ΑΕΚ - Κηφισιά 0-3

ΑΕΚ - Κηφισιά 0-3

bet365

Και πάλι κορυφή για την Κηφισιά. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη επικράτησε της ΑΕΚ στην Γλυφάδα με 3-0, εξασφάλισε την τετράδα και ουσιαστικά άφησε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος την Ένωση!

Όσο φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, τόσο τα παιχνίδια στην Α1 Ανδρών είναι όλο και πιο σημαντικά. Ένα από αυτά διεξήχθη στο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας, με την Κηφισιά πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση να παίρνει μεγάλη νίκη, επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-0 (18-25, 25-27, 23-25). Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη ανέβηκε και πάλι στην κορυφή (μαζί με τον Ολυμπιακό) και περιμένει το Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Φοίνικας για να δει αν θα έχει ακόμα έναν συγκάτοικο. Το σίγουρο ωστόσο είναι πως πλέον εξασφάλισε την τετράδα, μιας και η διαφορά από τους «κιτρινόμαυρους» έφτασε στους 12 βαθμούς.

Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους έδειξαν πως το μυαλό τους είναι περισσότερο στο Κύπελλο και αυτό φάνηκε και στο ότι ο Πέτρογλου προτιμήθηκε να ξεκουραστεί προκειμένου να είναι έτοιμος στον ημιτελικό με την Κηφισιά και πάλι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι γηπεδούχοι παράτησαν το ματς. Με εξαίρεση το πρώτο σετ που πήραν άνετα οι φιλοξενούμενοι, τα άλλα δύο κρίθηκαν πραγματικά στις λεπτομέρειες. Στο δεύτερο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, η ΑΕΚ είχε δύο σετ μπολ τα οποία δεν αξιοποίησε κάτι που έκανε η ομάδα των βορείων προαστείων κάνοντας το 0-2.

Και στο τρίτο όμως υπήρξε μεγάλη... μάχη με την Ένωση να προηγείται με 5-0 και 12-9. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν αμέσως και οι δύο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το 22-22, σημείο στο οποίο η Κηφισιά με ένα 2-0 προηγήθηκε με 22-24 και στο τέλος κατάφερε να πάρει και αυτό το σετ και την σπουδαία νίκη που την βάζει σίγουρα στην τετράδα. Για την ΑΕΚ όπως είπαμε, από την στιγμή που μένουν τρεις αγωνιστικές τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, καθώς αν ο Εθνικός κερδίσει με 3-2 τον Φοίνικα, δεν θα προλαβαίνει και μαθηματικά.

Πρώτοι σκόρερ για τους μεγάλους νικητές ήταν οι Σουλτανόπουλος και Πρωτοψάλτης με 14 πόντους και τους ακολούθησε ο Γιοβάνοβιτς με 13. Για τους ηττημένους που πλέον κοιτάζουν μόνο το Κύπελλο θέλοντας να το κατακτήσουν όπως έκαναν και με το Λιγκ Καπ, ο Παγιάν με 16 και Τόρρες με 11 ήταν οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό.

Τα σετ: 0-3 (18-25, 25-27, 23-25)

* Οι πόντοι της ΑΕΚ προήλθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 2 άσσους, 44 επιθέσεις 12 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

ΑΕΚ (Φλαούνας): Μαντέκας 9 (7/14 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 45% άριστες), Τόρρες 11 (4/11 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Κατσανεβάκης 4/5 επ, 2 μπλοκ), Κρέτσης, Παγιάν 16 (15/35 επ, 1 άσσος), Ρουμελιωτάκης 8 (6/13 επ, 2 μπλοκ, 44% υπ - 30 % άριστες) / Γκούζντα (λ - 71% υπ - 53 άριστες), Αχιλλεόπουλος (λ), Τοκάνης, Νοβοσέλατς 2 (1 επίθεση, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 1 (μπλοκ), Σουλτανόπουλος 14 (8/14 επ, 6 μπλοκ), Ντε Σόουζα 10 (8/13 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 78% υπ - 44% άριστες), Πρωτοψαλτης 14 (12/19 επ, 2 μπλοκ, 78% υπ - 44% άριστες), Παπαγγελόπουλος 6 (4/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 13 (12/27 επ, 1 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ- 30% υπ - 20% άριστες), Κόβαλτσουκ, Κούνας, Κάπελλας.

Αρσενιάδης: «Μεγάλη επιτυχία»

O προπονητής του Α.Ο.Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, και μία μεγάλη επιτυχία για εμάς. Μπαίνουμε μαθηματικά στην τετράδα, αφού είμαστε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και έχουμε 12 βαθμούς από τον πέμπτο. Αν καλοσκεφτείς ποια είναι η αξία της ομάδας που αφήσαμε έξω, είναι μία μεγάλη επιτυχία. Η αξία της ομάδας που αφήσαμε εκτός τετράδας δίνει τιμή σε εμάς. Έχουμε ακόμη ένα μεγαλύτερο παιχνίδι από αυτό στο Κύπελλο, όπου θα είναι και άλλη ομάδα και άλλη διοργάνωση. Θα εστιάσουμε εκεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Παρά τη νίκη μας δεν είμαστε φαβορί, φαβορί υπάρχει και δεν είναι η Κηφισιά».

Φλαούνας: «Δεν θα μας επηρεάσει για το Κύπελλο»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Άκης Φλαούνας δήλωσε για το 0-3 από την Κηφισιά: «Σήμερα δεν ήμασταν καλοί στον τομέα της υποδοχής. Παρόλα αυτά, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα, θα μπορούσαμε να πάρουμε το δεύτερο σετ και το ματς τότε θα είχε άλλη εξέλιξη. Το ίδιο συνέβη και στο τρίτο σετ. Τώρα έχουμε μερικές μέρες μπροστά μας για να αναλύσουμε τα λάθη μας, να δούμε τι έφταιξε, να διορθώσουμε κάποια πράγματα ώστε να πάμε στον ημιτελικό του Φάιναλ-4 καλύτερα προετοιμασμένοι. Αυτή η ήττα δεν θα επηρεάσει την ομάδα ψυχολογικά. Έχει δείξει ότι διαθέτει μέταλλο και ξέρει να αντιδρά θετικά μετά από μια ήττα».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα