Δεν χάνει την πρωτιά ο Ολυμπιακός, μεγάλη μάχη για την τετράδα

Φώτης Καρακούσης
Δεν χάνει την πρωτιά ο Ολυμπιακός, μεγάλη μάχη για την τετράδα

bet365

Πέντε αγωνιστικές έχουν μείνει για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της Volley league και το gazzetta.gr αναφέρεται στην πρωτιά που έχει... κλειδώσει για Ολυμπιακό, αλλά και την τεράστια μάχη για την τετράδα.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Volley League και το ενδιαφέρον όσο πάει και γίνεται μεγαλύτερο. Όχι για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ, καθώς οι Ορεστιάδα, Κύζικος, Παναχαϊκή και Ηρακλής Χαλκίδας είναι αυτές που θα παλέψουν για την σωτηρία τους και το μόνο που μένει να δούμε στην συγκεκριμένη τετράδα είναι αν οι ακρίτες καταφέρουν να μπουν ή υποβιβαστούν απευθείας.

Και η θέσεις για την 8αδα και τα πλέι οφ έχουν... κλειδώσει, καθώς κανείς από τους Εθνικό, Παμβοχαϊκό, Ηρακλή, Κηφισιά και Φοίνικα δεν κινδυνεύουν. Επίσης και η πρωτιά είναι δεδομένη, με τον Ολυμπιακό ακόμα και να χάσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, να έχει εξασφαλίσει την κορυφή και το πλεονέκτημα έδρας, καθώς μόνο με... αυτοκτονία δεν θα βρίσκεται εκεί.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

18η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

19η Αγωνιστική: Ολυμπιακός – Κηφισιά

20η Αγωνιστική: Ηρακλής – Ολυμπιακός

21η Αγωνιστική: Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου

22η Αγωνιστική: Κύζικος – Ολυμπιακός

Έτσι όλο το ενδιαφέρον που όμως ξαναλέμε πως είναι μεγάλο, πάει στην... μάχη για την δεύτερη θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας ως τον τελικό, όπου το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός έχοντας 4 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ, αλλά και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία λόγω των δύο νικών του. Ακόμα μεγαλύτερο όμως είναι αυτό που έχει να κάνει με την είσοδο στην τετράδα, καθώς τέσσερις ομάδες και μπορεί υπό προϋποθέσεις και πέμπτη, παλεύουν μόλις για μία θέση.

Οι Φοίνικας, Κηφισιά, Ηρακλής, Παμβοχαϊκός κατά πρώτο λόγο, αλλά και ο Εθνικός κατά δεύτερο θα τα δώσουν όλα στην συνέχεια προκειμένου να μπορέσουν να βρεθούν στις πρώτες της κανονικής διάρκειας αποφεύγοντας στην πρώτη φάση τις τρεις καλύτερες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα και έχοντας φυσικά πλεονέκτημα στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Η... μάχη για την δεύτερη θέση

Με δεδομένη όπως αναφέραμε την πρωτιά του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν το αήττητο σερί τους, θα αρχίσουμε με την... μάχη που γίνεται για την δεύτερη θέση. Και εκεί υπάρχει φαβορί και είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά οι τέσσερις βαθμοί (πέντε με την ισοπαλία που έχουν οι... πράσινοι), ναι μεν είναι σημαντικότατη, αλλά όχι και ασφαλείας βλέποντας το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχει σαφώς πιο δύσκολο καθώς εκτός του ότι θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη, θα αντιμετωπίσει εκτός τις Κηφισιά και Φοίνικα Σύρου, δύο δυνατές ομάδες που παλεύουν για την τετράδα και έχουν καλές έδρες. Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ το μόνο ουσιαστικά δύσκολο ματς το έχει με τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι την τελευταία αγωνιστική. Όπως γίνεται αντιληπτό πολλά θα κριθούν στο ντέρμπι... αιωνίων, καθώς με νίκη του... τριφυλλιού ουσιαστικά τελειώνει και η συγκεκριμένη... μάχη, ενώ με νίκη των... ερυθρολεύκων θα υπάρξει αγωνία ως το τέλος και οι Θεσσαλονικείς θα ελπίζουν βάσιμα στο να τερματίσουν αυτοί στην δεύτερη θέση. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έχει και αυτή δύσκολα ματς, αλλά με εξαίρεση αυτό με τον Παμβοχαϊκό, αλλά και τον αποδυναμωμένο Ηρακλή, όλα τα δίνει στην έδρα της και έτσι λογικά εύκολα ή δύσκολα θα τα κερδίσει.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού (43)

18η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ορεστιάδα

20η αγωνιστική: Κηφισιά – Παναθηναϊκός

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ηρακλής

22η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ (39)

18η αγωνιστική: Ηρακλής – ΠΑΟΚ

19η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Φοίνικας Σύρου

20η αγωνιστική: Κύζικος – ΠΑΟΚ

21η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή

22η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ

Η... μάχη για την τετράδα

Και πάμε τώρα στην χωρίς παραμικρή αμφιβολία πιο δυνατά... μάχη στις έξι αγωνιστικές που απομένουν. Αυτή έχει να κάνει με την είσοδο στην τετράδα, καθώς όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις ομάδες (και υπό προϋποθέσεις πέντε) θα παλέψουν για την μοναδική θέση που μένει. Αυτή την στιγμή στην συγκεκριμένη θέση βρίσκεται ο Φοίνικας (30), με τους... πειρατές ωστόσο να έχουν με διαφορά το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους τους άλλους. Ο Παμβοχαϊκός (29) με έναν λιγότερο έχει καλύτερο, αλλά αυτά θα πρέπει να φανούν στο τάραφλεξ. Η Κηφισιά (28) από την άλλη και αυτή θα παίξει πολλά και δυνατά ντέρμπι και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα αντέξει. Ακόμα πιο δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για τον Ηρακλή (28), με τον... γηραιό εκτός από το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα να έχει να αντιμετωπίσει και το ότι συνεχίζει στο πρωτάθλημα χωρίς ξένους. Πραγματικά αν οι... κυανόλευκοι καταφέρουν και βρεθούν εκεί θα μιλάμε για μεγάλη έκπληξη. Τέλος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (27) μπορεί να βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση, αλλά από την άλλη η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη και σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και το πιο βατό πρόγραμμα από τις άλλες έχει. Μένει να δούμε αν θα αντέξει ως το τέλος, όμως σίγουρα θα το παλέψει και με το παραπάνω. Μιλάμε πάντως όντως για μεγάλη μάχη, από ομάδες που ναι μεν βρίσκονται ένα επίπεδο πιο κάτω από αυτές της πρώτης τριάδας, αλλά που έχουν προσφέρει θέαμα και που σίγουρα αν περάσουν στην τετράδα θα είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος αντίπαλος.

Το πρόγραμμα του Φοίνικα (30)

18η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

19η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Φοίνικας Σύρου

20η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής Χαλκίδας

21η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου

22η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα του Παμβοχαϊκού (29)

18η αγωνιστική: Κύζικος – Παμβοχαϊκός

19η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή

20η αγωνιστική: Ορεστιάδα – Παμβοχαϊκός

21η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός

22η αγωνιστική: Παμβοχαϊκός – ΠΑΟΚ

Το πρόγραμμα της Κηφισιάς (28)

18η αγωνιστική: Κηφισιά – Ηρακλής Χαλκίδας

19η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Κηφισιά

20η αγωνιστική: Κηφισιά – Παναθηναϊκός

21η αγωνιστική: Κηφισιά – Ορεστιάδα

22η αγωνιστική: Ηρακλής – Κηφισιά

Το πρόγραμμα του Ηρακλή (28)

18η αγωνιστική: Ηρακλής – ΠΑΟΚ

19η αγωνιστική: Ηρακλής Χαλκίδας – Ηρακλής

20η αγωνιστική: Ηρακλής – Ολυμπιακός

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ηρακλής

22η αγωνιστική: Ηρακλής – Κηφισιά

Το πρόγραμμα του Εθνικού (27)

18η αγωνιστική: Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

19η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κύζικος

20η αγωνιστική: Παναχαϊκή – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

21η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός

22η αγωνιστική: Ορεστιάδα – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 49 (51-10)

2. Παναθηναϊκός 43 (48-17)

3. ΠΑΟΚ 39 (45-18)

4. Φοίνικας Σύρου 30 (40-32)

5. Παμβοχαϊκός 29 (34-29)

6. Ηρακλής 28 (30-33)

7. Κηφισιά 28 (34-28)

8. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 27 (32-29)

9. Κύζικος 10 (19-43)

10. Παναχαϊκή 10 (20-45)

11. Ηρακλής Χαλκίδας 9 (18-42)

12. Ορεστιάδα 4 (7-49)

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα