Η χρονιά του ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
Η χρονιά του ΠΑΟΚ

bet365

Με τον ΠΑΟΚ να κάνει το δύο στα δύο, τον Ολυμπιακό να κατακτά Κύπελλο και Λιγκ Καπ και τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει, μας αποχαιρέτισε το 2016 στον... κόσμο του φιλέ.

Πάει και το 2016 και στο βόλεϊ δεν έλειψαν οι συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ και πάλι κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του πρωταθλήματος παίρνοντας το δεύτερο συνεχόμενο και το δεύτερο συνολικά στην ιστορία του, δείχνοντας πως έχει μπει για τα καλά στο χάρτι του αθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς παρότι βρέθηκαν στην 4η θέση πήραν τον τίτλο, κάτι που έγινε για πρώτη φορά, με τους... πειρατές του Φοίνικα να φτάνουν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σε τελικό, αλλά να το χάνουν και αυτό, όμως σίγουρα η επιτυχία της ομάδας της Σύρου ήταν σημαντική. Τους άλλους δύο θεσμούς τους πήρε ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες μπόρεσαν να κατακτήσουν το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, αλλά στον ημιτελικό του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια τον μεγάλο τους αντίπαλο μένοντας έτσι εκτός τελικού και διεκδίκησης του τίτλου.

Όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα στο τέλος του έτους, τα πράγματα είναι περίπου ίδια. Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι στην κορυφή, ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά τρίτος, όμως ανάμεσά τους υπάρχει ο ανεβασμένος Παναθηναϊκός.

Οι... πράσινοι έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία και δε είναι λίγοι όσοι την χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη ομάδα του πρώτου μισού της Volleyn league. Στο Κύπελλο ακόμα δεν έχουν μπει οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, ενώ στο Λιγκ Καπ ετοιμαζόμαστε στην αρχή του 2017 να παρακολουθήσουμε τις 4 από τις 5 ομάδες πουν έχουν πάρει πρωτάθλημα στην χώρα μας (η άλλη είναι ο Άρης), να μάχονται στο φάιναλ φορ της Κύπρου για την κούπα.

Ήταν να μην πάρει το πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, αρχίζοντας με το πρωτάθλημα. Σε αυτό ήταν να μην γλυκαθεί ο ΠΑΟΚ. Οι... ασπρόμαυροι του Γιάννη Καλμαζίδη μετά το πρώτο που κατέκτησαν πρόπερσι, είπαν και πέρσι να κάνουν το δύο στα δύο.

Αυτό το κατάφεραν πιο δύσκολα, μιας και βρέθηκαν στην 4η θέση, αλλά όταν η μπάλα έκαιγε, ο Σεπέδα... ντύθηκε Γκόμεζ και όλα πήραν τον δρόμο τους. Αρχικά αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός τον οποίο άφησαν εκτός τελικού επικρατώντας με 3-1 νίκες και στον τελικό ο Φοίνικας με το επίσης 3-1 να τους δίνει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα μέσα στο γεμάτο Παλατάκι. Την τετράδα συμπλήρωσε η Κηφισιά που για ακόμα μία χρονιά έπαιξε όμορφο βόλεϊ και πήγε ψηλά.

«Ερυθρόλευκα» τα Κύπελλα

Όσον αφορά τις άλλες δύο διοργανώσεις ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να τις κάνει δικές του. Και το κατάφερε πετυχαίνοντας μεγάλες ανατροπές επί του ΠΑΟΚ. Αρχικά στο Κύπελλο και στον τελικό που διεξήχθη στην Γλυφάδα, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 2-0 και 24-21, αλλά οι Πειραιώτες με μια επική ανατροπή πήραν την πρόκριση για τον τελικό και εκεί δεν είχαν πρόβλημα να κερδίσουν με 3-0 την Κηφισιά που αγωνιζόταν χωρίς τον Γιοβάνοβιτς. Μια Κηφισιά που είχε καταφέρει να προκριθεί επί του Παναθηναϊκού.

Στην Σύρο και στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, στον τελικό Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον... δικέφαλο να προηγείται και πάλι με 2-0, αλλά τους... ερυθρόλευκους να κάνουν ακόμα μια ανατροπή και να κατακτούν έτσι και αυτό το τρόπαιο. Στους ημιτελικούς οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είχαν επικρατήσει με άνεση 3-0 των Φοίνικα και Ηρακλή αντίστοιχα.

Πρόσωπα της χρονιάς

Χωρίς αμφιβολία δύο ήταν τα πρόσωπα της χρονιάς που φεύγει στο ανδρικό βόλεϊ και οι δύο από τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο Γιάννης Καλμαζίδης με τον έμπειρο κόουτς να οδηγεί τον... δικέφαλο στο δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του, παρότι το καλοκαίρι έζησε την αχαριστία με τους Θεσσαλονικείς να διώχνουν προκειμένου να φέρουν τον Ζελιάσκοφ. Στην συνέχεια διόρθωσαν το λάθος τους και έτσι έκαναν το δύο στα δύο.

Το δεύτερο πρόσωπο της χρονιάς είναι ο Ρολάντο Σεπέδα. Για τον Κουβανό έχουμε ξεχωριστό θέμα στο Gazzetta Weekend, καθώς το 2016 του έδωσε τα πάντα, πρωτάθλημα, σπουδαία μεταγραφή στην Κορέα, αλλά του τα πήρε όλα καθώς πλέον βρίσκεται στην φυλακή καταδικασμένος για βιασμό μιας νεαρής Φιλανδής.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ

Συνολικά στο βόλεϊ την χρονιά που πέρασε κρατάμε τον κόσμο που γέμισε τα κλειστά, ειδικά αυτόν του ΠΑΟΚ. Τον δικέφαλο που έχει αρχίσει να κερδίζει τίτλους και να δηλώνει παρών σε ένα άθλημα που για χρόνια δεν είχε καταφέρει κάτι. Τις μεταγραφές του καλοκαιριού με τις επιστροφές των Αγκάμεζ και Γκόμεζ σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, την επιστροφή στην ενεργό δράση του Γιορντάνοφ που δείχνει καλύτερος μετά τον τραυματισμό του στον ώμο και τον Παναθηναϊκό που στο πρώτο μισό του νέου πρωταθλήματος δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει κάποιον τίτλο μετά από χρόνια.

ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ...

Σίγουρα οι Άρης και Λαμία αφήνουν τον υποβιβασμό τους, καθώς βρίσκονται πλέον στην Α2. Σε αντίθεση με τους Κύζικο και Ηρακλή Χαλκίδας που το 2016 είναι ιδανικό γι' αυτούς καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατάφεραν να ανέβουν στα μεγάλα σαλόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα