ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-0 σετ

Gazzetta team
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-0 σετ

bet365

Η ΑΕΚ κέρδισε 3-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Α1 βόλεϊ γυναικών και στο φινάλε της κανονικής περιόδου του... πήρε την πρώτη θέση και το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας με +2 στην κατάταξη κι ένα σερί 6-0 στις αναμετρήσεις του με την ΑΕΚ, ήθελε μόλις 2 σετ -ή ένα βαθμό- για να εξασφαλίσει την κορυφή, ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.

Σε μια καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Ένωσης, τα κορίτσια του Μανώλη Ρουμελιώτη μπλόκαραν τις ερυθρόλευκες και έπιασαν κορυφή στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που παρακολουθήσατε ζωντανά από το gazzetta.gr.

Πολύ καλά διαβασμένες οι κιτρινόμαυρες, πήραν όλες σχεδόν τις μονομαχίες πάνω στο φιλέ, ενώ με την Γιακουμή στο μπλοκ, στους τελευταίους πόντους και με σταθερή αξία τη Γιόσοβιτς στην επίθεση έφτασαν στην «καθαρή» νίκη, εξασφαλίζοντας άξια την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Τοτσίδου και Φερνάντεζ έδωσαν λύσεις, με την Ισπανίδα μάλιστα να τελειώνει με καρφί τον αγώνα, μέσα σε αποθέωση.

Εξαιρετική η διαιτησία από την Μουλά που χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις να πάρει πάνω της κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις, χωρίς να διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Για γερά νεύρα το ματς, από την αρχή μέχρι και το φινάλε του, τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Χρειάστηκε μάλιστα να διακοπεί στις αρχές του δεύτερου σετ, λόγω ενός καπνογόνου που άναψε φίλος της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν παρατράγουδα. Ωστόσο, στο φινάλε του ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Νικολάκης εξέφρασε τα παράπονά του για τις συνθήκες που διεξήχθη η αναμέτρηση, εν όψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος, αφού είναι πολύ πιθανό οι δύο ομάδες να συναντηθούν στους τελικούς.

Νικολάκης: «Πολύς ο κόσμος»

«Υπήρχε πολύς κόσμος στον αγωνιστικό χώρο και υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να παιχτεί βόλεϊ και μιλάμε για γυναικείο βόλεϊ και όχι ποδόσφαιρο. Είναι ωραίο να είναι γεμάτα τα γήπεδα αλλά και να δίνει παλμό ο κόσμος αλλά δεν είναι σωστό να υπάρχει τόσος κόσμος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι το παράπονο μου σαν προπονητής του Ολυμπιακού».

Ενώ για το παιχνίδι σημείωσε: «Η ΑΕΚ νίκησε δίκαια σε μας δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα που δοκιμάσαμε. Ωστόσο είμαι ικανοποιημένος και από την ομάδα μου αφού εκτός από το πρώτο σετ στα άλλα δύο χάθηκαν στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε ίσως να πάρουμε το ένα και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Τώρα θα πρέπει να απκλείσουμε τα Βριλήσσια στον ημιτελικό και μετά να παίξουμε με την ΑΕΚ στον τελικό με μειονέκτημα έδρας. Δεν είμαστε το φαβορί και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα προγνωστικά όπως κάναμε και πέρσι».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ρουμελιώτης σημείωσε: «Πρόλαβα να ζήσω μια τέτοια στιγμή στον ένα μήνα που βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Μπράβο στα κορίτσια που είχαν πολύ καλή απόδοση κι απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εφαρμόζοντας αυτά που είχαμε πει», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Μανώλης Ρουμελιώτης και συνέχισε: «Κατορθώσαμε να κερδίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο ενώ πήραμε από τον κόσμο σε καθοριστικά σημεία του αγώνα».

Από κει και πέρα ο προπονητής της Ένωσης τόνισε ότι: «Θέλουμε να είναι κόσμια η ατμόσφαιρα και να δείχνουμε σεβασμό στον αντίπαλο όπως τον ίδιο σεβασμό δείχνουν και σε εμάς», ενώ αναφερόμενος στα πλέι οφ σημείωσε: «Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ξεκινάμε από το 0-0. Η έδρα δίνει 1% πλεονέκτημα».

Πήρε τον... αέρα η ΑΕΚ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση έδειξε να πατάει γερά από την έναρξη του αγώνα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό από τη θέση του σερβίς. «Χαλασμένη» υποδοχή για τις ερυθρόλευκες που θέλησαν με τη σειρά τους να ρισκάρουν, όμως δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, ενώ τα πολλά λάθη έδιναν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να παίρνει εύκολους πόντους για να φτάσει χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση στο 1-0. Εκτός των άλλων η Κις έδειχνε επηρεασμένη και δεν μπορούσε να προσφέρει όσο θα ήθελε, με αποτέλεσμα να λείψουν οι πόντοι από τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκες παρόλα αυτά ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοσή τους και μαζί ανέβηκε και ο ρυθμός και η ποιότητα του παιχνιδιού. Τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη πήραν το προβάδισμα με 6-3 στο ξεκίνημα, για να έρθει η άμεση «απάντηση» από την ΑΕΚ η οποία είχε πάντα τις λύσεις στην επίθεση. Με ένα σερί 4-0 η Ένωση πέρασε μπροστά με 7-6 και από εκεί και πέρα είχαμε συνεχείς εναλλαγές του σκορ, με την Κοσμά να δίνει λύσεις στην επίθεση για τον Ολυμπιακό. Συγκλονιστικοί οι τελευταίοι πόντοι με την ΑΕΚ να επιστρέφει από το 23-24 και με 26-24 να βάζει τις βάσεις για το «τρίποντο».

Ίδια η εικόνα και στη συνέχεια, με τις κιτρινόμαυρες να ακολουθούν την ίδια τακτική. Η Μοντζόνι σκόραρε για τον Ολυμπιακό «μίλησαν» όμως τα μπλοκ στο πιο κρίσιμο σημείο. Οι τελευταίοι πόντοι κρίθηκαν πάνω στο φιλέ, με τις ερυθρόλευκες να σταματούν δύο φορές τις αντίπαλές τους και με δύο σερί stop να ισοφαρίζουν σε 23-23 για να λάβουν στη συνέχεια την ίδια απάντηση με την Παπαφωτίου να πρωταγωνιστεί μετατρέποντας το 23-24 σε 25-24 για την ΑΕΚ, για να τελειώσει μετά το ματς η Φερνάντεζ με επιβλητικό τρόπο, καρφώνοντας μπροστά τις ερυθρόλευκες.

Η ΑΕΚ βρέθηκε λοιπόν στο φινάλε της κανονικής περιόδου στην κορυφή και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα τον Παναθηναϊκό. Αντίστοιχα, ο δεύτερος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τα Βριλήσσια έχοντας αβαντάζ έδρας. Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό θα κριθεί στις 2 νίκες.

Τα σετ: 25-17, 26-24, 26-24
ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Φερνάντεθ 6 (6/15 επ.), Γιόσοβιτς 18 (17/36 επ., 1 μπλοκ), Ιβάνοβα 6 (6/16 επ., 56% υπ. – 44% άριστες), Τοτσίδου 5 (2/7 επ., 3 άσοι, 12% υπ. – 00% άριστες), Γιακουμή 8 (4/10 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Παπαφωτίου 6 (2/6 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Ρόγκα –λ (69% υπ. – 56% άριστες) / Λαδένη,
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 9 (4/10 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Κοσμά 12 (10/30 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 45% υπ. – 20% άριστες), Κις 5 (4/30 επ., 1 μπλοκ), Μονζόνι 10 (8/10 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 2 (2/2 επ.), Τένεβα 3 (3/6 επ., 21% υπ. – 21% άριστες), Κονόμι – λ (50% υπ. – 40% άριστες) / Κωνσταντίνου 4 (4/16 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 42% υπ. – 37% άριστες), Τέζα, Λαμπρούση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα