Ξεκίνημα με την Μολδαβία για Εθνική

Gazzetta team
Ξεκίνημα με την Μολδαβία για Εθνική

bet365

Πυξίδα θα αποτελέσει το αυριανό (23/5, 6.30 μμ) ματς με τη Μολδαβία για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών που ξεκινούν στην Ολλανδία, με τον Δημήτρη Τζούριτς να σφίγγει τα δόντια για να δώσει το παρών.

Serie B, Μπενεβέντο - Σπέτσια, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Η Εθνική παίρνει μέρος στον προκριματικό όμιλο που θα γίνει στο Κουγκ ααν ντε Ζάν και στο Άπελντορν, με αντιπάλους τη Μολδαβία, την Σλοβακία, την Αυστρία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο και θέλει την πρώτη θέση για απευθείας πρόκριση ή τη δεύτερη για να διεκδικήσει το εισιτήριο μέσω μπαράζ.

Στην προπόνηση που έγινε στο γυμναστήριο των αγώνων, όλοι λαχτάρησαν όταν ο Δημήτρης Τζούριτς έπεσε σε μια προσπάθεια άμυνας και χτύπησε στον ευπαθή δεξί ώμο του και εγκατέλειψε. Ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Παπαγεωργίου τοποθέτησε πάγο και όταν ρωτήσαμε την αρχηγό για τη συμμετοχή του μας είπε αφοπλιστικά «Πονάω, αλλά θα παίξω με ένεση. Στην προσπάθεια της Εθνικής δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Η αποφασιστικότητα του Τζούριτς ανακούφισε τον Κώστα Αρσενιάδη, που δεν ήθελε να χάσει στο ντεμπούτο του, το βαρύ πυροβολικό της ομάδας και όπως μας είπε: «Όλοι θυμόμαστε πόσο δύσκολα κερδίσαμε πέρυσι δυο φορές 3-1 τη Μολδαβία. Δεν την είδαμε φέτος γιατί δεν έπαιξε φιλικά παιχνίδια, ενώ αυτοί μας παρακολούθησαν ενδεχομένως στα φιλικά ματς με την Τυνησία. Κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι το πιο κρίσιμο ματς του γκρουπ, κι αν κερδίσουμε θα απελευθερωθούμε και θα βρούμε ρυθμό παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Θέλουμε την πρόκριση και θα προσπαθήσουμε να… κλέψουμε τη νίκη ακόμη και από θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους».

Στην Ολλανδία βρίσκεται και ο Αντρέι Κράβαρικ που είναι βοηθός προπονητή στην Σλοβακία και μας αποκάλυψε ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Όγκουρτσακ θα παίξει λίμπερο γιατί έχει πρόβλημα τραυματισμού. Εκτίμησε για τον όμιλο «Μπορεί να είναι φαβορί η Ολλανδία, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Αυστρία που εκτός από τον Μπέργκερ της Περούτζια, έχει άλλους δυο καλούς παίκτες. Στόχος μας να πάμε αήττητοι στο ματς με την Ολλανδία και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση».

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής:

Τρίτη 23/5

16:00, Σλοβακία – Αυστρία

18:30, Μολδαβία – Ελλάδα

21:00, Λουξεμβούργο – Ολλανδία

Τετάρτη 24/5

16:00, Αυστρία – Ελλάδα

18:30, Σλοβακία – Λουξεμβούργο

21:00, Ολλανδία – Μολδαβία

Πέμπτη 25/5

16:00, Λουξεμβούργο – Αυστρία

18:30, Μολδαβία – Σλοβακία

21:00, Ελλάδα – Ολλανδία (απευθείας μετάδοση ΕΡΤ3)

Σάββατο 27/5

16:00, Λουξεμβούργο -Μολδαβία

18:30, Αυστρία – Ολλανδία

21:00, Σλοβακία – Ελλάδα

Κυριακή 28/5

15:30, Μολδαβία – Αυστρία

18:00, Ολλανδία – Σλοβακία

20:30, Ελλάδα – Λουξεμβούργο (απευθείας μετάδοση ΕΡΤ3)

*Οι αναγραφόμενες είναι ώρες Ελλάδας

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στο β’ όμιλο που θα διεξαχθεί στις πόλεις Ντε Κογκ και Άπελντορν της Ολλανδίας από 23 έως 28 Μαΐου και εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Σλοβακία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, ενώ η ΕΡΤ 3 θα μεταδώσει τους αγώνες με την Ολλανδία (25/5) και το Λουξεμβούργο (28/5).

Από τους έξι συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί σε Ιταλία/Βουλγαρία, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 11-16 Ιουλίου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).

 

Τελευταία Νέα