Καλμαζίδης για Παναθηναϊκό

Καλμαζίδης για Παναθηναϊκό

Φώτης Καρακούσης
Καλμαζίδης για Παναθηναϊκό

bet365

Ο Γιάννης Καλμαζίδης θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο αντικαταστάτης του Γιάννης Λάιου στον πάγκο του Παναθηναϊκού με τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το διαζύγιο που υπήρξε με τον Γιάννη Λάιο. Οι «πράσινοι» στράφηκαν σε ελεύθερους προπονητές με τους Καλμαζίδη και Ζαλμά να ήταν οι βασικοί υποψήφιοι. Τελικά όπως όλα δείχνουν, ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού» θα είναι ο Ομοσπονδιακός της Εθνικής Γυναικών.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης γεννήθηκε στην Βουδαπέστη και από 2 χρονών μετακόμισε στην Σουηδία, όπου και εκεί έμαθε το βόλεϊ. Έφτασε να παίζει στην Εθνική Σουηδίας και στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ήρθε στην Ελλάδα, παίζοντας αρχικά στην Ορεστιάδα. Στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Έσπερο, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Άρη, πριν γυρίσει στον «γηραιό» όπου και τερμάτισε την καριέρα του.

Αμέσως ανέλαβε βοηθός του Κρίστιανσον κατακτώντας μαζί του το πρωτάθλημα. Στην συνέχεια ακολούθησε τον Σουηδό στον Ολυμπιακό, όπου πήρε τρία συνεχόμενα, το ένας ως βοηθός και τα άλλα δύο αντικαθιστώντας τον Κρίστιανσον και τον Γκουλινέλι. Πλέον είναι τεχνικός της Εθνικής Γυναικών. Ως τεχνικός του αρέσει να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και γι' αυτό είναι και ιδιαίτερα αγαπητός, όπως έχει φανεί σε δηλώσεις πολλών παικτών.

Αν όλα πάνε καλά η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Καλμαζίδη θα ανακοινωθεί αύριο και ο νεαρός προπονητής θα πιάσει αμέσως δουλειά με μοναδικό στόχο να βγάλει από το αγωνιστικό... τέλμα το «τριφύλλι».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα