Ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται και πάλι...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο Παναθηναϊκός που ονειρεύεται και πάλι...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ και τους... πράσινους που χωρίς τυμπανοκρουσίες έχουν αρχίσει και πάλι να ονειρεύονται!

Για να είμαι ειλικρινής (και να μην ήμουν το είχα γράψει άλλωστε), θεωρούσα πως και στα τρία ντέρμπι που θα γίνουν αυτό το πενθήμερο, οι γηπεδούχοι ήταν τα μεγάλα φαβορί. Ναι μεν όλοι βλέπαμε πως οι Παναθηναϊκός και Ηρακλής φέτος το παλεύουν και με το παραπάνω, αλλά από την άλλη δεν ήμασταν λίγοι όσοι θεωρούσαμε πως Ολυμπιακός (κυρίως) και ΠΑΟΚ ήταν ένα βήμα πιο πάνω.

Ενδεχομένως και να είναι ή για την ακρίβεια να δείξουν πως είναι στα πλέι οφ, εκεί δηλαδή που κρίνονται όλα. Μέχρι τότε όμως φαίνεται πως έχουμε και πάλι πρωτάθλημα με περισσότερες από δύο ομάδες. Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να ονειρεύονται και να τα δίνουν όλα για να τα καταφέρουν.

Αυτό έκανε και σήμερα στην Πυλαία ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατέβηκε να παίξει απέναντι στο φαβορί ΠΑΟΚ όχι απλά χωρίς φόβο, αλλά δείχνοντάς του από την αρχή πως στόχος δεν είναι μια καλή εμφάνιση αλλά η νίκη και μόνο αυτή. Ο έμπειρος προπονητής έδειξε τρομερά διαβασμένος και γνωρίζοντας πως θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση ο Ντάντε, χτύπησε τον αντίπαλό του στο αδύνατο σημείο που είναι η υποδοχή, ειδικά με τον Βραζιλιάνο στα άκρα.

Με τους Μεργκαρέχο και Γκονζάλες να βαράνε από το σερβίς και τον Ρανγκέλ να κάνει εξαιρετικό φλότινγκ, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους... πράσινους. Το μπλοκ ήταν εκεί να εκμεταλλευτεί το τραγικό παιχνίδι του Πέτκοβιτς, ο Μαρούλης έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του και έτσι ήρθε η νίκη. Μια νίκη που όντως ήταν μεγάλη έκπληξη όχι μόνο γιατί ήρθε, αλλά κυρίως για τον τρόπο. Γιατί εντάξει να περιμένουν κάποιοι πως ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τον πρωταθλητή τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα στην έδρα του, αλλά να το κάνει και τόσο άνετα; Και τόσο πειστικά;

Αυτό το εμφατικό είναι που κάνει τους φίλους του... τριφυλλιού να ονειρεύονται. Το τρίποντο σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο βρισκόμαστε ακόμα στην 6η αγωνιστική (η αναμέτρηση ήταν για την 5η), ουσιαστικά δεν είναι τίποτα. Για την ψυχολογία όμως μιας ομάδας που τα τελευταία χρόνια πέρασε πολλά και βρέθηκε μια ανάσα από τον υποβιβασμό και την οικονομική καταστροφή είναι ό,τι καλύτερο, είναι μεγάλη ανάσα και σε κάνει να θέλεις να δουλέψεις ακόμα περισσότερο.

Με έναν σοβαρό προπονητή στο πάγκο που δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια, στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Ναι γνωρίζουν και οι ίδιοι πως υπάρχουν ατέλειες, όπως ας πούμε οι λίγες εναλλακτικές λύσεις. Όμως από την άλλη φάνηκε και σήμερα πως αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Πόσες είναι θα φανεί στην συνέχεια, όμως ξαναλέμε τα όνειρα έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους σε ένα τμήμα που για πολλά χρόνια ζούσε με τον φόβο της καταστροφής και που η σκληρή δουλειά των παιδιών που το ανέλαβαν το έβγαλαν από την δύσκολη θέση και του έδωσαν και πάλι την ελπίδα.

ΥΓ: Καλοί οι πανηγυρισμοί, άλλωστε όντως το να κερδίζεις με τέτοια άνεση τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, μόνο λίγο πράγμα δεν είναι, αλλά όπως ξέρει και ο Ανδρεόπουλος από σήμερα κιόλας τα βλέμματα πρέπει να βρίσκονται στο Ρέντη. Ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει, αρκεί να παλέψει και ας ηττηθεί. Αν από την άλλη κάνει την έκπληξη όπως και στην Θεσσαλονίκη, τότε θα έχει κερδίσει πάρα πολλά...

ΥΓ1: Η απουσία του Κουρνέτα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι εμφανής ακόμα και σε τυφλό. Ο Πέτκοβιτς σήμερα ήταν κάκιστος τόσο στην ανάπτυξη, όσο και συνολικά (σερβίς, άμυνα, μπλοκ) και θα πρέπει άμεσα να αλλάξει εικόνα, αλλιώς τα πράγματα στον δικέφαλο δεν πρόκειται να πάνε όπως τα περίμεναν.

ΥΓ2: Η απόδοση του Ντάντε ήταν το μόνο θετικό για τον ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει ο Βραζιλιάνος να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα για να δικαιολογηθεί αυτός ο μήνας που απλά προετοιμαζόταν και η ομάδα του αγωνιζόταν χωρίς το βασικό της ακραίο.

ΥΓ3: Η πανδαισία βόλεϊ συνεχίζεται Κυριακή και Δευτέρα. Αρχικά είναι δύσκολο ο ΠΑΟΚ να χάσει δύο συνεχόμενα ματς στην έδρα του και γι' αυτό στον Ηρακλή σίγουρα δεν θα χάρηκαν με τη νίκη του Παναθηναϊκού. Όσον αφορά το ντέρμπι... αιωνίων, είναι δεδομένο πως οι... πράσινοι θα χτυπήσουν και πάλι στο σερβίς, αλλά το φαβορί και μάλιστα μεγάλο είναι ο Ολυμπιακός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...