ΠΑΟΚ - Ηρακλής: 3-0

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ - Ηρακλής: 3-0

bet365

Θυμίζοντας έστω και λίγο την ομάδα της προηγούμενης διετίας ο ΠΑΟΚ έκανε πλάκα στον Ηρακλή επικρατώντας με το εμφατικό 3-0.

Με τον ΠΑΟΚ να μην βρίσκεται και στην καλύτερη αγωνιστική περίοδο και τον Ηρακλή να πηγαίνει από νίκη σε νίκη και έχει ανέβει στην δεύτερη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό, η αλήθεια είναι πως περιμέναμε ντέρμπι στο μεταξύ τους ματς στην Πυλαία, ειδικά μετά και την ήττα του «δικεφάλου» από τους... πράσινους στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Πέμπτη.

Οι... ασπρόμαυροι όμως είχαν άλλη άποψη και θυμίζοντας έστω και λίγο την ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα έκανε πλάκα στον αντίπαλό της επικρατώντας με 3-0 (25-14, 25-20, 25-15). Το συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη μετά και την ήττα από το... τριφύλλι κατέβηκε δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν είχε σκοπό να χάσει και άλλο έδαφος. Με τον Ντάντε να ανεβάζει και άλλο ρυθμό και μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα λάθη, έφτασε στην άνετη νίκη.

Ο Ηρακλής από την άλλη πραγματοποίησε την με διαφορά χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Ο Καλαντάντζε ναι μεν επέστρεψε αλλά έδειξε πως δεν ήταν έτοιμος, ο Κοπρίβιτσα ήταν κάκιστος σε υποδοχή και επίθεση και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τους... κυανόλευκους όχι απλά να διεκδικήσουν κάτι καλό, αλλά ουσιαστικά να μπουν στο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που πραγματικά δεν χρήζει της παραμικρής ανάλυσης, καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια στο ματς αυτό. Για την ακρίβεια στο Παλατάκι κατέβηκε να αγωνιστεί μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή όπως αναφέραμε να είναι ουσιαστικά απών. Έτσι το 3-0 ήρθε με χαρακτηριστική άνεση με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 14 βαθμούς και την 4η θέση και τους φιλοξενούμενους να μένουν στην δεύτερη έχοντας 16.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάντε με 12 πόντους και τον ακολούθησε ο Σαφράνοβιτς με 11, ενώ για τους ηττημένους ο Καλαντάντζε με 12 ναι μεν ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό, αλλά τα ποσοστά του, ειδικά με όσα μας είχε συνηθίσει ήταν τραγικά (μόλις 37% στην επίθεση).

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασιλειάδης

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 35 λάθη αντιπάλων και του Ηρακλή προήλθαν από 3 άσσους, 31 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-14, 25-20, 25-15) σε 70'

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς 1 (μπλοκ), Σακόγλου 8 (7/13 επ, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 7 (4/4 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 7 (5/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 11 (9/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ - 36% άριστες), Ντάντε 12 (12/21 επ, 91% υπ - 55% άριστες) / Γκαράς (λ, 85% υπ - 62% άριστες), Παντακίδης, Τερζής, Σωτηρίου

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (Ορφανός): Κοπρίβιτσα 7 (6/18 επ, 1 άσσος, 62% υπ - 35% άριστες), Καλαντάντζε 12 (11/30 επ, 1 άσσος), Κιόσης 1 (1/6 επ), Πέντσεφ 5 (2/2 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 4 (4/10 επ, 71% υπ - 36% άριστες), Γάτσης 4 (4/6 επ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 100% υπ - 50% άριστες), Πρώιος, Στεφανίδης 2 (2/6 επ, 60% υπ - 60% άριστες), Χριστόφας 1 (1/1 επ)

Η γνώμη του πάγκου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι στον αγώνα και πήραμε τη νίκη επαγγελματικά. Όταν ομάδα κλονίζεται χτυπάνε κάποια καμπανάκια. Βέβαια, δεν έχει σχέση ο Παναθηναϊκός με την απόδοση του Ηρακλή σήμερα».
Σε ερώτηση για τον Ντάντε που ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει ο πρώτος σκόρερ, αλλά η νίκη. Να έχουμε πάρει εμείς τρία σετ στο τέλος του αγώνα»
Για το επόμενο ματς στη Σύρο δήλωσε: «Όλα τα ματς είναι δύσκολα αφού δεν έχουμε ακόμα στρώσει σαν ομάδα. Αυτή τη στιγμή κοιτάω πως θα βελτιωθεί η ομάδα»

Ο τεχνικός του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Ήρθε η χειρότερη εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Κάναμε πάρα πολλά λάθη. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν τόσο σφιγμένη.
Για την απόδοση του Καλαντάτζε σχολίασε: «Ο Καλαντάτζε δεν ήταν 100% έτοιμος, περιμέναμε να βοηθήσει περισσότερο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός, όλη ομάδα έπαιξε άσχημα. Η εμφάνισή μας πρέπει να μας προβληματίσει. Το ματς κρίθηκε στα λάθη στην επίθεση».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα