Άνετα τον Άρη οι... πράσινες

Gazzetta team
Άνετα τον Άρη οι... πράσινες

bet365

Στους τρεις βαθμούς μείωσε και πάλι την διαφορά του από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός με τις... πράσινες να επικρατούν του Άρη με 3-0. Έκπληξη στην Θεσσαλονίκη με την Ελπίδα να κερδίζει τον ΑΟ Θήρας με 3-2.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-0 του Άρη στο κλειστό τους Μετς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Α1 γυναικών.

Οι «πράσινες» βρήκαν λύσεις και είχαν τον έλεγχο απέντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που κόντραρε κυρίως στο δεύτερο και το τρίτο σετ. Με αυτό το «τρίποντο» ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 36βαθμούς (2η θέση) ενώ ο Άρης παρέμεινε στους 20 (7η θέση).

Με όπλο το σερβίς ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή του πρώτου σετ διαφορά ασφαλείας (11-5, 15-6) με το σετ να ολοκληρώνεται 25-11 με άσο της Αλίκης Κωνσταντινίδου.

Στο δεύτερο σετ, ο Άρης παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστικός και προσπάθησε να μειώσει τα λάθη. Ο άσος της Πολ έδωσε προβάδισμα +3 (8-5) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ αλλά οι φιλοξενούμενες με άσο της Κις μείωσαν στον πόντο (8-7). Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και πάλι ο Παναθηναϊκός έφτασε πρώτος με άσο της Κωνσταντινίδου (16-12). Η Αλεξάκου κρατούσε σε εκείνο το σημείο επιθετικά τον Άρη (17-15, 18-17) αλλά οι γηπεδούχες αντέδρασαν στην πίεση του αντιπάλου και κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 σετ με 25-20 (μπλοκ Πολ στην Καετάνο).

Στο τρίτο σετ, ο Παναθηναικός ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 12-9.Ωστόσο, ο Άρης κατάφερε να ροκανίσει, με δυο άσους της Έλενας Κωνσταντινίδου να μειώσει σε 13-10 και να ισοφαρίσει 13-13 με άσο της Πεσόα. Οι «πράσινες» έφτασαν πρώτες με 16-13 στπ β’ τεχνικό τάιμ άουτ ενώμε πλασέ η Πεσόα έκανε το 22-20. Η Μερτέκη ήταν αυτή που τελείωσε το σετ με 25-22 και οι γηπεδούχες πανηγύρισαν ακόμα ένα «τρίποντο» στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Η γνώμη του πάγκου

Καζάζης: «Σαφέστατα και μας έχει επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Όμως σιγά σιγά βρίσκουμε το ρυθμό μας και σήμερα πήραμε το τρίποντο ήταν το ζητούμενο».

Σολκίδης: «Δεν πήγαμε καλά στην υποδοχή, που αυτή είναι και το βαρόμετρο. Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι και όταν προσπαθήσαμε να το κάνουμε, ο Παναθηναϊκός που είχε σε πολύ καλή μέρα την καταπληκτική Μερτέκη, έπαιρνε αυτό που ήθελε.

Τα σετ: 25-11, 25-20, 25-22

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Δ. Καζάζης): Ρίτσι, Χρυσομάλλη, Φιλντ, Πολ, Μερτέκη, Κωνσταντινίδου Α., Ρόγκα (λ),Καββαδία, Λαγουδάκη

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου Ε., Καετάνο, Κις, Καραφουλίδου, Κελεσίδου λ/ Χίντζιου λ, Πήττα

Ελπίδα Αμπελοκήπων – ΑΟ Θήρας 3-2

Ενα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν, που κατέληξε σε μεγάλη νίκη της Ελπίδας επί του ΑΟ Θήρας με 3-2, έγινε το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους.

Δίνοντας αγώνα επιβίωσης, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μακράν την καλύτερή της εμφάνιση και με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είχε πάρει και το τρίποντο, αφού είχε δύο ματς μπολ στο 24-22 του τέταρτου σετ.

Η Ελπίδα ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα και με την βοήθεια του κόσμου της πήρε εύκολα το πρώτο σετ. Στο δεύτερο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-12 και πέρασε 18-16, αλλά στη συνέχεια η Μουντάκη πήγε στη γραμμή του σέρβις και έκανε το 20-23. Η Ελπίδα αντέδρασε χάρη στο καλό σέρβις της Παπάζογλου και έφτασε σε σετ μπολ (24-23), αλλά ένας άσος της Όστοϊτς και ένα λάθος έφεραν την ισοφάριση (26-28).

Στο τρίτο σετ οι ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα μέχρι το 19-19 μέχρι να ξεφύγουν στο τέλος οι γηπεδούχες και να προηγηθούν (25-22), αλλά όλο το δράμα εκτυλίχτηκε στο τέταρτο σετ. Εκεί η Θήρα (αγωνίστηκε χωρίς την Γεωργιάδου η οποία υπέστη διάστρεμμα στο ματς με το Μαρκόπουλο) μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ και έφτασε να προηγείται με 15-21. Ένα εκπληκτικό σερί οκτώ πόντων της Γεροβασιλείου (που είχε έλθει από τον πάγκο) από τη γραμμή του σέρβις έφερε την Ελπίδα μπροστά με 23-21 και στη συνέχεια σε διπλό ματς μπολ (24-22). Η Θήρα έμεινε ζωντανή χάρη στην Όστοϊτς και μετά από δύο δικά της χαμένα σετ μπολ έφτασε στο 2-2 (26-28).

Η Ελπίδα όμως δεν ήταν διατεθειμένη να χάσει τη νίκη και επέβαλε το δικό της ρυθμό στο τάι μπρέικ για να φτάσει στο 15-8.

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Μέσα στην έδρα μας είμαστε διαφορετική ομάδα. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι στην Α1, αλλά θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη νίκη και να χτίσουμε πάνω της τη συνέχεια της».

Απόστολος Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στην Ελπίδα για τη νίκη, έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο έπαιξε στα όρια της και κέρδισε δίκαια. Εμείς σε ένα ακόμη ματς δεν διαχειριστήκαμε σωστά την πίεση, κάναμε λάθη στην επίθεση και δεν ήμασταν καθόλου καλοί στο μπλοκ – άμυνα. Χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες κι επειδή γνωρίζω ότι οι δύο διαιτητές που μας έπαιξαν σήμερα είναι πολύ καλοί, θεωρώ ότι μετά το σημερινό παιχνίδι πρέπει να κάνουν κι αυτοί την αυτοκριτική τους».

Tα σετ: 25-20, 25-27, 25-22, 26-28, 15-8

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Παπάζογλου, Γουίλσον, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Καλανταρίδου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Δροσοπούλου, Γεροβασιλείου, Νώτη, Καραμούτσα.

ΑΟ ΘΗΡΑΣ (Οικονόμου): Τέρζιτς, Όστοϊτς, Ζντοβτς, Βεργίδου, Τσομπανίδου, Μεταξά, Αρτακιανού (λ) – Μουντάκη, Τσοχατζή, Τσβετκόβα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα