H 16η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

Gazzetta team
H 16η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

bet365

Το ντέρμπι των Κυκλάδων μεταξύ των Πανναξιακού και Α.Ο Θήρας να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής.

17:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΕΚ Αθηνών (LIVESTREAMING)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ουραγό ΑΕΚ στο κλειστό Μετς με τις «πράσινες» να θέλουν πέρα από τη νίκη μια καλή εμφάνιση και την Ένωση να σταθεί ανταγωνιστικά όπως παρουσιάζεται σε όλο το δεύτερο γύρο.

«Μετά την πρόκρισή μας στους «8» του Κυπέλλου την Τετάρτη, αύριο επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Εμείς από την πλευρά μας δεν πρέπει να επηρεαστούμε από την βαθμολογική θέση που καταλαμβάνει ο αντίπαλος αλλά να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στόχος μας είναι να πετύχουμε μία "καθαρή" νίκη, που να συνδυαστεί με καλή εμφάνιση», δήλωσε στην επίσημη σελίδα του Παναθηναϊκού ο προπονητής, Δημήτρης Καζάζης.
Από την άλλη, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιώργος Σαμαράς σχολίασε: «Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, και θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση όπως κάνουμε τον τελευταίο καιρό».

17:00 ΑΣΠ Θέτις - ΑΣ Άρης

Στη Βούλα η Θέτις υποδέχεται τον Άρη με τη γηπεδούχο ομάδα να έχει άμεση ανάγκη από βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενες διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για να προλάβουν την πρώτη τετράδα.

Η Θέτιδα αναζητά βαθμούς προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή με τον προπονητή, Σούλη Τουρσούγκα να τονίζε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είναι από τις λίγες ελπίδες που έχουμε για παραμονή. Η νίκη είναι μονόδρομος απέναντι ωστόσο σε ένα δυνατό αντίπαλο. Εμείς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Ο Άρης ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς καμία απουσία με τον Δημήτρη Σολκίδης να δηλώνει: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά όπως κάναμε στα δύο τελευταία παιχνίδι,α ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Η Θέτις έχει τους δικούς της στόχους, αλλά εμείς θέλουμε τη νίκη και θα τη διεκδικήσουμε».

18:00 Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Θήρας (LIVESTREAMING)

Σε διάστημα δέκα ημερών Πανναξιακός και ΑΟ Θήρας θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο φορές στο ΔΑΚ Νάξου, καθώς πέρα από το αυριανό ντέρμπι για την 16η αγωνιστική της Α1 Γυναικών προέκυψε και η μεταξύ τους μονομαχία στους «8» του Κυπέλλου.

«Με το Κύπελλο θα ασχοληθούμε όταν θα έρθει η ώρα», είπε ο Γιώργος Ρούσης με τον τεχνικό του Πανναξιακού να συμπληρώνει: «Βαθμολογικά είναι ένα πολύ κρίσιμο και θα κρίνει ποια θέση θα πάρουν κι οι δύο ομάδες στο τέλος της κανονικής περιόδου. Από κει και πέρα έχει και το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο. Εμείς πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι και θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη»

Στις ιδιαιτερότητες του αγώνα στάθηκε και ο Απόστολος Οικονόμου ο οποίος έχει και δύο πονοκεφάλους καθώς Όστοϊτς (ποδοκνημική) και Τέρζιτς (μέση) που είναι αμφίβολες. «Ξέρουμε ότι είναι ένα ‘ιδιαίτερο’ παιχνίδι και για τις δυο ομάδες ,που έχουν παρόμοιους στόχους και θεωρώ πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν μετράει ούτε η βαθμολογική θέση ή η αγωνιστική κατάσταση (ελλείψεις ή κόπωση) της κάθε ομάδας. Αντιθέτως μετράει πάρα πολύ η προσωπικότητα των παικτριών, το κατά πόσο έτοιμες είναι πνευματικά να διαχειριστούν την πίεση ενός ντέρμπι και να δείξουν την αγωνιστική τους ποιότητα και ως ομάδα να επιβάλουν την τακτική τους απέναντι στον αντίπαλο», είπε ο κόουτς του ΑΟΘ.

18:00 ΑΣ Μακεδόνες - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Στο κλειστό των Κυμίνων οι Μακεδόνες που πραγματοποιούν μια εξαιρετική χρονιά και βρίσκονται στην 6η θέση υποδέχονται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.


«Το πόσο καλή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε κι εύχομαι το βράδυ της Τρίτης να πανηγυρίσει μια σπουδαία Ευρωπαϊκή πρόκριση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση κι ότι πάρουμε από αυτό το παιχνίδι καλό θα είναι για εμάς. Σίγουρα είναι μια ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι η πορεία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δεν είναι τυχαία», τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Μανώλης Σκουλικάρης.


Στον Ολυμπιακό έχουν μπροστά τους μια σειρά από σημαντικά παιχνίδια (μετά τους Μακεδόνες ακολουθεί η ρεβάνς με την Τσανάκαλε και τα ντέρμπι με Πανναξιακό, Παναθηναϊκό) αλλά όπως είπε η Άννα Λαζάρεβιτς: «Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αυτό κόντρα στους Μακεδόνες Αξιού θα είναι σαν μια καλή προπόνηση πριν την συνέχεια των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων.

Ωστόσο πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας για να εφαρμόσουμε όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις. Θα είναι μια καλή αναμέτρηση για εμάς, να την απολαύσουμε και μετά θα περιμένουμε την Τσανάκαλε την Τρίτη στον πολύ σπουδαίο αγώνα που έχει να δώσει η ομάδα μας»

18:00 ΑΣ Ελπίς - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων που μάχεται για την παραμονή της υποδέχεται το Μαρκόπουλο που θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του να βρεθεί στην πρώτη τετράδα.

«Έχοντας ολοκληρώσει ένα ακόμη δύσκολο Σαββατοκύριακο με δύο αγώνες, επιστρέφουμε στην έδρα μας με αντίπαλο μια ομάδα που παλεύει για να μπει στην τετράδα. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να συνεχίσουμε να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο στα καθοριστικά παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο τεχνικός της Ελπίδας Γιώργος Χρυσομαλλίδης ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Χωρίς προβλήματα, με εξαίρεση την κούραση από τον αγώνα Κυπέλλου με τη Θέτιδα, θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη το Μαρκοπουλο με τον Γιάννη Νικολάκη να σημειώνει: «Παίζουμε ένα παιχνίδι το οποίο είναι κατά την άποψη μου απ’ αυτά με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, όσον αφορά τα εκτός έδρας του β’ γύρου. Η Ελπίδα είναι στο γήπεδο της πολύ ισχυρή, όπως έχει φάνει κι από τα αποτελέσματα που είχε, ενώ έχει ανάγκη τους βαθμούς. Προμηνύεται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι εμείς πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση, αλλά κυρίως τη ψυχική μας ενέργεια για το αυριανό παιχνίδι, όπου σαφέστατα ο στόχος είναι η νίκη».

Το πρόγραμμα της Κυριακής (5/2)
17:30 ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου

Η βαθμολογία: ΕΔΩ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα