Ο τελικός γίνεται την Τρίτη στο Ρέντη

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο τελικός γίνεται την Τρίτη στο Ρέντη

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το Λιγκ Καπ με τον τελικό ουσιαστικά να διεξάγεται την Τρίτη στο Ρέντη, καθώς ο νικητής στο ντέρμπι... αιωνίων έχει τον πρώτο λόγο για την κούπα.

Τέτοια ώρα που γράφεται αυτό το μπλογκ ήδη θα είχαν αρχίσει οι πρώτες σκέψεις όχι μόνο για το φάιναλ φορ της Κύπρου, αλλά και για το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαμε στην Μεγαλόνησο (τα κλαμπ για τις εξόδους κλπ κλπ). Ας είναι καλά όμως ο προγραμματισμός της ΕΣΑΠ και η συνεργασία με την Κύπρο και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (εδώ γελάμε) και αντί για μια διοργάνωση αντάξια ενός φάιναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ (εδώ γελάμε ακόμα περισσότερο), θα έχουμε το φιάσκο των δύο ημιτελικών και του τελικού.

Για το θέμα της διεξαγωγής της συγκεκριμένης διοργάνωσης γράφτηκαν πολλά, οπότε δεν χρειάζεται να συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το ξαναλέμε απόλυτο φιάσκο. Μία μέρα πριν τον ημιτελικό θα διακινδυνέψουμε προβλέψεις. Άλλωστε το ζητούμενο είναι να λες και να γράφεις την άποψή σου πριν τα παιχνίδια και όχι μετά. Το μετά το ξέρουν όλοι και απλά εσύ αναφέρεις το που κρίθηκε η κάθε αναμέτρηση. Αν θέλαμε να βάλουμε έναν τίτλο στα δύο ματς θα λέγαμε πως ο τελικός διεξάγεται αύριο στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό με τον νικητή να έχει τον πρώτο λόγο στον τελικό και παρακάτω θα εξηγήσουμε το γιατί, αφού πάρουμε αρχικά το κάθε ματς ξεχωριστά.

Ξεκινάμε με αυτό της Τρίτης, με το ντέρμπι... αιωνίων. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από την μία η ομάδα με το πληρέστερο ρόστερ στο πρωτάθλημά μας και από την άλλη μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης που θέλει όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει στους τίτλους. Ένα παιχνίδι που λόγω των ονομάτων είναι δεδομένο πως συγκεντρώνει επάνω του όλα τα βλέμματα, καθώς οι δύο αυτές ομάδες θέλουν να κερδίζουν η μία την άλλη ακόμα και στο τάβλι.

Φαβορί λόγω έδρας αλλά και εναλλακτικών λύσεων υπάρχει και είναι οι Πειραιώτες. Αρχικά στεκόμαστε στην έδρα, με τους παίκτες του Σλόμπονταν Μπόσκαν να παίζουν στο γήπεδό τους κάτι που είναι λογικό να παίζει τον ρόλο του. Για ακόμα μία φορά ο Ολυμπιακός θα ποντάρει πολλά στον Αγκάμεζ και θα περιμένει από τον Τσούπκοβιτς να παίξει επιτέλους σε ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θα φορτώσει τον Σέρβο στο σερβίς και θα περιμένει όχι απλά να μην πάει καλά (όπως σε κάθε μεγάλο ματς), αλλά και να μην βγει ο Φράγκος που πάντα μπαίνει αλλαγή.

Σαν συν των γηπεδούχων το ότι τρέχουν ένα αήττητο σερί που τους έχει δώσει αυτοπεποίθηση, αλλά και οι περισσότερες λύσεις όπως αναφέραμε πριν. Στα συν των φιλοξενούμενων είναι αρχικά πως όπως έδειξαν στο ματς του πρωταθλήματος πάλι στο Ρέντη, μπορούν να κοιτάξουν τον μεγάλο αντίπαλό τους στα μάτια, ενώ είναι και η μοναδική ομάδα που αν δεν υπερτερεί, σίγουρα είναι πάνω-κάτω ίδια στο φιλέ με τους Ρανγκέλ και Πανταλέων να κοντράρουν τους Νταφ και Άθος.

Είναι δεδομένο πως ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και γι' αυτό αναφέρθηκε το όνομα του Αγκάμεζ, με τον Κολομβιανό στο πρώτο ματς να παίρνει ΟΛΕΣ τις επιθέσεις των τελευταίων πόντων και να τις τελειώνει. Αν στον Παναθηναϊκό μπορούν να τον σταματήσουν, τότε γίνονται αυτομάτως φαβορί, τόσο απλό...

Όσον αφορά την αναμέτρηση της Τετάρτης δεν χρειάζεται ανάλυσης, όσο και αν αυτό στεναχωρεί τους φίλους του Ηρακλή. Οι... κυανόλευκοι χωρίς ξένους μόνο με θαύμα θα μπορέσουν να κοντράρουν τον ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία. Και στο βόλεϊ δύσκολα γίνονται θαύματα, καθώς συνήθως αυτός που νικάει είναι ο πιο δυνατός. Ο αγώνας σε απλά ελληνικά θα κριθεί στην σοβαρότητα που θα δείξουν οι γηπεδούχοι. Αν οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη παίξουν όπως μπορούν, θα πάρουν άνετα τη νίκη και θα ξέρουν ποιον από τους... ερυθρόλευκους ή... πράσινους αντιμετωπίσουν στον τελικό που θυμίζουμε πως θα γίνει στην Αθήνα ή στον Πειραιά (αναλόγως τον νικητή του ντέρμπι αιωνίων).

Εκεί, στον τελικό δηλαδή, τα πράγματα και πάλι δείχνουν πιο ξεκάθαρα από κάθε άλλη διοργάνωση. Αρχικά γιατί μετά από μια τεράστια πατέντα της ΕΣΑΠ και την ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη των ομάδων (μην το ξεχνάμε αυτό), ο τελικός θα γίνει στην έδρα του νικητή της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με φιλάθλους ΜΟΝΟ του γηπεδούχου! Πραγματικά όσες μέρες και αν έχουν περάσει δεν έχω καταλάβει πως και οι τέσσερις ομάδες δέχθηκαν να γίνει κλήρωση της έδρας συμφωνώντας μάλιστα πως θα υπάρχουν φίλοι μόνο μιας. Ας πρόσεχαν όμως και αφού το δέχθηκαν δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα να μιλάνε, μα το παραμικρό όμως.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο ΠΑΟΚ δείχνει ξεκάθαρα πως δεν τον ενδιαφέρει και τόσο αυτή η διοργάνωση και γιαυτό δεν τρέχει την απόκτηση του διαγώνιου, ενώ ήδη έχει βρει τους παίκτες που θα διεκδικήσουν την θέση του Γκόμεζ. Αυτό βέβαια δεν πάει να πει πως οι Θεσσαλονικείς θα κατέβουν Αθήνα για να χάσουν. Κάθε άλλο μάλιστα, αλλά όπως και να το κάνουμε φαβορί δεν είναι, παρότι με τον Ντάντε η βελτίωση είναι ξεκάθαρη. Οι... ασπρόμαυροι θέλουν το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα και δεν πρόκειται να διακινδυνέψουν απόκτηση κάποιου παίκτη που να μην μπορεί να κάνει την διαφορά, μόνο και μόνο για το Λιγκ Καπ.

Εν κατακλείδι και αν θέλαμε να δώσουμε πιθανότητες στις τέσσερις ομάδες θα λέγαμε πως ο Ολυμπιακός έχει 45%, ο Παναθηναϊκός 30% και ο ΠΑΟΚ 25%, αλλά όπως έχουμε τονίσει πολλές πολλές φορές, όλα κρίνονται στο γήπεδο. Εκεί θα φανούν όλα και εμείς ελπίζουμε να δούμε ωραίους αγώνες και όμορφο θέαμα σε μια διοργάνωση που από γιορτή κατάντησε φιάσκο...

ΥΓ: Επειδή μπορεί κάποιοι να πιστέψουν πως ρίξαμε τον Ηρακλή που τον θεωρούμε σίγουρο για αποκλεισμό. Στον... γηραιό αν μπορέσουν να μπουν τετράδα θα είναι με τα δεδομένα που υπάρχουν η μεγαλύτερη υπέρβαση στην ιστορία τους. Λογικά δεν θέλουν και κυρίως δεν μπορούν να κερδίσουν τόσο σε Πυλαία, όσο και σε Ρέντη ή Κυψέλη και αυτό το ξέρουν καλύτερα και οι ίδιοι.

ΥΓ1: Καλό το Λιγκ Καπ, αλλά όπως και να το κάνουμε λίγες μέρες έμειναν και η αγωνία για τις μεταγραφές υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο πως δεν θα κάνει και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται άλλωστε και μένει να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι δύο. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα πάρει διαγώνιο μέσα στις επόμενες ημέρες, με τους εκλεκτούς όπως γράψαμε να έχουν βρεθεί, ενώ στον Ολυμπιακό οι εμφανίσεις του Τσούπκοβιτς στον αυριανό αγώνα και στον τελικό αν προκριθούν οι Πειραιώτες θα κρίνουν πολλά για το αν συνεχίσει στην ομάδα. Η αλήθεια πάντως είναι πως μετά τις όποιες κινήσεις γίνουν ενδεχομένως να μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα, οπότε ας κάνουμε λίγο υπομονή να δούμε ποιες θα είναι και θα επανέρθουμε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...