Ξεκάθαρο το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ξεκάθαρο το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τους τελικούς που αρχίζουν σήμερα, με τον Ολυμπιακό να είναι το μεγάλο φαβορί για την κούπα.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Ώρα τελικών και στην Volley League, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να ετοιμάζονται για την δική τους μάχη με στόχο οι μεν «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν στην κορυφή, οι δε «ασπρόμαυροι» να μείνουν εκεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Για τις δύο ομάδες όλο αυτό το διάστημα έχουν γραφτεί πολλά και ακόμα περισσότερα άλλαξαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο... δικέφαλος του βορρά με τους Γκόμεζ και Σαφράνοβιτς να επιστρέφουν και την απόκτηση του Ντάντε, έδειχνε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Η τύχη όμως είχε άλλη γνώμη καθώς έμεινε εκτός λόγω σοβαρού τραυματισμού στον ώμο ο διαγώνιος από την Βενεζουέλα, ο παίκτης στον οποίο είναι λογικό να στηριζόταν όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά κάθε ομάδα στην χώρα μας.

Αν ο Γκόμεζ δεν είχε τραυματιστεί θα μιλάγαμε αλλιώς σήμερα, αλλά με τα αν δουλειά δεν γίνεται. Το... τέρας δεν μπορεί να προσφέρει και στον ΠΑΟΚ αναγκαστικά παλεύουν να τα καταφέρουν χωρίς αυτόν, αλλά και χωρίς τον Γιάννη Καλμαζίδη τον άνθρωπο που τους οδήγησε στους δύο συνεχόμενους τίτλους, με τον Χόρχε Ελγκέτα να δείχνει έτοιμος να κάνει την υπέρβαση. Αν θα τα καταφέρει θα φανεί, αλλά σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση μόνο φαβορί δεν είναι.

Στο ίδιο διάστημα που στον ΠΑΟΚ υπήρξαν οι τραυματισμοί και οι σημαντικές αλλαγές, στον Ολυμπιακό χτιζόταν κάτι πολύ καλό. Ο Μπόσκαν που πήρε την θέση του Γκουλινέλι κατάφερε σε βάθος χρόνου να φτιάξει μια εξαιρετικά δεμένη ομάδα, με παίκτες που ήξεραν τους ρόλους τους και τους έπαιζαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είδε πως ο Τσούπκοβιτς είχε θέμα με την υποδοχή; Βρήκε τον τρόπο να τον κρύψει από την μία και να τον βοηθήσει ψυχολογικά από την άλλη και ο Σέρβος είναι από την αρχή του δεύτερου γύρου άλλος παίκτης.

Έχοντας εναλλακτικές λύσεις όσο καμία ομάδα στο πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες εκτός από την απόδοσή τους, ανέβαζαν συνεχώς και την ψυχολογία τους και έτσι έφτασαν να κερδίσουν το Κύπελλο με χαρακτηριστική άνεση και μέσα στο Αλεξάνδρειο, κάνοντας ουσιαστικά πλάκα στον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό. Θα πείτε και με το δίκιο σας βέβαια, πως άλλο Κύπελλο και άλλο μια σειρά τελικών πρωταθλήματος.

Εννοείται πως είναι εντελώς διαφορετικό, αλλά αυτή την στιγμή και με βάση την εικόνα που δείχνουν οι δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει τον Ολυμπιακό μόνο σε ένα ματς, σε έναν ημιτελικό, σε έναν τελικό, σε ένα παιχνίδι και όχι σε μια σειρά. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινάνε τις αναμετρήσεις αυτές δείχνοντας να είναι ένα σκαλί πάνω από τους αντιπάλους τους.

Ο Αγκάμεζ που είναι γεννημένος για τέτοια ματς ανεβάζει συνεχώς στροφές, ο Τσούπκοβιτς παραμένει στα υψηλά του στάνταρ, ενώ έτοιμος να προσφέρει όσα πραγματικά μπορεί είναι και ο Νταφ που έχασε μεγάλο μέρος της χρονιάς από τραυματισμό, αλλά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Σουλτανόπουλου. Συνολικά το μεγάλο... όπλο των κυπελλούχων είναι πως σε κάθε θέση έχουν ισάξιο αντικαταστάτη (εντάξει εκτός του διαγώνιου αν και ο Ζουπάνι έπαιζε βασικός σχεδόν σε όλες τις ομάδες της Volley League, όμως Αγκάμεζ σίγουρα δεν είναι), κάτι που σε μια σειρά αγώνων παίζει σημαντικό ρόλο.

Στον αντίποδα στον ΠΑΟΚ πολλά αν όχι όλα θα εξαρτηθούν από το αν παίξει και πως ο Στάροβιτς. Ο Σακόγλου κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το λιγότερο θετικός, όμως και οι... πράσινοι δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα της κανονικής διάρκειας. Με μόνο μια εξάδα κατέρρευσαν , ειδικά μετά και τον τραυματισμό του Μαρούλη που έπαιζε για μήνες με μεγάλο πρόβλημα στο πόδι. Ο Έλληνας διαγώνιος δεν είναι ο παίκτης που θα μπορέσει να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, ειδικά σε τέτοια ματς. Από την άλλη όμως κανείς δεν είναι σίγουρος το πως θα είναι και ο Σέρβος, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά μετά τα όσα είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας και τα οποία τον ήθελαν να είναι αδιάφορος γιατί έχει ως στόχο να παλέψει για ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην Κορέα. Στα θετικά βέβαια είναι η άνοδος των Ντάντε κυρίως, αλλά και Σαφράνοβιτς, δύο παικτών που ξέρουν πως να κατακτούν τίτλους και που σε τέτοια ματς παίζουν σημαντικό ρόλο.

Για να μην πλατιάζουμε όμως τα πράγματα είναι απλά. Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός που σε όλη την χρονιά έδειξε όχι απλά σταθερότητα αλλά συνεχώς ανέβαζε ρυθμούς, είναι το μεγάλο φαβορί. Για την ακρίβεια μεγαλύτερο και από τον ΠΑΟΚ στους περσινούς τελικούς με τον Φοίνικα Σύρου. Τώρα αν αυτό το επιβεβαιώσει και στο τάραφλεξ απέναντι σε έναν αντίπαλο που τα δύο χρόνια έχει δείξει πως γνωρίζει πως να φτάνει ως το τέλος, θα φανεί. Όπως θα φανεί αν μπορεί να αντέξει και την πίεση του απόλυτου φαβορί.

Ο... δικέφαλος από την πλευρά του θα μπει για να παλέψει και να διεκδικήσει έστω και τις λίγες πιθανότητες που έχει. Το βόλεϊ άλλωστε όπως έχουμε πει είναι το πιο δίκαιο άθλημα και τις περισσότερες φορές ο καλύτερος κερδίζει. Αυτή την περίοδο και για την ακρίβεια από τον δεύτερο γύρο και μετά, καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός, αν το δείξει και στους τελικούς θα πάρει το πρωτάθλημα και ίσως ακόμα και με 3-0. Σε αντίθετη περίπτωση και σε συνδυασμό πάντα με την άνοδο των... ασπρόμαυρων θα δούμε μεγάλα ντέρμπι που τόσο έχει ανάγκη το άθλημα.

Λίγες ώρες έμειναν για το πρώτο σερβίς, οπότε όλα θα φανούν εκεί που πραγματικά πρέπει να φαίνονται, δηλαδή στο γήπεδο και πουθενά άλλου και στο τέλος ας πάρει το πρωτάθλημα αυτός που πραγματικά το αξίζει.

ΥΓ: Μόνο ένα υστερόγραφο σήμερα γιατί πραγματικά το πιο σημαντικό και από το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, είναι οι αγώνες σε Ρέντη και Πυλαία να διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο ομάδες μυρίζει... μπαρούτι μετά τα όσα έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο. Αν κάποιοι (έστω και ελάχιστοι), θέλουν στα ματς αυτά να βγάλουν το άχτι τους για την μπάλα και τις όποιες αποφάσεις θα βγάλει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, καλύτερα να μην πάνε σε κανένα από τα δύο γήπεδα. Ας αφήσουν το βολεάκι ήσυχο να βρει τον δρόμο του. Καλύτερα άδεια γήπεδα, παρά γεμάτα με ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα, αλλά θα βρεθούν εκεί φέρνοντας μαζί τους την ένταση που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Εννοείται πως κάθε χρόνο οι φίλοι του ποδοσφαίρου γεμίζουν όταν γεμίζουν τα γήπεδα βόλεϊ, όμως επειδή όντως η ατμόσφαιρα στην μπάλα είναι ηλεκτρισμένη, θα είναι κρίμα να χαλάσουν οι τελικοί. Μεγάλο κρίμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...