Άνετα τον Άρη οι... ερυθρόλευκες

Gazzetta team
Άνετα τον Άρη οι... ερυθρόλευκες

bet365

Χωρίς να συναντήσουν προβλήματα οι... ερυθρόλευκες επικράτησαν του Άρη με 3-0 στο Ρέντη. Νίκες για Μαρκόπουλο, ΑΟ Θήρας και Θέτιδα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ακόμα ένα «τρίποντο» στην κούρσα του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, επικρατώντας καθαρά με 3-0 του Άρη στο κλειστό του Ρέντη για τη 9η αγωνιστική της Α1 γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν μια καλή πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ενώ ο Άρης έχοντας εκτός την Κωνσταντινίδου αλλά και με την Αλεξάκου που τραυματίστηκε στον καρπό στο πρώτο σετ (τη θέση της πήρε η Σωτηρίου) δεν μπόρεσε να σταθεί όσο ανταγωνιστικά θα ήθελε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ πήρε διαφορά (13-6, 18-12) με τον Άρη να ακολουθεί χωρις να απειλεί τις γηπεδούχες που έκαναν με τη Χριστοδούλου το 1-0 με 25-17.

Παρόμοιο το ξεκίνημα για τις «ερυθρόλευκες» και στο δεύτερο σετ (8-5) με τον Άρη να βρίσκει λύσει σε εκείνο το σημείο και να προσπερνά με 8-9. Μαλασάϊ και Λαζάρεβιτς όμως έβαλαν και πάλι τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού του σετ με 16-11. Η διαφορά έφτασε στο +7 (20-13), οι «κιτρινόμαυρες» ροκάνισαν όσο μπορούσαν με το 25-19 να διαμορφώνεται με λάθος της φιλοξενούμενης ομάδας.

Με τον ίδιο ρυθμό οι γηπεδούχες και στο τρίτο σετ πήραν το α’ τεχνικό τάιμ άουτ 8-6, ο Άρης ισοφάρισε σε 10-10 αλλά το σερί 4-0 ανέβασε και πάλι το δείκτη του σκορ 14-10 για τον Ολυμπιακό που μπλόκαρε την Καετάνο εις διπλούν για το 16-10. Οι φιλοξενούμενες δεν είχαν περαιτέρω λύσεις με τις γηπεδούχες να τελειώνουν με 25-14 το σετ και το ματς.

Τα σετ: 25-17, 25-19, 25-14

Η γνώμη του πάγκου

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Παίξαμε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ειδικά στο 1ο και στο 3ο σετ είχαμε αρκετά καλή παρουσία.Ωστόσο κατά διαστήματα κάναμε περισσότερα λάθη από όσα επιτρέπονται για ένα φυσιολογικό ματς. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό γιατί στα παιχνίδια που θα έρθουν με την C.S.M. Βουκουρεστίου και τα οποία σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα δεν θα πρέπει να κάνουμε τόσα πολλά λάθη».

Δημήτρης Σολκίδης: «Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος και κέρδισε δίκαια. Εμείς μόνο κατά διαστήματα σε όλα τα σετ κάναμε κάποια πράγματα, αλλά η διαφοράς δυναμικότητας ήταν μεγάλη».

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπ. Κοβάτσεβιτς) : Γιώτα, Λαζάρεβιτς, Μαλασάι, Λαμπρούση, Τσίμα, Χριστοδούλου, Κονόμη -λ, Μιλεντίγεβιτς, Βλαχάκη, Τέζα.

Άρης (Δ. Σολκίδης) : Πεσόα, Πίττα, Αλεξάκου, Γουγούση, Καετάνο, Καραφουλίδου, Κελεσίδου -λ (23%υπ.-23%αρ.), Σταματίου, Γκαμάνη

Μαρκόπουλο-Ηλιούπολη 3-1

Στο κλειστό του Μαρκόπουλου, η ομώνυμη τοπική ομάδα επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Ηλιούπολης στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Στο πρώτο σετ, οι γηπεδούχες είχαν το προβάδισμα στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ με 8-3 αλλά και στο β’ δεύτερο 16-10 έπειτα από ένα σερί που «έχτισε» η Νικολογιάννη από τη θέση του σερβίς και δυσκόλεψε την Ηλιούπολη. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενες με την εμπερία τους κατάφερναν να ροκανίσουν τη διαφορά και με τη Γιοβάνι να φέρουν το σετ στα ίσα 20-20. Εκατέρωθαν λάθη δεν άφηναν καμία από τις δυο ομάδες να ξεφύγει με τη Μαλουσάρη να μπλοκάρει για το 27-28 και την Κις να υπογράφει το 27-29 και το 0-1 σετ για την Ηλιούπολη.

Στο δεύτερο σετ, το Μαρκόπουλο είχε τον έλεχο με 8-2 α’ τεχνικό τάιμ άουτ και 16-12 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ με την Κλάιν. Η Ηλιούπολη προσπάθησε να μειώσει αλλά ο ΑΟΜ ισοφάρισε σε 1-1 με 25-21 (μπλοκ στην Κις).

Με καλύτερες επιλογές και ψυχολογία μπήκε στο τρίτο σετ το Μαρκόπουλο που κατάφερε να πάρει μεγάλες διαφορές (16-7 β’ τεχνικό τάιμ άουτ). Η Ηλιούπολη είχε προβλήματα στην υποδοχή και δεν μπόρεσε να «ροκανίσει» μια τόσο μεγάλη διαφορά ενώ το σετ με 25-10 ολοκληρώθηκε έπειτα από άσο της Φακοπουλίδου.

Στο τέταρτο σετ, το Μαρκόπουλο είχε εύθραστο προβάδισμα (8-5) ενώ με τη Διάλλα να πιέζει την υποδοχή των φιλοξενουμένων η διαφορά άνοιξε (16-9). Η αντεπίθεση διαρκείας της Ηλιούπολης μαζί με κάποια λάθη των γηπεδούχων έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (19-19, 21-21, 23-23) αλλά η εξαιρετική Μερκάντο με δυο σερί πόντους έγραψε το 26-24 και έδωσε ένα σπουδαίο βαθμολογικά «τρίποντο» στον ΑΟΜ.

Τα σετ: 27-29, 25-21, 25-10, 26-24

Οι συνθέσεις:

Α.Ο Μαρκοπούλου (Νικολάκης): Δικαιούλια, Σόουζα, Μερκάντο, Κλάιν, Διάλλα, Λιάγκη, Ιακωβίδου λ./Νικολογιάννη,Πατεράκη, Φακοπουλιδου, κρακαση

Γ.Σ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Κις, Γιοβάνη, Τσουμήτα, Μαλουσάρη, Κοκίου –λ / Γκρέκα, Λάβδα, Μαθιουθάκη

ΑΕΚ-Θέτιδα 0-3

Η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, αλλά η Θέτις πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη της παραμονής.

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Σαμαρά στον πάγκο της Ένωσης οι κιτρινόμαυρες ήταν καλύτερες όμως στα τελειώματα των σετ δεν είχαν τις λύσεις σε αντίθεση με την Θέτιδα.

Στα δύο πρώτα σετ έγινε μάχη μέχρι τον 13ο πόντο με την Θέτιδα να ξεφεύγει 13-17 και παρόλο που η ΑΕΚ πλησίαζε τα κατέκτησε και τα δύο με 21-25.

Στο γ’ σετ η ΑΕΚ προσπάθησε για την ανατροπή είχε το προβάδισμα από την αρχή (8-3, 13-7) κι έφτασε στο 20-16 και στο 22-19. Εκεί όμως δέχθηκε ένα σερί 0-6 και η Θέτις έφτασε στη νίκη.

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Σαμαράς: «Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά για να κερδίσεις έναν αγώνα θέλει πολύ δουλειά. Κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας αλλά έχουμε πολλά κενά. Δυστυχώς για μας η κατάσταση φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη και όπως έχω πει, πρέπει πλέον να δουλεύουμε για να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε ματς και να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι».

Αγγελική Γεωργοπούλου: «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε το τρίποντο κι είμαι χαρούμενη που τα καταφέραμε. Από την αρχή της χρονιάς προσπαθούμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα που θα μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας για την παραμονή. Με την προσθήκη της Εσντέλ και της Γιόβιτς έχουμε δυναμώσει, αλλά θέλουμε δουλειά ακόμη κι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας»

Τα σετ: 21-25, 21-25, 22-25

ΑΕΚ (Σαμαράς) Νούσια, Φιλιπιόνκα, Καράτερζη, Ζίγκα, Γεωργαντά, Αργυροπούλου / Μπελιά -λ, Κουτρουμπή.

Θέτιδα (Γεωργοπούου) Κουτσιούκη, Αργυροπούλου, Χρηστινίδου, Τοντάι, Φαμπιάν, Βαρουδάκη,, Ξηντάρα –λ / Τουρνάκη, Λεωνίδου.

ΑΣΠΕ Θέτις (Γεωργοπούλου) Κιουτσούκη, Μελετιάδη, Αργυροπούλου, Εσντέλ, Λεωνίδου, Γιόβιτς, Ξηνταρά (λ), Τουρνάκη, Βαρουδάκη, Χριστινίδου

ΑΟ Θήρας-Αίαντας 3-0

Ο Α.Ο Θήρας επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Αίαντα Ευόσμου στην 9η στροφή του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Ο ΑΟΘ παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και σοβαρός, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της Κένταλ Κλίβελαντ από τη μεριά του Αίαντα.Η Αμερικανίδα διαγώνια ταλαιπωρείται από ίωση και δεν ταξίδεψε στο κυκλαδίτικο νησί.

Από εκεί και πέρα, στο αγωνιστικό κομμάτι η Θήρα μπήκε δυνατά και στα τρία σετ «χτίζοντας» διαφορές, τις οποίες οι φιλοξενούμενες δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν. Στο πρώτο σετ, η διαφορά άνοιξε στο +7 (20-13) για το 1-0 και το 25-17 ενώ στο δεύτερο ο Αίας προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο σκορ (10-7) με την ομάδα του Οικόνόμου να έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση και να φτάνει στο 22-13 με το σετ να ολοκληρώνεται 25-13.

Χωρίς διαφοροποίηση η εικόνα στο τρίτο σετ, μέχρι λίγο πριν τα μέσα του σετ οι φιλοξενούμενες προσπαθούσαν να μείνουν σε επαφή με τις γηπεδούχες στο σκορ (8-7, 13-9), όμως ο ΑΟΘ πάτησε γκάζι για το 20-12 και το τελικό 25-13.

Η γνώμη του πάγκου

Απόστολος Οικονόμου: «Ήμασταν πολύ σοβαροί στο σημερινό ματς παρόλο που ο Αίαντας επηρεάστηκε από την απουσία της βασικής του διαγώνιας. Γενικά δεν έχω παράπονο από την ομάδα ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια δείχνουμε να σταθερότητα, όμως στα εκτός έδρας δεν συμβαίνει το ίδιο και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε σα συμπεριφορά στην ομάδα. Συνεχίζουμε. Είμαστε στην 3η θέση και θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Ήταν για μας ένα παιχνίδι πάνω από τις δυνάμεις μας λόγω και των απουσιών που είχαμε. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς θα έπρεπε αυτοί που αντικατέστησαν τις απουσίες να σταθούν στο ύψος τους. Μας στεναχωρεί η ήττα αλλά πιστεύουμε σε μια καλύτερη και πιο δυνατή συνέχεια».

Τα σετ: 25-17, 25-13, 25-13

Οι συνθέσεις:
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τέρζιτς, Αρτακιανού -λ / Τσβετκόβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.
Αίας (Ζωλασταθιάδης): Βλάχου, Αποστολίδου, Τζούριτς, Ανδρονικίδου, Κλέπκου, Κούση Γεωργιάδου -λ / Τζιαρλή, Φαλέγκα, Ξανθοπουλου

Μακεδόνες-Πανναξιακός 1-3

Με όπλο το σερβίς και έχοντας σε πολύ καλή μέρα την Φρέσκο ο Πανναξιακός πέρασε με το τρίποντο από τους Μακεδόνες.

Με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τα δύο πρώτα σετ, στο τρίτο οι Μακεδόνες προηγήθηκαν με 5-2 στο τρίτο αλλά έχασαν την κόντρα επίθεση και πήγε η Μαρία Οικονομίδου στο σερβίς η οποία πήρε 8 άσους με τον Πανναξιακό να κάνει το 1-2 εύκολα.

Στο δ’ σετ οι Μακεδόνες άντεξαν μέχρι το 13-14 με την ομάδα της Νάξου να πιέζει και πάλι από το σερβίς και να φτάνει σχετικά εύκολα στη νίκη.

Η γνώμη του πάγκου
Μανώλης Σκουλικάρης: «Δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό… Δεν μπορούμε να έχουμε διάρκεια αφού είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, ασθένειες ενώ σήμερα μας πρόδωσε η υποδοχή μας. Συγχαρητήρια στη Νάξο για τη δίκαιη νίκη της».

Γιώργος Ρούσης: «Κάναμε μια καλή εμφάνιση σε μια δύσκολη έδρα, όπου αντίπαλοι μας έχουν χάσει βαθμούς κι εμείς έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει όμως χρόνο καθώς έχουμε συνεχόμενα ματς και πρέπει να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλουμε»

Τα σετ: 20-25, 25-22, 11-25, 18-25
Μακεδόνες (Σκουλικάρης) Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Δραγουμάνου, Πολυνοπούλου, Γιαννούλη, Μυρίδου –λ / Τζαγκαράκη, Στεφανίδου, Ευθυμιάδου, Παπαδοπούλου
Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Ξαγοραράκη, Γάτση

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα