Ας ξεκινήσουν την σωτηρία με την μη καταστροφή του βόλεϊ

Ας ξεκινήσουν την σωτηρία με την μη καταστροφή του βόλεϊ

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ας ξεκινήσουν την σωτηρία με την μη καταστροφή του βόλεϊ

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης διαβάζει για τις αλλαγές που ετοιμάζονται στον Παναθηναϊκό και αναρωτιέται μήπως θα έπρεπε όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν τον Σύλλογο συνολικά, να αρχίσουν πρώτα από την μη καταστροφή του βόλεϊ ανδρών.

Το τελευταίο διάστημα η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια κινητικότητα που χρόνια είχαν να δουν στον Παναθηναϊκό οι φίλοι του. Με την ΠΑΕ να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και την απογοήτευση να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της και τον Ερασιτέχνη να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στα ομαδικά αθλήματα, χρειαζόταν και φυσικά ακόμα χρειάζεται κάτι δραστικό προκειμένου συνολικά ο Σύλλογος να ανακάμψει και να μπει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Αυτό το δραστικό δείχνει να είναι η προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το γνωστό πλέον σε όλους PAO Foundation. Το τι είναι ακριβώς είναι το PAO Foundation, έχει αναλυθεί από ανθρώπους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ενώ και ο ηγέτης της ΚΑΕ με σημερινή του ανακοίνωση έδωσε πολλές απαντήσεις, με τις περισσότερες να αναμένεται να τις δώσει όταν θα ανοίξει ακόμα περισσότερο τα χαρτιά του τις επόμενες ημέρες.

Από την στιγμή πάντως που είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram πως θα γίνει προσπάθεια για την σωτηρία της ΠΑΕ, έχουν παρελάσει πολλά ονόματα για πιθανούς συμπαίκτες του. Ονόματα με τρομερά μεγάλη οικονομική επιφάνεια, που σίγουρα είναι σε θέση να δώσουν λύση και να κάνουν πρωταγωνίστρια κάθε ομάδα, όχι μόνο τον Παναθηναϊκό.

Ξαναλέω όμως πως όλα όσα αφορούν την ΠΑΕ μπορείτε να τα διαβάσετε σε άλλα κείμενα από ανθρώπους που ασχολούνται πολύ περισσότερο με το ρεπορτάζ. Προσωπικά εγώ σε όλο αυτό που δείχνει να πάει να γίνεται, ένα μόνο ερώτημα έχω να κάνω.

Αν τελικά τα ρεπορτάζ για τους πλούσιους συμπαίκτες ισχύουν, αν τελικά όντως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει πάρει πιο σοβαρά από ποτέ την απόφαση να γίνει ο θεματοφύλακας όχι μόνο της ΠΑΕ αλλά και του Συλλόγου συνολικά, καθώς το PAO Foundation θα έχει να κάνει και με ΠΑΕ και με ΚΑΕ και με Ερασιτέχνη, τότε καλό δεν θα ήταν όσοι είναι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη να το κάνουν αρχίζοντας με το ανδρικό βόλεϊ;

Η ντροπή για το γυναικείο δεν αποφεύχθηκε και το τμήμα με τους περισσότερους τίτλους στον Ερασιτέχνη και δεύτερο μετά το μπάσκετ ανδρών συνολικά στον Σύλλογο δεν θα κατέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του να αγωνιστεί, ενώ όταν θα το κάνει και πάλι, θα παίξει στην pree League, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει. Το ποιοι έφταιξαν γι' αυτή την κατάντια είναι μεγάλη συζήτηση, όμως το βασικό δυστυχώς είναι πως η ομάδα δεν θα κατέβει. Και δεν θα το κάνει και γιατί δεν ενδιαφέρθηκε ΚΑΝΕΙΣ να την σώσει, αλλά και η ΕΟΠΕ δεν θέλησε να δώσει λίγες μέρες παράταση προκειμένου να γίνει κάποιο θαύμα και να βρεθεί λύση.

Η Ομοσπονδία λειτούργησε ως δημόσιος υπάλληλος της δεκαετίας του 80, χωρίς να σκεφτεί πως αν από το πρωτάθλημα απουσιάζουν τόσο μεγάλα ονόματα, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό το πρεστίζ και το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και των χορηγών. Η ΕΣΑΠ από την άλλη σκέφτηκε πιο έξυπνα, έδωσε την παράταση και πλέον αναζητείται ένα θαύμα.

Όμως επειδή θαύματα δεν γίνονται, τα πράγματα δείχνουν να είναι απλά. Είναι λογικό πολλοί από όσους θέλουν να ασχοληθούν με την ΠΑΕ να μην ξέρουν καν τι είναι το βόλεϊ, ωστόσο μιας και μιλάμε για ένα από τα πιο αγαπητά τμήματα των φίλων του «τριφυλλιού», είναι το λιγότερο άσχημο να ακούγονται εκατομμύρια δεξιά και αριστερά και να μην μπορεί κάποιος ή κάποιοι στην χειρότερη, να βάλει τα 40.000 που χρειάζονται αρχικά για να πάρει άδεια η ομάδα.

Μιλάμε για τρομερά αστείο ποσό, που ξαναλέω αν ισχύουν τα ονόματα που έχουν γραφτεί, είναι γι' αυτούς μια καθημερινή βόλτα στα μπουζούκια. Όλοι στον Παναθηναϊκό εννοείται πως περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, ελπίζοντας πως η κίνηση Γιαννακόπουλου θα στεφθεί με επιτυχία. Πριν όμως υπάρξουν οι συμφωνίες και αρχίσει να τρέχει αυτό το μεγαλεπήβολο project, όλοι αυτοί οι συμπαίκτες ας μην δώσουν το βδομαδιάτικο στα παιδιά τους και ας βοηθήσουν το ανδρικό τμήμα βόλεϊ να κατέβει στο πρωτάθλημα. Τα λεφτά που θα βγάλουν από τις τσέπες τους θα είναι ψίχουλα και θα καταφέρουν να γλιτώσουν ένα ακόμα ιστορικό τμήμα από την ντροπή, ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμα μεγαλύτερα και πιο σπουδαία προσπάθεια...

ΥΓ: Ό,τι είναι να κάνουν, θα πρέπει να το κάνουν χθες, καθώς ο χρόνος πιέζει αφόρητα. Θέλεις να βοηθήσεις και μάλιστα με αστείο για την τσέπη σου ποσό; Κάντο χθες, χωρίς λόγια, χωρίς τίποτα. ΜΟΝΟ με πράξεις...

ΥΓ1: Μπράβο στην ΕΣΑΠ με τους 7 κοινοτικούς, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορεί και καλύτερα. Μπορεί ας πούμε να αποφασίσει να αγωνίζονται 12 ξένοι, σιγά μωρέ, ποιος νοιάζεται αν έτσι δεν πρόκειται ποτέ να δούμε διάκριση της Εθνικής; Ας είναι καλά τα μικροομαδικά συμφέροντα.

ΥΓ2: Στο θέμα πάντως του Παναθηναϊκού η Λίγκα έκανε το αυτονόητο, όπως και με τον Ηρακλή. Έδωσε και δίνει χρόνο γιατί ξέρει πως χωρίς μεγάλα ονόματα το πρωτάθλημα θα είναι πιο φτωχό και οι χορηγοί θα μειωθούν. Η ΕΟΠΕ από την άλλη που πληρώνεται από το κράτος (εκτός και αν κανείς περιμένει το εκατομμύριο χορηγία του προέδρου για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά), σιγά μην ασχοληθεί, σε αντίθεση με την περίπτωση του Ηρακλή Κηφισιάς που φάνηκε πιο διαλλακτική, πραγματοποιώντας και επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας των βορείων προαστείων, κάτι που με τους... πράσινους δεν έκανε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...