Βασιλειάδης: «Όχι μεγάλα λόγια αλλά έργα»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Όχι μεγάλα λόγια αλλά έργα»

bet365

Ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης τίμησε με την παρουσία του το 1ο τουρνουά Masters που διεξάγεται στις Σπέτσες.

Ο κ. Βασιλείαδης απόλαυσε τους απογευματινούς αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley στις κερκίδες μαζί με την οικογένειά του και τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ κ. Γιώργο Καραμπέτσο και στο τέλος μίλησε στο volleyball.gr για την εξαιρετική όπως χαρακτήρισε διοργάνωση αλλά και για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Masters2017 Karampetsos Vasileiadis

Κύριε Υφυπουργέ, μας τιμά η παρουσία σας στο 1ο τουρνουά Master του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley που διεξάγεται στις Σπέτσες. Σας έχουμε δει πολλές φορές σε διοργανώσεις του βόλεϊ, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είστε φίλος του αθλήματος πλέον;

«Πραγματικά το βόλεϊ και το beach volley μου αρέσει, όπως συνολικά όλος ο αθλητισμός. Μου αρέσει να το παρακολουθώ και ειδικά όταν γίνονται τέτοιες προσπάθειες και τέτοιες διοργανώσεις. Η Ομοσπονδία του βόλεϊ προσπαθεί να μπει σε μία νέα εποχή, με πολύ μεγάλες δυσκολίες. Καθημερινά δίνουν εξετάσεις και προσπαθούν να κερδίσουν ένα στοίχημα, ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρουν. Βοηθούμε όσο μπορούμε, δεν είναι αρκετό και το ξέρουμε αυτό. Νομίζω όμως ότι με την καλή συνεργασία που έχουμε μπορούμε να βγούμε όλοι μας μόνο κερδισμένοι».

Βρισκόμαστε στην πλατεία Ποσειδωνίου στις εγκαταστάσεις του 1ου τουρνουά Master μπροστά σε αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο και παρακολουθήσατε τους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Πως βλέπετε τις εγκαταστάσεις και το επίπεδο των αγώνων;

«Το επίπεδο των αγώνων είναι αρκετά υψηλό με πολύ ωραία παιχνίδια. Η εγκατάσταση εδώ στην πλατεία Ποσειδωνίου είναι υπέροχη, μόνο και μόνο που βρίσκεσαι σε αυτή την ιστορική πλατεία, μπροστά από αυτό το ιστορικό κτίριο, δίπλα στο άγαλμα της Μπουμπουλίνας είναι υπέροχα, είναι ένα ειδυλλιακό μέρος για να δεις αγώνες. Εξαιρετική σκέψη, εξαιρετική ιδέα με πολύ καλή οργάνωση. Νομίζω πως κάποιοι άνθρωποι έχουν καταλάβει πως πρέπει να προχωρήσουμε».

Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας διανύει μία περίοδο κρίσης και έχει ως συνέπεια να επηρεαστεί και ο ελληνικός αθλητισμός. Η διοργάνωση γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Σπετσών, του ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel και της Ομοσπονδίας. Πως κρίνεται αυτό το μοντέλο συνεργασίας Ομοσπονδίας, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτών;

«Είναι νομίζω το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε από δω και μετά. Είπαμε είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές, οι οικονομικές συνθήκες και αν συμπράξουν όλοι οι φορείς και καταλάβουν όλα τα οφέλη που έχουν από τέτοιες διοργανώσεις, αθλητικά και οικονομικά μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε μπει σε έναν μονόδρομο. Μέσω της κρίσης καταλάβαμε όλοι ότι μέσα από μεγάλες συμπράξεις θα μπορέσουμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Επομένως όλα τα events που έχουμε τον τελευταίο καιρό και οι δράσεις μαζικού αθλητισμού που γίνονται ανά την επικράτεια αλλά και τέτοιες διοργανώσεις, στα πλαίσια Πανελληνίων πρωταθλημάτων έχουν ως αποτέλεσμα ότι με τον καιρό θα γίνονται ολοένα και καλύτερα».

Πέρα των γνωστών οικονομικών προβλημάτων της χώρας και κατ'επέκταση του ελληνικού αθλητισμού και καταλαβαίνουμε τη θέση σας, υπάρχει κάποια καινούργια ιδέα ή καινούργια πρόταση που να εκφράζει την φιλοσοφία σας ή την πολιτική σας για την άνοδο του ελληνικού αθλητισμού;

«Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο εξής. Δεν υπάρχει πλέον το αποφασίζουμε και διατάζουμε. Συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της πολιτείας, των Ομοσπονδιών, της τοπικής κοινωνίας μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και προγραμματισμός σε βάθος δεκαετίας. Όχι μεγάλα λόγια, μόνο έργα σιγά σιγά με στόχους χαμηλούς για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Εάν δεν μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και αν δεν κάνουμε έναν σοβαρό προγραμματισμό για την επόμενη δεκαετία, τι αθλητισμό θέλουμε, που θέλουμε να κατευθυνθούμε τότε θα πει ότι δεν μάθαμε τίποτα. Αυτός είναι ο σκοπός μας και έχουμε ήδη ξεκινήσει να το κάνουμε. Είμαστε σε συνεργασία σχεδόν με το σύνολο των Ομοσπονδιών και το αμέσως επόμενα διάστημα πρόκειται να πάρουμε και τις κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ούτως ώστε νομοθετημένα πλέον να φτιαχτεί ένα πλάνο για την επόμενη μέρα».

 

Τελευταία Νέα