H τελευταία αγωνιστική του α' γύρου

Gazzetta team
H τελευταία αγωνιστική του α' γύρου

bet365

Με τις έξι αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο (17/12) ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Α1 γυναικών. Το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό το ντέρμπι στη Νάξο μεταξύ του Πανναξιακού και του Παναθηναϊκού.

18:00 ΑΟΝ Πανναξιακός - Παναθηναϊκός ΑΟ ΔΑΚ Νάξου

Ο Πανναξιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστικής που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Νάξου και θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση (ΕΔΩ).

Η ομάδα της Νάξου βρίσκεται στην 3η θέση (24β.) ενώ οι «πράσινες» στην 1η θέση με (28β.) με την αναμέτρηση να έχει σπουδαίο αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο προπονητής του Πανναξιακού, Γιώργος Ρούσης που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, σχολίασε για την αναμέτρηση: «Το Σάββατο παίζουμε απέναντι στην ομάδα που δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και αποτελεί παράσημο για μας που χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι το συγκεκριμένο παιχνίδι. Εμείς έχουμε κάνει έναν ιδανικό πρώτο γύρο και θα θέλαμε να τον κλείσουμε με μια καλή εμφάνιση και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο. Για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας με συγκέντρωση και χωρίς νεκρά διαστήματα καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα».

Από την άλλη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καζάζης τόνισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, απέναντι σε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι ο Παννναξιακός έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, προμηνύει ότι θα μας ασκήσει μεγάλη πίεση και θα παλέψει για τη νίκη μέσα στην έδρα του. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί και θα δώσουμε το 100% ώστε να φτάσουμε στη νίκη μέσα από μια καλή εμφάνιση».

18:00 ΑΣ Ελπίς - ΑΣ Άρης «Ι.Λεμονίδης»

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων φιλοξενεί τον Άρη στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας με τις δυο ομάδες να θέλουν τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Από τη μία, η Ελπίδα θέλει να επανέλθει σε νικηφόρα αποτελέσματα προκειμένου να μαζέψει βαθμούς και να «ανασάνει» περαιτέρω βαθμολογικά ενώ από την άλλη ο Άρης που βρίσκεται στην 5η θέση θέλει να συνεχίσει με θετικά αποτελέσματα, κρατώντας επαφή με την τετράδα.

Ο προπονητής της Ελπίδας, Γιώργος Χρυσομαλλίδης ανέφερε σχετικά με το ματς: «Ο αγώνας με τον Αρη έχει την ιδιαιτερότητα του τοπικού ντέρμπι και μετά τα τελευταία αποτελέσματα οφείλουμε να ανακάμψουμε. Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι καλή και πρέπει να προσπαθούμε να παίρνουμε βαθμούς από όλα τα παιχνίδια μας».

Από την άλλη, ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης είπε: «Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις καλές μας εμφανίσεις και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο».

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου (Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλο)

Στα Μεσόγεια, το Μαρκόπουλο υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί livestreaming (ΕΔΩ)

Προβλήματα αγωνιστικά δεν υπάρχουν για την ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, ο οποίος ανέφερε: «Μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα θέλουμε τη νίκη για να ανακάμψουμε κυρίως ψυχολογικά γιατί έχουμε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση μας. Κόντρα στον αξιόμαχο Αίαντα για να πετύχουμε τον στόχο μας πρέπει να είμαστε σοβαροί και αποφασιστικοί ταυτόχρονα».

Στο στρατόπεδο του Αίαντα Ευόσμου επικρατεί αισιοδοξία με τον κόουτς Ηλία Ζωλασταθιάδη να αναφέρει: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα. Όμως, ο δικός μας ο στόχος είναι να βελτιωνόμαστε και να νικάμε. Δεν υπάρχουν απουσίες και πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΕΚ Αθηνών (Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη 'Μελίνα Μερκούρη')

Στο κλειστό του Ρέντη, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ουραγό ΑΕΚ. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων είναι μεγάλη, όπως και οι στόχοι των ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκες» προέρχονται από τη νικηφόρα ευρωπαϊκή αναμέτρηση και σύμφωνα με τον προπονητή τους, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι για αυτό το κομμάτι της σεζόν κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας με βάση την βαθμολογική της θέση. Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι όπως και όλα τα άλλα και πρέπει να κλείσουμε με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις μας στο πρώτο μισό της σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να παίξουμε καλά γιατί πολύ σύντομα θα ακολουθήσει το δεύτερο κομμάτι της σεζόν που περιλαμβάνει δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια».

Η ΑΕΚ από τη μεριά της θα στερηθεί για ακόμα μια αναμέτρηση τις υπηρεσίες της Αποστολίας Νούσιας που συνεχίζει την αποθεραπεία στον ώμο με τον τεχνικό Γιώργο Σαμαρά να δηλώνει: «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ δύσκολη ομάδα, την πρωταθλήτρια. Εμείς από τη μεριά μας όπως σε κάθε ματς στόχο έχουμε να σταθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στην αναμέτρηση βελτιώνοντας στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια».

19:00 ΑΟ Θήρας - ΑΣΠ Θέτις (Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ)

Ο ΑΟ Θήρας υποδέχεται τη Θέτιδα στο κλειστό ΔΑΠΠΟΣ και θέλει να κλείσει στην έδρα του με θετικό τρόπο τον πρώτο γύρο απέναντι στη μαχητική ομάδα της Βούλας.

Η ομάδα της Σαντορίνης προέρχεται από την ευρωπαϊκή της... έξοδο μεσοβδόμαδα στο Ισραήλ και ο τεχνικός του ΑΟΘ, Απόστολος Οικονόμου συνέστησε προσοχή σημειώνοντας: «Η Θέτιδα θεωρώ ότι με τις προσθήκες που έκανε είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα του πρωταθλήματος και η θέση που έχει δεν την αντιπροσωπεύει . Γι’ αυτό εμείς αν θέλουμε να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο με νίκη θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά και συγκεντρωμένα , επιβάλλοντας το ρυθμό μας , διαχειριζόμενοι παράλληλα την κούραση που κουβαλάμε απο το ταξίδι και τον αγώνα στο Ισραήλ».

Η ομάδα της Θέτιδας χωρίς απουσίες αναμένεται αεροπορικώς το πρωϊ του Σαββάτου στη Σαντορίνη, με την προπονήτρια Αγγελική Γεωργοπούλου να δηλώνει: «Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Σίγορυα παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα αλλά εμείς πάμε με στόχο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

18:00 ΑΣ Μακεδόνες - ΓΣ Ηλιούπολης (ΔΑΚ Κυμίνων)

Στο ΔΑΚ Κυμίνων, οι Μακεδόνες Αξιού αναμετρώνται με την Ηλιούπολη σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, καθώς αμφότερες οι ομάδες αναζητούν βαθμούς στη δική τους... κούρσα παραμονής στην Α1 γυναικών.

Ο τεχνικός των Μακεδόνων, Μανώλης Σκουλικάρης ανέφερε: «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να πάρουμε για να πούμε ότι είμαστε σε τροχιά σωτηρίας. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση κι ελπίζω να το επιβεβαιώσουμε και με την εμφάνιση που θα κάνουμε».

Από το Γ.Σ Ηλιούπολης μίλησε η κεντρικός Όλγα Μαλουσάρη αναφερόμενη για το παιχνίδι με τους Μακεδόνες τόνισε: «Ήταν αρκετά σημαντικό για εμάς να φτάσουμε στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής γιατί την είχαμε ανάγκη ώστε να μας βοηθήσει ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά, ειδικά μετά τις αλλαγές που είχαμε στην ομάδα. Φτάσαμε σε αυτή την επιτυχία γιατί παίξαμε συγκεντρωμένα και χωρίς λάθη. Θέλουμε να ακολουθήσουμε σε αυτό τον ρυθμό γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι όπου πρέπει να δώσουμε συνέχεια στις νίκες μας. Για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Μακεδόνες πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, καθαρό μυαλό ώστε να φτάσουμε σε μια «καθαρή» νίκη. Προσωπικά, φέτος έχω να δώσω περισσότερα πράγματα, όπως και ολόκληρη η ομάδα, στην συνέχεια του πρωταθλήματος ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα