«Ερυθρόλευκες»... Αυτοκράτειρες! (pics & vids)

«Ερυθρόλευκες»... Αυτοκράτειρες! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
«Ερυθρόλευκες»... Αυτοκράτειρες! (pics & vids)

bet365

Από το 2011 και μετά το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού κάνει την μεγάλη... αντεπίθεσή του και έχει εξελιχθεί από τα τοπ του συλλόγου των Πειραιωτών!
Το τμήμα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού ιδρύθηκε το 1930. Για σειρά ετών δεν κατάφερε να έχει διακρίσεις αλλά από το 2011 ξεκίνησε η αναγέννησή του και η... κυριαρχία του σε όλα τα επίπεδα! Από εκεί που δεν είχε λοιπόν τις αναμενόμενες επιτυχίες εξελίχθηκε σε τοπ τμήμα για τον σύλλογο!
Πρωταγωνιστεί και εντός και εκτός των συνόρων, έχοντας κερδίσει 4 σερί νταμπλ τα τελευταία 4 χρόνια. Η ομάδα έχει κατακτήσει στο σύνολο 4 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα Ελλάδος προτού φτάσουμε στο σήμερα και σε μία ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση. Προφανώς και η πιο επιτυχημένη περίοδος του τμήματος είναι η πενταετία 2012-2017 όπου εκτός από τα νταμπλ έχει πετύχει το ρεκόρ της κατάκτησης 7 συνεχόμενων Κυπέλλων. Συνολικά, η ομάδα έχει συμμετάσχει 19 φορές στο πρωτάθλημα της Α1 από το 1996 μέχρι σήμερα.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
Το 2011 έρχεται ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του συγκεκριμένου τμήματος. Επρόκειτο για το Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο και κατέκτησε επικρατώντας της ΑΕΚ με 3–2 σετ στον τελικό της Σάμου. Στο πρωτάθλημα τερματίζει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο ακριβώς... σκηνικό συνέβη και την επόμενη χρονιά. Στο πρωτάθλημα βγαίνει ο Ολυμπιακός 2ος πίσω από ΑΕΚ και ενώ κατακτά το Κύπελλο κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 3–2 σετ στον τελικό της Πρέβεζας.
Η περίοδος 2012–2013 ξεκινά με τον Ολυμπιακό να χάνει με 3–1 σετ από την ΑΕΚ για το Σούπερ Καπ που διεξήχθη στην Ελασσόνα. Παρόλα αυτά, στο πρωτάθλημα παίρνει το πρώτο της ιστορίας με 3–2 νίκες επί της ΑΕΚ στους τελικούς των playoffs. Η σειρά ξεκίνησε με την ΑΕΚ να προηγείται με 2–0 νίκες (σ.σ. μεταφέρθηκαν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο), όμως ο Ολυμπιακός πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες, όλες με το ίδιο σκορ (3–1), εκ των οποίων οι δύο μέσα στην έδρα της αντιπάλου και κατάφερε να κατακτήσει τελικώς τον τίτλο.
Πέντε ημέρες αργότερα, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στον τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στην Σαντορίνη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε αλλά ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή, κατακτώντας άλλη μια νίκη με 3–1 σετ και το τρίτο σερί Κύπελλο. Την σεζόν 2013–2014 οι επιτυχίες συνεχίστηκαν με τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 3–1 νίκες επί της ΑΕΚ, παρότι η δεύτερη είχε το πλεονέκτημα έδρας και είχε προηγηθεί στη σειρά των τελικών με 1–0 νίκες και ενώ στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε τον Πανναξιακό με 3–0 σετ, σε ένα ματς που διεξήχθη στο κλειστό της Πύλου.
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η ευρωπαϊκή καταξίωση. To 2014 διακρίνεται στο CEV Cup φθάνοντας στους "16" του θεσμού αποκλείοντας την Gent με 3-0 και 1-0 στο χρύσο σετ στην Γάνδη και χάνοντας τον πρώτο αγώνα στον Ρέντη. Αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Γαλατασαράι με 3-1 στην Κωνσταντινούπολη και 0-3 στον Ρέντη. Το 2015 κερδίζει, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που έγινε στο Αγρίνιο, τον Παναθηναϊκό με 3–0 σετ. Ακόμα κατακτά για 3η διαδοχική σεζόν και το πρωτάθλημα, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στους τελικούς με 3-1 νίκες.
Tην επόμενη σεζόν επαναλαμβάνει το νταμπλ. Κατακτάει το Κύπελλο με 3-0 σετ επί της ΑΕΚ στην Χίο και με την κατάκτηση αυτή φτάνει τα 6 συνεχόμενα Κύπελλα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ ενώ γίνεται παράλληλα και ο πολυνίκης της διοργάνωσης. Μετά παίρνει και το πρωτάθλημα, επικρατώντας στους τελικούς του Α.Ο. Θήρας με 3-0 νίκες και φτάνει τα τέσσερα συνεχόμενα. Το 2017 κατακτά το Κύπελλο στο Final Four που διεξήχθη στο Γυμναστήριο Γλυφάδας "Μάκης Λιούγκας", με την νίκη του στον τελικό επί του Πανναξιακού με 3-1 σετ και διευρύνει το σερί και το ρεκόρ σε 7 συνεχόμενες κατακτήσεις.
Πέραν της τρομερής και απίστευτης εντός των συνόρων κυριαρχίας των κοριτσιών του Ολυμπιακού ήρθε ξανά η ευρωπαϊκή επιβεβαίωση. Στην Ευρώπη κορυφαία στιγμή στην ιστορία του τμήματος μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup το 2007-08 είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης την περίοδο 2016-2017. Το 2007 - 2008 είχε περάσει στην συγκεκριμένη φάση επικρατώντας της Ραμπίτα στο Αζερμπαϊτζάν με 3-0 (25-19, 25-17, 25-19) σετ. Έτσι, οι "ερυθρόλευκες" διπλασίασαν τις νίκες τους επί των αντιπάλων τους και πήραν το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Ακολούθως έπεσε πάνω στην πολύ δυνατή ιταλική Ίμολα που έφτασε στον τελικό του θεσμού.
Φτάνουμε πια στο σήμερα, όπου γράφτηκε μία ακόμα ένδοξη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου και η πιο χρυσή στην ιστορία του τμήματος. Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού πανηγύρισε την πρόκριση για πρώτη φορά, στον τελικό του CEV Challenge Cup χάρη στην επικράτηση με 15-13, στο χρυσό σετ στον επαναληπτικό ημιτελικό με αντίπαλο την Γενισέι Κράσνογιαρσκ στην Ρωσία. Με αυτήν την επιτυχία ο Ολυμπιακός θα φιγουράρει για 6η διαδοχική χρονιά (θα είναι η 7η παρουσία) σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (μπάσκετ ανδρών, πόλο γυναικών, πόλο ανδρών και τώρα βόλεϊ γυναικών). Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς γνώρισαν την πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία του τμήματος αλλά χάρη στη νίκη με 3-1 σετ στο πρώτο ματς στο Ρέντη και στην επικράτηση με 15-13 στο χρυσό σετ του επαναληπτικού στο μακρινό Κράσνογιαρσκ πανηγύρισαν τον ιστορικό θρίαμβο. Με άσσο της Τζίνας Λαμπρούση στο χρυσό σετ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την πρόκριση στον ευρωπαϊκό τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την τούρκικη Μπούρσα. Ο τελικός είναι διπλός και το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ρέντη την Μεγάλη Τετάρτη (12/4). Ο επαναληπτικός τελικός είχε οριστεί για την Κυριακή του Πάσχα (16/4) αλλά επρόκειτο να αλλάξει ημερομηνία, λόγω του δημοψηφίσματος που θα διενεργηθεί στην Τουρκία την ίδια ημέρα. Όπως και να έχει οι... Τσαρίνες του Ολυμπιακού είναι εδώ!
Ο... ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ!
Από τις 31 Μαϊου του 2015 ο Σέρβος Μπράνκο Κοβάσεβιτς καθοδηγεί προπονητικά τον Ολυμπιακό. Τότε που είχε πάρει την... σκυτάλη από τον Γιάννη Νικολάκη. Ο έμπειρος κόουτς έχει αποδειχθεί... μετρ του ερυθρόλευκου πάγκου, έχοντας οδηγήσει τον σύλλογο σε μεγάλες επιτυχίες. Όσο για τα... αστέρια της ομάδας; Από την κεντρική Κατερίνα Γιώτα μέχρι την αρχηγό και πασαδόρο, Στέλλα Χριστοδούλου, την Γερμανή διαγώνια Χίπε, την ακραία Λαζάρεβιτς, την λίμπερο Κονόμι αλλά και την κεντρική Λαμπρούση. Ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα και παίκτριες με... ψυχή και πνεύμα νικητή.
 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα