Νίκη για να καθαρίσει

Νίκη για να καθαρίσει

Φώτης Καρακούσης
Νίκη για να καθαρίσει

bet365

Το τρίποντο που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην σωτηρία θέλει ο Παναθηναϊκός στην Κυψέλη απέναντι στη Νίκη Αιγνίου (20:00). Τελευταίο χαρτί για τους φιλοξενούμενους.

Καλή και άγια η μάχη για τον τίτλο, καλή και αυτή για μια θέση στην Ευρώπη, όμως την δική της ξεχωριστή σημασία έχει αυτή για αποφυγή του υποβιβασμού. Οι Παναθηναϊκός, Αρης, Παναχαϊκή και Νίκη Αιγινίου βρίσκονται ήδη στην 3η αγωνιστική των πλέι άουτ, μια αγωνιστική που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια. Στην κατάμεστη όπως αναμένεται Κυψέλη οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την ομάδα του Αιγινίου (20:00), θέλοντας να κάνουν άλμα πρόκρισης που θα οριστικοποιηθεί αν την Τετάρτη του Πάσχα κερδίσουν πάλι εντός έδρας την Παναχαϊκή.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, καθώς έχουν ήδη 7 πόντους διαφορά από το «τριφύλλι» (25-18) και αν δεν κερδίσουν τότε απλά αποχαιρετούν την κατηγορία. Από την άλλη αν κερδίσει θα μειώσει στους 4 και θα έχει και το εντός έδρας ματς, αν και πάλι η προσπάθεια για την ομάδα του Γιάννη Μέλκα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Στα αγωνιστικά ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί συνεχώς να διώξει το άγχος από τους παίκτες του. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν χωρίς τον Παράσογλου που έμεινε στο Αιγίνιο λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.

Καλμαζίδης: «Πιο ψυχοφθόρο από τον πρωταθλητισμό»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και δήλωσε πως η διαδικασία των πλέι άουτ είναι πιο ψυχοφθόρα από το να κυνηγάς κάποιο τίτλο: «Είναι μία ακόμα δοκιμασία περισσότερο για το μυαλό παρά για το σώμα. Αυτοί οι αγώνες δεν έχουν σχέση με την πίεση που υπάρχει για να πάρεις το πρωτάθλημα. Είναι πολύ πιο επίπονοι και δοκιμάζουν πολύ την ψυχολογία των παικτών και των ομάδων. Παρόλα αυτά κρατάμε ψηλά το ηθικό μας και με υπομονή βαδίζουμε βήμα βήμα προς την επίτευξη του στόχου. Σχετικά πρόσφατα παίξαμε με τη Νίκη στην Κυψέλη και νικήσαμε 3-0 σετ. Δε μπορείς να την χαρακτηρίσεις αδύναμη από τη βαθμολογική της θέση μέσα από ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν της επιτρέψεις να κάνει παιχνίδι θα σου κάνει ζημιά. Γι αυτό και πρέπει να μην χαλαρώσουμε καθόλου. Όταν ο Παναθηναϊκός παίζει την παραμονή του αυτούς τους αγώνες τους κερδίζει».

Μέλκας: «Δύσκολα αλλά δεν τα παρατάμε»

Ο προπονητής της Νίκης Αιγινίου Γιάννης Μέλκας: «Ξέρουμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα για μας αλλά δεν τα παρατάμε. Θέλαμε κάτι καλύτερο στα ματς με τον Άρη και την Παναχαϊκή. Ο Άρης με τον Παναθηναϊκό έχουν πλεονέκτημα για την παραμονή και θεωρώ πως η 3η αγωνιστική θα είναι καθοριστική. Εάν εμείς πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και η Παναχαϊκή νικήσει τον Άρη τα πράγματα θα μπερδευτούν πολύ. Η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να αποβάλουμε τη πίεση του στόχου».

Η βαθμολογία στα πλέι άουτ

Άρης 26

Παναθηναϊκός 25

Παναχαϊκή 22

Νίκη Αιγινίου 18

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα