Στην 12η θέση οι Κορασίδες

Gazzetta team
Στην 12η θέση οι Κορασίδες

bet365

Η Εθνική βόλεϊ των Κορασίδων δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η ήττα με 3-1 από την Ταϊπέι την κατέταξε στη 12η θέση.

Στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, η ελληνική ομάδα έκανε μια αξιόλογη πορεία, αν αναλογιστεί κανείς την έλλειψη πείρας και το γεγονός ότι αντιμετώπισε κάποιες από τις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Στον τελευταίο τους αγώνα στην Ταϊλάνδη τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου δεν κατάφεραν να μπουν στο ρυθμό της Ταϊπέι. Ο αντίπαλος πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο, ακόμη κι όταν η Εθνική μείωσε στο σκορ, και έφτασε στην επικράτηση, καταλαμβάνοντας την 11η θέση.

Κορυφαία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η Βασιλαντωνάκη με 28 πόντους ενώ ακολούθησαν Στράντζαλη και Ψωμά με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

ΗΠΑ-Κίνα στον τελικό

Στους αγώνες των ημιτελικών, οι ΗΠΑ και η Κίνα ήταν οι μεγάλες νικήτριες, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο του μεγάλου τελικού, μετά τις νίκες τους κόντρα σε Βραζιλία και Περού αντίστοιχα, με 3-2.

Τα σετ: 25-23, 25-18, 14-25, 25-22
ΤΑΪΠΕΪ: Κούο Τσινγκ 8, Τσενγκ Λι 4, Τσεν Τζου 17, Τσανγκ Γιου 2, Τσενγκ Βαν 18, Τσανγκ Τσι 14, Λιν Μιάο (λίμπερο), Τσεν Γιούε 1, Τσεν Γι, Τσανγκ Λι 2.
ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλαντωνάκη 28, Χαμπηλομάτη 2, Ψωμά 10, Κωνσταντινίδου 1, Στράντζαλη 12, Γκουντιμένκο 1, Κοκκινάκη (λίμπερο), Παπαδοπούλου, Σωτηρίου, Καλαντάτζε 1.

 

Τελευταία Νέα