Ηρακλής Χαλκίδας - Παναχαϊκή 3-0
Με πρωταγωνιστές τον Γκόρτσανιουκ και τον Τάπια ο Ηρακλής Χαλκίδας νίκησε την Παναχαϊκή 3-0 σετ και σημείωσε την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και την δεύτερη συνολικά που τον φέρνει πάλι ισόβαθμο με την Κύζικο Νέας Περάμου.
Αντίθετα σε μεγάλες περιπέτειες μπήκε η Παναχαϊκή που βλέπει τον Ηρακλή να πλησιάζει στο -3. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε ο τραυματισμός του Γιάννη Λιβαθηνού στο 20-18 του ου σετ αφήνοντας την Παναχαϊκή χωρίς πασαδόρο καθώς ο Μανώλης Δημητριάδης είναι τραυματίας, ενώ σύμφωνα και με τους ανθρώπους της Παναχαϊκής ο Δημητριάδης θα αποχωρήσει.
Για τη θέση του πασαδόρου μέχρι το τέλος του 1ου σετ επιστρατεύτηκε ο Βασίλης Κωστόπουλος, αλλά στο 2ο και στο 3ο σετ αγωνίστηκε πασαδόρος ο Μπαράχας που αν και ακραίος έχει εμπειρία από τη θέση αυτή. Επίσης ο Πέδρο Ρεκ ήταν στον πάγκο της Παναχαϊκής και δεν αγωνίστηκε.
Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Ηρακλής Χαλκίδας αγωνίστηκε με βασικό πασαδόρο τον Γαλιώτο στη θέση του Κασαμπαλή.
Διαιτητές: Θεμελης - Κουτσούλας
Διακύμανση
1ο σετ: 8-7, 16-15, 21-18, 25-20
2ο σετ: 8-7, 16-14, 21-18, 25-23
3ο σετ: 8-5, 16-12, 21-16, 25-20
* Οι πόντοι του Ηρακλή Χαλκίδας προήλθαν από 5 άσσους, 46 επιθέσεις 6 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων. Οι πότνοι της Παναχαϊκής προήλθαν από 1 άσσο, 38 επιθέσεις 5 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-23, 25-20) σε 84΄
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκολίτσης): Τάπια 19 (15/31 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Κανέλλος 3 (3/5 επ), Ντίνας 6 (5/6 επ, 1 άσσος), Κλότσκο 3 (2/8 επ, 1 άσσος, 20% υπ - 20% άριστες), Γκόρτσανιουκ 13 (12/18 επ, 1 μπλοκ 69% υπ - 19% άριστες), Γαλιώτος 5 (2/3 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ, 44% υπ - 22% άριστες), Μάρκου, Σπυριούνης 5 (5/7 επ), Κολτσιάκης 2 (2/7 επ, 67% υπ - 27% άριστες),Αδαμόπουλος 1 (0/2 επ, 1 μπλοκ), Ταυρής, Μπερμπέρογλου
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Σορμάζ 18 (17/33 επ, 1 μπλοκ, 44% υπ - 19% άριστες), Μπαράχας 8 (6/14 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ -13% άριστες), Λιβαθηνός, Ρουμελιώτης Νίκος 5 (5/18 επ), Μαυραγάνης 5 (5/8 επ), Βλαχοστάθης 4 (2/4 επ, 2 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μένιος (λ, 33% υπ - 20% άριστες), Γεωργάτος, Κωστόπουλος 4 (3/7 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ - 0% άριστες).
Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Είναι νίκη οξυγόνο για την ομάδα μου. Πράγματι η Παναχαϊκή είχε προβλήματα αλλά κι εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε και διαχειριστήκαμε σωστά τον αγώνα. Κλείσαμε στον Α΄γύρο με δύο νίκες αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κάτι παραπάνω. Στον Β΄γύρο αισιοδοξώ πως θα παίξουμε καλύτερα. Δεν κρύβω πως στις σκέψεις μας είναι η ενίσχυση της ομάδας αλλά τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η διοίκηση».
Ο προπονητής της Παναχαϊκής Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Δυστυχώς παρουσιαστήκαμε με πολλά προβλήματα και παίξαμε με λύσεις ανάγκης. Τηρουμένων των αναλογιών προσπαθήσαμε. Χρειαζόμαστε τις διακοπές των εορτών για να ανασυνταχθούμε και ελπίζω πως στον Β΄γύρο δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
