Καλαϊτζίδης: «Στήριξη ή Πρωτοδικείο»

Gazzetta team
Καλαϊτζίδης: «Στήριξη ή Πρωτοδικείο»

bet365

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση, Μάκης Καλαϊτζίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγνώμη από τον κόσμο του Ηρακλή για την αργοπορία της συνέντευξης. Η αιτία της συνέντευξη τύπου ήταν η αποχώρηση των ξένων, ώστε να μαθευτούν μερικά πράγματα. Πριν τέσσερα χρόνια το μόνο που λάβαμε ήταν… χρέη όταν όλοι πήδηξαν από το καράβι.

Μετά 5-6 άτομα θέλαμε να ασκήσουμε διοίκηση και να ανεβάσουμε την ομάδα και να φέρουμε το βόλεϊ εκεί που του αρμόζει. Όταν έγινε αυτό ο Ηρακλής είχε μόνο τέσσερις έφηβους παίκτες. Όπως θυμάστε κάναμε το 26 στα 26 και πήραμε μια εύκολη άνοδο. Θέλαμε η ομάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να συμμετάσχουμε στην Α1. Αρκετοί κοροϊδεύανε τα λεγόμενά μου και πλέον με καινούριο ΑΦΜ ξαναπαίζουμε στη μεγάλη κατηγορία.

Βγήκε μια ανακοίνωση από τη διοργανώτρια Αρχή πως είμαστε Γ.Σ. Ηρακλής παρά την αλλαγή του ΑΦΜ. Που σημαίνει πως τα χρέη μεταφέρονται. Σε αυτό συμμετείχε ο Βασίλης Τούλης όπου βοήθησε οικονομικά ώστε να ξοφληθούν οι παίκτες του παρελθόντος. Εμφανίστηκαν στην συνέχεια άλλοι επτά παίκτες με το σύνολο να φτάνει τους 17 παίκτες που πληρώθηκαν από διακανονισμούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ένα άνοιγμα περίπου 60 χιλιάδων ευρώ που μεταφέρθηκε για φέτος . Αυτά τα χρήματα καλύφθηκαν από τα διαρκείας και κάποιες χορηγίες που ήρθαν νωρίς.

Συνολικά εισπράχτηκαν από τα διαρκείας 29.000 ευρώ. Αυτό αρκεί μόνο για τις μετακινήσεις της ομάδας σε ολόκληρη την σεζόν.

Πήραμε αδειοδότηση χωρίς ούτε έναν διακανονισμό σε παίκτη. Ο ΠΑΣΑΠ ευχαριστεί τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ που δεν είχαν διακανονισμούς και μας έχουν παράδειγμα προς μίμηση.

Έχουμε κάνει πέντε προσκλήσεις για να έρθει κάποιος να πάρει το βόλεϊ. Δεν ήρθε κανένας! Δεν είπαμε ποτέ πως είμαστε επενδυτές και εκατομμυριούχοι. Θέλουμε να απεμπλακούμε αλλά δεν εμφανίζεται κανείς.

Δε δέχομαι σαν Μάκης Καλαϊτζίδης να με παρομοιάζουν με τον Καγιούλη. Πως πήραμε τα χρήματα από τα διαρκείας και τέλος. Τα συμβόλαια των ξένων ήταν 85 χιλιάδες ευρώ. Οι τρεις ξένοι κάλυπταν το μισό μπάτζετ της ομάδας. Όταν πήραμε την απόφαση να φύγουν οι ξένοι μιλούσαμε ήδη με τους αντικαταστάτες τους. Φάγαμε 25 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο από τον κύριο Κοντονή για τα επεισόδια με Άρη και ΠΑΟΚ.

Είναι τέσσερις οι προσφυγές. Σμαραγδής, Πέτρογλου, Ερέου και ο Χαραλαμπίδης. Καλύτερα μη ξέρετε τα ποσά. Ο Πέτρογλου πήρε ένα μέρος των χρημάτων. Αν αυτοί οι παίκτες δεν διακανονιστούν και τα πρόστιμα δεν πληρωθούν ο σύλλογος δεν θα πάρει ποτέ αδειοδότηση.

Δεν είμαστε ούτε επιχειρηματίες ούτε επενδυτές. Ήρθαμε να φτάσουμε την ομάδα σε ένα σημείο και τη φτάσαμε παραπάνω από τις δυνάμεις μας. Ή θα υπάρξει έμπρακτη στήριξη ή αυτοί που γράφουν σε διάφορα σάιτ να μας εμφανίσουν την επόμενη κατάσταση στη διοίκηση της ομάδας. Το κάνω γιατί έχω μια ηθική υποχρέωση στα παιδιά της ομάδας. Στον Γιάννη Ορφανό και σε όλο του το τιμ γιατί έχουν βάλει μεγάλη πλάτη για να υπάρχει η ομάδα.

Παίζουμε κρίσιμο παιχνίδι με την Κύζικο. Και θέλω να δω την στήριξη του κόσμου στη διοίκηση. Αν δεν γίνουν αυτά μέχρι τη Δευτέρα το πρωί θα δώσω την ομάδα στο Πρωτοδικείο.

Το περσινό με το φετινό μπάτζετ δεν έχει καμιά σχέση. Αν μπούμε σε διαδικασία να πάρουμε ξένους θα πρέπει να βοηθήσει μόνο ο κόσμος. Μόνο αυτός μπορεί. Η φανέλα θέλει περίπου δύο μήνες για να φτιαχτεί.

Η φανέλα μας έχει έρθει το δείγμα δύο φορές. Δεν είναι μια φανέλα οποιαδήποτε. Η φανέλα των παικτών θα έρθει εντός εβδομάδας και πιθανότατα θα είναι και στο Λιγκ Καπ. Είναι υπόθεση δέκα ημερών για τις φανέλες».

Ειπώθηκαν πολλά για τους ξένους και εδώ μπροστά μου έχω τα χαρτιά με τις πληρωμές τους. Όποιος δεν πιστεύει μπορεί να έρθει να τα δει στα γραφεία του συλλόγου.

Καλαντάτζε: Τεράστια προσόντα, αλλά προβληματικός στο μυαλό. Όσοι τον έζησα ξέρουν για τι παιδί μιλάω.

Δημιουργούσε προβλήματα. Πραγματοποίησε φοβερές εμφανίσεις στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Είχε πρόταση από ελληνική ομάδα και μια ομάδα της Τουρκίας. Από τότε ξεκίνησε η ιστορία των τραυματισμών. Ο παίκτης ήταν εντελώς καλά, απλά ήθελε να φύγει. Κάναμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Ισχυριζόταν πως πονούσε μια το γόνατο μια το χέρι μια το δόντι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συμφωνία που λέει για τους 30 πόντους.

Του αλλάξαμε τρία σπίτια μέσα σε μια εβδομάδα. Του αλλάξαμε δύο αυτοκίνητα. Έχουμε κάνει υπέρβαση για τον συγκεκριμένο παίκτη. Και οι τρεις παίκτες είναι του ίδιο μάνατζερ και μπήκαν και αυτοί στην ίδια ιστορία. Αν πήγαινε στον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να μας καταβληθούν 100 χιλιάδες ευρώ και δεν του χρωστάμε τίποτα. Ούτε ένα ευρώ. Ο Κοπρίβιτσα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ζήτησε να απεμπλακεί γιατί βρήκε ομάδα στη Σερβία.

Όταν αποφασίστηκε να φύγουν οι ξένοι πάρθηκε η απόφαση να κλείσουμε πασαδόρο Έλληνα καθώς είναι δύσκολη περίοδος για ξένους παίκτες.

Πέντσεφ: Μπορεί να ήταν και λάθος που τον δεχτήκαμε πίσω. Έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Στην τελευταία αγωνιστική στην Κηφισιά, ο Κιόσης είχε έξι στις έξι επιθέσεις και από εκεί και πέρα δεν πήρε μπάλα. Πιστεύω καθοδηγούμενος από τον μάνατζέρ του κι αυτός όπως και ο Ρώσος. Δημιουργήθηκε έντονο επεισόδιο μεταξύ ελλήνων και ξένων γυρνώντας από την Κηφισιά. Έτσι μετά τον Καλαντάντζε ακολούθησε ο Πέντσεφ. Μετά τις διακοπές το ίδιο έγινε και με τον Κοπρίβιτσα.

Το πρόβλημα του Ρώσου ήταν τόσο σοβαρό που ήμασταν ένα βήμα πριν λύσουμε τις διαφορές μας στη CEV. Ζητούσαμε ένα χαρτί για να τον αφήσουμε ελεύθερο. Το έχω εδώ μπροστά. Αν ο Καλαντάτζε πάει σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και ειδικά στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να βάλει από την τσέπη του 100 χιλιάδες ευρώ. Έτσι υπερασπίζομαι την ομάδα που αγαπάω.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα