ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 3-0

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 3-0

bet365

Ο καλύτερος ΠΑΟΚ της χρονιάς θυμήθηκε τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, έπαιξε ως πρωταθλητής και κάνοντας πλάκα στον Ολυμπιακό (3-0) έκανε το 1-1 στην σειρά των τελικών.

Όλη την χρονιά ο ΠΑΟΚ δεν θύμιζε σε τίποτα ή έστω ελάχιστα, την ομάδα που τα δύο προηγούμενα χρόνια κατέκτησε τον τίτλο. Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε και στον πρώτο τελικό, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει άνετα 3-0. Σήμερα όμως στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, στο τάραφλεξ του κλειστού της Πυλαίας εμφανίστηκε άλλος ΠΑΟΚ, αυτός που είχε μάθει να είναι στην κορυφή τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα του Χόρχε Ελγκέτα πραγματοποιώντας την με διαφορά καλύτερη φετινή της εμφάνιση επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία των «ερυθρολεύκων» με 3-0 (25-16, 25-20, 26-24), έκανε το 1-1 στην σειρά και κυρίως με την πρώτη της φετινή νίκη επί του Ολυμπιακού έδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο της αντίπαλο και θα το κάνει και στην συνέχεια αν ο Στάροβιτς είναι το ίδιο καλός με σήμερα. Ο Σέρβος θύμισε τον παίκτη για τον οποίο ακούγονταν τόσο καλά λόγια και έκλεισε πολλά στόματα, κυρίως μέσα στην ίδια του την ομάδα.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αυτό είναι μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ από αυτό κάθε αυτό το 1-1. Στον αντίποδα οι παίκτες του Σλόμπονταν Μπόσκαν έκαναν με την σειρά τους ένα από τα χειρότερα φετινά τους παιχνίδια, περιμένοντας τα πάντα από τον Αγκάμεζ. Ο Κολομβιανός ήταν καλός, αλλά σε καμία περίπτωση όπως και στο Ρέντη και έτσι ήρθε η άνετη ήττα για τους Πειραιώτες. Ο τρίτος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί την Δευτέρα στο Ρέντη και ο τέταρτος στο Παλατάκι στις 4/5.

Όσον αφορά τον αγώνα, οι γηπεδούχοι όπως αναφέραμε είχαν και πάλι στην σύνθεσή τους έναν ηγέτη. Αυτός ήταν ο Στάροβιτς με τον Σέρβο να κερδίζει 18 πόντους με 3 άσους και να συμβάλει τα μέγιστα στο 1-1. Εξαιρετικός και ο Τερζής που έχοντας πάρει θέση βασικού, συνεχώς ανεβάζει την απόδοσή του. Στον Ολυμπιακό ο Αγκάμεζ ναι μεν ήταν πρώτος σκόρερ με 14, αλλά δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που έκανε πλάκα στον πρώτο τελικό. Ο Τσούπκοβιτς από την άλλη θύμισε τον παίκτη του πρώτου γύρου τόσο σε επίθεση, όσο και σε υποδοχή και έτσι η ισοφάριση ήρθε με άνεση. Και πως να μην άλλωστε όταν συνολικά οι Κυπελλούχοι έκαναν 26 λάθη;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ, ένα σετ που ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Οι Θεσσαλονικείς έστω και αν στις εξέδρες δεν είχαν τον κόσμο που περίμεναν μπήκαν πολύ δυνατά και το πήραν με χαρακτηριστική άνεση. Πάνω-κάτω ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο, με τον Μπόσκαν να αναγκάζει να βγάζει τον αρνητικό Τσούπκοβιτς και τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο είχαμε ντέρμπι και το είχαμε για δύο λόγους. Αρχικά γιατί ο Αγκάμεζ ανέβασε απόδοση και κυρίως γιατί είχε μαζί του και τους Κοκκινάκη και Νταφ. Ο Καναδός έδωσε τα μπλοκ που τόσο έλειπαν στην ομάδα του και έτσι οι δύο ομάδες πάλεψαν και με το παραπάνω. Έτσι φτάσαμε στο 24-24, όπου μια επίθεση του Ανδρεάδη και ένα μπλοκ του Τερζή στον Κοκκινάκη διαμόρφωσαν το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Στάροβιτς που σταμάτησε στους 18 πόντους και τον ακολούθησε ο Ντάντε με 10. Για τους ηττημένους ο Αγκάμεζ είχε 14 και ο Κοκκινάκης 10.

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 39 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 34 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΟΚ (Ελγέτα) Τερζής 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Στάροβιτς 18 (14/28 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Τακουρίδης 8 (6/8 επ., 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 6 (5/15 επ., 1 άσο, 65% υπ. – 35% άριστες), Ντάντε 10 (9/15 επ., 1 άσο, 67% υπ. – 44% άριστες), Γκαράς –λ (56% υπ. – 33% άριστες) / Κωνσταντινίδης –λ, Παντακίδης, Σωτηρίου, Σμαραγδής.

Ολυμπιακός (Μπόσκαν) Σουλτανόπουλος 1 (1/3 επ.), Στιβαχτής 1 (1 μπλοκ.), Κοκκινάκης 10 (9/15 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. – 39% άριστες), Άθος Κόστα 5 (5/6 επ.), Αγκάμεζ 14 (10/32 επ., 4 άσοι), Τσούπκοβιτς 4 (4/14 επ., 2 μπλοκ, 14% υπ. – 07% άριστες), Στεφάνου –λ (62% υπ. – 62% άριστες) / Γκούζντα-λ, Νταφ 7 (4/4 επ., 3 μπλοκ), Φράγκος 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ, 25% υπ. – 00% άριστες), Φιλίποφ, Ρουμελιωττάκης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα