Αλληλούια, επιτέλους βίντεο ριπλέι!!!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Αλληλούια, επιτέλους βίντεο ριπλέι!!!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το βίντεο ριπλέι που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ υπήρξε σε ντέρμπι και που όπως φάνηκε ξεκάθαρα είναι σε θέση να σταματήσει τις φωνές από όλους.

Ένα ακόμα ντέρμπι... αιωνίων, το τρίτο στο βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες ανήκει στο παρελθόν. Ένα ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός απέδειξε πως από την στιγμή που Χίπε όχι απλά γύρισε από τον τραυματισμό της, αλλά ανέβασε κατακόρυφα και την απόδοσή της, η διαφορά με τους υπόλοιπους στην Α1 Γυναικών αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Οι... ερυθρόλευκες δεν χρειάστηκε καν να φορτσάρουν και να πιάσουν την απόδοση που έπιασαν στα ματς με την Τσανάκαλε. Απλά ήταν σοβαρές, είχαν εξαιρετική τακτική στο σερβίς και έτσι πήραν το τρίποντο που τους δίνει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος. Είχαν επίσης και την Τσίμα, που μπήκε στην θέση της κακής σήμερα Λαζάρεβιτς και έκανε την διαφορά. Βέβαια δεν είναι και μυστικό το ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις. Είναι δεδομένο και αποτελεί το μεγάλο... όπλο της ομάδας του Κοβάσεβιτς και ήταν και στο Μετς.

Τώρα όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, με εξαίρεση το πρώτο σετ, δεν μπόρεσε να κοντράρει τον μεγάλο του αντίπαλο, συνεχίζοντας τις κακές εμφανίσεις. Οι... πράσινες το τελευταίο διάστημα δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που πάλεψε και με το παραπάνω στο ντέρμπι του πρώτου γύρου και αν δεν αλλάξουν κάτι άμεσα, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι να πάρουν κάποιον τίτλο, αλλά να μπορέσουν να κοντράρουν τον... αιώνιο αντίπαλο.

Αυτά για το ντέρμπι όμως ή για την ακρίβεια για το αγωνιστικό μέρος, καθώς το σημαντικό του αγώνα στο Μετς ήταν ένα . Φυσικά αναφέρομαι στην χρήση του βίντεο ριπλέι. Εδώ και χρόνια, όχι μόνο εγώ, αλλά και κάποιοι ακόμα φωνάζουμε και λέμε το πόσο αναγκαία είναι η χρήση της τεχνολογίας στους αγώνες και ειδικά στα ντέρμπι όπου κρίνονται πολλά. Ό,τι δηλαδή γίνεται στα προηγμένα πρωταθλήματα τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες, στην Ελλάδα το θεωρούσαν πολυτέλεια και γινόταν μόνο σε τελικούς και πάλι όχι όπως έπρεπε.

Χθες για πρώτη φορά έγινε σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος. Αρχικά δυστυχώς είχε συμφωνηθεί η χρήση του μόνο για τις γραμμές, κάτι που ξαναλέω αν είναι να γίνεται έτσι, καλύτερα να μην γίνεται καθόλου. Όμως στην φάση της Κονόμι που καθαρά έβγαλε την άμυνα, οι Πειραιώτες ζήτησαν βίντεο ρέφερι, τους δόθηκε και έτσι ο πόντος παίχτηκε και πάλι και έτσι αντί να γίνει το 24-21, έμεινε το 23-21. Πόσο δύσκολο δηλαδή ήταν όχι απλά να βάλουν επιτέλους το βίντεο και κυρίως να το χρησιμοποιήσουν και για φάσεις όπως αυτή και όχι μόνο για τις γραμμές;

Η σωστή χρήση του έγινε ακόμα δύο φορές και αυτές στο 4ο σετ. Αρχικά στο 5-0 η Χρυσομάλλη παίρνει άσο, ο διαιτητής δέχεται την απόφαση του επόπτη και δίνει άουτ, όμως οι... πράσινες δικαιώνονται στο βίντεο ρέφερι και αντί για το 5-1 γίνεται το 6-0. Τέλος στο 19-19 η Ρίτσι καρφώνει έξω, ο διαιτητής δίνει μέσα, οι... ερυθρόλευκες ζητάνε την βοήθεια της τεχνολογίας και έτσι αντί για το 20-19, γίνεται το 19-20. Και όλα αυτά δίκαια, χωρίς να μπορεί κανείς να πει το παραμικρό.

Ξαναλέω, πόσο δύσκολο είναι να είχε γίνει αυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια; Πόση γκρίνια και καχυποψία θα είχε γλιτώσει το άθλημα; Αλλά όταν οι άνθρωποι που βρίσκονται στις καρέκλες όχι απλά δεν έχουν σχέση με το βόλεϊ, αλλά δεν τους ενδιαφέρει κιόλας, δεν μπαίνουν στην διαδικασία να το προστατέψουν. Η χθεσινή ημέρα μπορεί και πρέπει να γίνει απαρχή για να πάνε όλα καλύτερα, χωρίς φωνές και σοβαρά διαιτητικά λάθη. Εννοείται πως τα περισσότερα, αν όχι όλα είναι ανθρώπινα, αλλά αφού μπορούν να αποφευχθούν δεν υπάρχει λόγος να μην αποφευχθούν. Τόσο απλό.

Σε απλά ελληνικά αν στα ντέρμπι που ακολουθήσουν σε άνδρες και γυναίκες δεν υπάρξει χρήση του βίντεο ριπλέι, τότε δεν θα μιλάμε απλά για άσχετους, αλλά για επικίνδυνους ανθρώπους που μόνο σε κίνδυνο βάζουν το άθλημα, ενώ θα πρέπει και η NOVA να το απαιτεί γιατί έτσι σώζει το προϊόν το οποίο πληρώνει. Το χθεσινό ντέρμπι έδειξε ξεκάθαρα τον δρόμο. ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

ΥΓ: Κόντρα στην Τσανάκαλε έδειξε πως μπορεί. Σήμερα στο ρελαντί κέρδισε το ντέρμπι. Αυτός ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει απέναντι στην πανίσχυρη Αστερίξ αρκεί να το πιστέψει.

ΥΓ1: Μεγάλη πληγή το Μετς για τον Παναθηναϊκό. Έχει χαθεί το δέσιμο με τον κόσμο παρότι χθες οι εξέδρες ήταν σχεδόν γεμάτες. Στην Κυψέλη ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αλλά με το ίσως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το σίγουρο είναι πως αυτό το γήπεδο δεν είναι έδρα και πως ο Παναθηναϊκός έχει θέματα που έχουν να κάνουν και με το συγκεκριμένο κομμάτι.

ΥΓ2: Και τώρα μπαίνουμε στην βδομάδα ντέρμπι. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμένεται να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα στην Κυψέλη. Οι Πειραιώτες είναι το φαβορί, αλλά όπως έχουν δείξει οι... πράσινοι σε όλα τα ντέρμπι μπορούν να κοιτάξουν οποιοδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Μένει να δούμε αν θα το κάνουν και κόντρα στην παρέα του Αγκάμεζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...