ακραία της Ελπίδας Αμπελοκήπων σημείωσε: «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αφού ξεπεράσαμε τις απουσίες που είχαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ομάδα και τα όσα έκανε στην Ελβετία. Το ότι δεν πίστευε σχεδόν κανείς ότι δεν θα περνούσαμε ήταν ένα επιπλέον κίνητρο, γιατί θέλαμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε παρόλο που έλειπε η μισή σχεδόν ομάδα. Ωστόσο το μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς ήταν το ότι σε επίπεδο Νεανίδων είχαμε πάρα πολλά χρόνια να παίξουμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού. Δεν είχαμε τη δυνατότητα για μια μεγάλη προετοιμασία, αλλά δουλεύουμε όλες καλά στις ομάδες μας και όταν βρισκόμαστε μαζί πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο».

 

Τελευταία Νέα