Πέμπτη ήττα στην Ουτρέχτη

Gazzetta team
Πέμπτη ήττα στην Ουτρέχτη

bet365

Με πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς και την 8η θέση στην τελική κατάταξη επιστρέφει από την Ουτρέχτη, όπου διεξήχθη το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας η Εθνική βόλεϊ των Κορασίδων, στρέφοντας πλέον την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στον τελευταίο της αγώνα στην ολλανδική πόλη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 3-1 (25-22, 25-27, 25-19, 25-14) από την Τουρκία, αφού για μια ακόμη φορά, παρά τα καλά στοιχεία που έδειξε, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, οδήγησαν σε νέο αρνητικό αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν και το τελευταίο τεστ της ελληνικής ομάδας, πριν αναχωρήσει για την Ταϊλάνδη, όπου το διάστημα 26 Ιουλίου – 4 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάιλημα.

«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι μας περίμενε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ και γι’ αυτό ήρθαμε εξάλλου, για να ιδρώσουμε και να προετοιμαστούμε κόντρα σε όσο το δυνατόν πιο ισχυρούς αντιπάλους. Αυτούς τους βρήκαμε στην Ουτρέχτη και θεωρώ ότι η συμμετοχή αυτή θα μας κάνει καλό εν όψει Ταϊλάνδης. Και αυτά τα ματς και τα επίσημα, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, θα είναι μια τεράστια προίκα για το γυναικείο βόλεϊ που μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει από τέτοιες διοργανώσεις», σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάκης Φλώρος.

Και συμπλήρωσε: «Μετά από μία σειρά πέντε αγώνων, όπου σχεδόν σε όλα ήμασταν ανταγωνιστικοί, βγάλαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και πλέον έχουμε δύο ακόμη προπονήσεις μόλις επιστρέψουμε, ώστε να κάνουμε τις όποιες μικρο-διορθώσεις».

Η ελληνική ομάδα επιστρέφει στη βάση της το μεσημέρι του Σαββάτου (20/7) και θα συνεχίσει το πρόγραμμά της με δύο προπονήσεις Κυριακή και Δευτέρα, ενώ την επομένη θα «πετάξει» για Ταϊλάνδη.

Η Εθνική βρίσκεται στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Κίνα, Πολωνία, Ιαπωνία και Αργεντινή. Από κάθε όμιλο, οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, ενώ η τελευταία θα αποκλειστεί.

Οι Όμιλοι

Όμιλος A: Ταϊλάνδη, Πολωνία, Αίγυπτος, Τυνησία, Πουέρτο Ρίκο
Όμιλος B: Κίνα, Σερβία, Ιαπωνία, Αργεντινή, ΕΛΛΑΔΑ
Όμιλος C: Βραζιλία, ΗΠΑ, Άγιος Δομίνικος, Αλγερία, Σλοβενία
Όμιλος D: Ιταλία, Τουρκία, Περού, Μεξικό, Ταϊπέι

Το πρόγραμμα της Εθνικής

26 Ιουλίου: Σερβία - Ελλάδα, Ιαπωνία – Κίνα
27 Ιουλίου: Κίνα - Σερβία, Αργεντινή – Ιαπωνία
28 Ιουλίου: Σερβία - Αργεντινή, Ελλάδα – Κίνα
29 Ιουλίου: Αργεντινή - Ελλάδα, Ιαπωνία – Σερβία
30 Ιουλίου: Ελλάδα - Ιαπωνία, Κίνα - Αργεντινή

 

Τελευταία Νέα