Νίκησε, αλλά έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός

Νίκησε, αλλά έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός

Gazzetta team
Νίκησε, αλλά έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός

bet365

Ναι μεν αλλά για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού με τις... πράσινες να επικρατούν στην Θεσσαλονίκη του Αίαντα αλλά με 3-2 χάνοντας και άλλο έδαφος. Νίκες για ΑΟ Θήρας επί των Μακεδόνων με 3-0, του Μαρκόπουλου επί της Θέτιδας με 3-1 και Άρη επί Ηλιούπολης με 3-1.

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να λυγίσει την αντίσταση του Αίαντα στον Εύοσμο και πλέον είναι στο -4 από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αίας είναι στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Η γηπεδούχος ομάδα στο πρώτο σετ ξέφυγε με 11-7 με τον ΠΑΟ να ροκανίζει τη διαφορά (13-11) να προηγείται με 17-18 αλλά στη συνέχεια δέχθηκε ένα σερί 8-3 για να γίνει το 1-0.

Στα επόμενα δύο οι πράσινες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τους, αλλά ο Αίας παρά το 1-2 δεν άφησε το παιχνίδι και κατέκτησε σχετικά εύκολα το δ’ σετ για να ακολουθήσει μεγάλη μάχη στο τάι μπρέικ.

Το αρχικό 2-5 του Παναθηναϊκού δεν είχε και συνέχεια με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο, πόντο και τον Αίαντα να χάνει κόντρα επίθεση το 13-13 με τον ΠΑΟ να παίρνει τελικά το σετ και το ματς. Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη, αυτή τη φορά στην έδρα του Παναθηναϊκού για τους «16» του Κυπέλλου.

Η γνώμη του πάγκου

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι από το σημερινό ματς γιατί είχαμε μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες. Δείξαμε όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο και προτιμούμε να δουλεύουμε με αυτούς που θέλουν να είναι στο γήπεδο και να παλεύουν».

Δημήτρης Καζάζης: «Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια μέτρια έως κακή εμφάνιση και δυστυχώς το γεγονός ότι δεν πετύχαμε μία ‘καθαρή’ νίκη, μας απομακρύνει από διεκδίκηση της 1ης θέσης. Παράλληλα, η σημερινή αναμέτρηση μας χτύπησε το καμπανάκι για το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Αίαντα. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, καθώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε για οτιδήποτε απρόοπτο και να προκριθούμε στην επόμενη φάση όπως επιτάσσει η ιστορία του Συλλόγου».

Τα σετ: 25-21, 18-25, 21-25, 25-20, 13-15

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Βλάχου, Τζούριτς, Ανδρονικίδου, Κλέπκου, Τζιαρλη, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Φαλέγκα, Αποστολίδου, Ξανθοπούλου.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ / Λαγουδάκη, Καββαδία, Καρπουζά

ΑΟ Θήρας – Μακεδόνες Αξιού 3-0

Ο Α.Ο Θήρας επικράτησε «καθαρά» με 3-0 σετ επί των σταθερά ανταγωνιστικά Μακεδόνων και επέστρεψε στις νίκες τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Στο πρώτο σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν μαζί μέχρι το τέλος του σετ με τον ΑΟ Θήρας να κάνει λάθη λόγω της πίεσης των Μακεδόνων αλλά ναφτάνει πρώτο στο 1-0 σετ με 25-23.

Μετά το 1-0 σετ, ο ΑΟΘ πιο απελευθερωμένα μπήκε πιο αποφασιστικά στο σετ και κατάφερε να «χτίσει» διαφορά (16-11, 20-14) απέναντι στις φιλοξενούμενες με το σετ να ολοκληρώνεται 25-19 (2-0 σετ).

Στο τρίτο σετ, παρόλο που η νησιωτική ομάδα είχε μικρό προβάδισμα (12-8, 16-12) οι Μακεδόνες ισοφάρισαν 18-18 αλλά οι παίκτριες του Οικονόμου πιο συγκεντρωμένες και με λύσεις στην επίθεση τέλειωσαν το σετ με 25-22 και το ματς με 3-0.

Ο ΑΟΘ με το «τρίποντο» αυτό εδραιώθηκε στην 4η θέση (30 βαθμοί) αυξάνοντας τη διαφορά από τους Μακεδόνες που ακολουθούν στην 5η θέση (23 βαθμούς).

Η γνώμη του πάγκου

Απόστολος Οικονόμου: «Νομίζω χωρίς να κάνουμε καλή εμφάνιση πήραμε τη νίκη, την οποία θα την χαρακτήριζα επαγγελματική. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια που κατάφεραν να διαχειριστούν το κακό αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής. Πλέον, κοιτάζουμε την αυριανή αναμέτρηση για το Κύπελλο».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Αν και ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, ατυχήσαμε να έχουμε σε κακή μέρα επιθετικά τις ακραίες μας και δεν μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Αν και κοντράραμε σε δύο σετ η Σαντορίνη κέρδισε δίκαια ενώ για μας το κέρδος είναι η παρουσία της Μαριαλένας Παπαδόπουλου που είχε πολύ καλή παρουσία. Τώρα το μυαλό μας στρέφεται στον αγώνα Κυπέλλου».

Τα σετ: 25-23,25-19,25-22

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τερζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβέτκοβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Στεφανίδου, Μυρίδου –λ / Τσαγκαράκη, Παπαδοπούλου, Σπανού.

ΑΟ Μαρκοπούλου-ΑΣΠ Θέτις 3-1

Στα Μεσόγεια, οτο Μαρκόπουλο επικράτησε με 3-1 σετ της Θέτιδας Βούλας στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Ο ΑΟΜ δεν ξεκίνησε καλά, έχοντας προβλήματα στην υποδοχή με αποτέλεσμα η Θέτιδα να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη και να προηγηθεί με 16-25 (0-1σετ).

Η εικόνα άλλαξε στη συνέχεια με το Μαρκόπουλο να βρίσκει ρυθμό και συγκέντρωση και να κάνει το παιχνίδι του απέναντι στις φιλοξενούμενες που δεν είχαν σταθερή υποδοχή και έκαναν λάθη στην επίθεση. Δεύτερο και τρίτο σετ ολοκληρώθηκε με 25-20 υπερ των γηπεδούχων που έκαναν την ανατροπή για το 2-1 σετ.

Με καλή ψυχολογία και τη Μερκάντο βαρόμετρο, το Μαρκόπουλο χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πήρε το σετ και το ματς με 25-15 (3-1).

Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Νικολάκης: «Στο 1ο σετ δεν μπήκαμε καθόλου στον αγώνα. Ξέραμε ότι με την επιστροφή του κ. Τουρσούγκα η Θέτιδα θα δείξει ενα καλύτερο πρόσωπο, το έδειξε και ήταν πολύ μαχητικός αντίπαλος. Εύχομαι η ομάδα μας να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αυτό που έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς, δηάδή να χτυπάμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Σούλης Τουρσούγκας: «Περιμέναμε σήμερα το Μαρκόπουλο να παίξει σήμερα καλά, οπως και έπαιξε. Ήμασταν ανταγωνιστικοί μονο στα δυο πρώτα σετ. Στα υπόλοιπα σετ ήμασταν παρα πολύ κακοί με πάρα πολλά λάθη. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, πιστεύω δεν έχει χαθεί τίποτα και θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος όλα τα παιχνίδια».

Τα σετ: 16-25, 25-20, 25-20, 25-15

Οι συνθέσεις:

Μαρκόπουλο (Νικολάκης): Δικαιούλια, Σόουζα, Μερκάντο, Κλάιν, Φακοπουλίδου, Διάλλα, Ιακωβίδου –λ / Καρακάση, Νικολογιάννη, Πατεράκη.

ΑΣΠ Θέτις (Τουρσούγκας): Μελετιάδη, Κιουτσούκη, Αργυροπούλου, Φρέντς, Γιόβιτς, Εσντέλ, Ξηνταρά (λ), Βαρουδάκη, Χατζηκωνσταντά, Τοντάι, Λεωνίδου

Άρης – Ηλιούπολη 3-1

Την πρώτη του νίκη στο Β’ γύρο, αλλά και μέσα στο 2017 πανηγύρισε ο Άρης που επικράτησε με 3-1 της Ηλιούπολης.

Η φιλοξενούμενη ομάδα στο πρώτο σετ ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το β’ τεχνικό τάιμ άουτ, αλλά σε εκείνο το σημείο με όπλο την άμυνα της έκανε την ανατροπή και πήρε το σετ.

Κάτι ανάλογο από την ανάποδη όμως συνέβη στα δύο επόμενα με τον Άρη να βρίσκει ρυθμό μετά το β’ τεχνικό τάιμ άουτ και να προηγείται με 2-1, αλλά να φτάνει πολύ πιο εύκολα στην κατάκτηση του δ’ σετ και στη νίκη.

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Σολκίδης: «Πήραμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα η οποία τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά και το ίδιο έκανε και σήμερα. Εύχομαι αυτή η νίκη να μας δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να κάνουμε το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι του Κυπέλλου».

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Δε μπορέσαμε να διατηρήσουμε την απόδοση που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια κυρίως στο σερβίς και την υποδοχή και δίκαια ήρθε το αποτέλεσμα».

Τα σετ: 22-25, 25-18, 25-20, 25-15

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Καραφουλλίδου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Νίκιτς, , Κελεσίδου –λ / Χίτζιου-λ, Χαραβελούλη, Πήττα

Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γκρέκα, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Μαλουσάρη, Κοκίου -λ / Λάβδα, Τσουμήτα, Ματσούκα

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα