Απέρριψαν την προσφυγή και πέρασε στην αντεπίθεση ο Κύζικος

Φώτης Καρακούσης
Απέρριψαν την προσφυγή και πέρασε στην αντεπίθεση ο Κύζικος

bet365

Το θέατρο του παραλόγου στην ΕΣΑΠ συνεχίζεται. Η αθλητική δικαστής της Λίγκας απέρριψε την ένσταση του Κύζικου για αντικανονικό ορισμό του αγώνα με την Κηφισιά, ως απαράδεκτη επειδή αναφέρει πως έγινε μετά τον αγώνα, ενώ ακόμα και ο διαιτητής λέει πως έγινε πριν. Σκληρή ανακοίνωση από τους νεοφώτιστους.

Από νωρίς άρχισαν τα όργανα στην ΕΣΑΠ. Συγκεκριμένα η αθλητική δικαστής της Λίγκας Βασιλική Παπαστεργίου έκρινε απαράδεκτη την ένσταση του Κύζικου κατά του ορισμού του αγώνα με την Κηφισιά, δικαιώνοντας έτσι την ομάδα των βορείων προαστείων.

Ως εδώ θα πείτε καλά, το θέμα όμως είναι όχι στο ότι έκρινε απαράδεκτη την ένσταση, αλλά στον λόγο που το έκανε και αυτός ήταν το ότι κατατέθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Όλοι όμως στον Κύζικο, αλλά κυρίως ο πρώτος διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος, ένας από τους πιο έμπειρους διαιτητές που έχουμε, ξεκαθαρίζει πως η ένσταση έγινε όταν έπρεπε, δηλαδή πριν το πρώτο σερβίς.

Αν όντως ισχύει το δεύτερο και όπως και να το κάνουμε ο διαιτητής είναι δεδομένο πως ξέρει περισσότερα, τότε μιλάμε για εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Θυμίζουμε πως οι νεοφώτιστοι κατέθεσαν ένσταση επειδή το Ζηρίνειο είναι κάτω από 8 μέτρα ύψος και ως εκ τούτου σύμφωνα με την προκήρυξη δεν θα έπρεπε να πάρει άδεια, όπως δεν πήρε και το γήπεδο της Νέας Περάμου με συνέπεια η ομάδα του Γιάννη Λάιου να δίνει όλα τα ματς εκτός έδρας.

Ο Κύζικος εξέδωσε ανακοίνωση περνώντας στην αντεπίθεση, με την υπόθεση να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αν όντως η ένσταση κατατέθηκε κανονικά πριν το πρώτο σερβίς, μπορούμε να μιλάμε για σκανδαλώδη απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Νέας Περάμου έχει ως εξής: «Κατόπιν και της απόφασης της ΜΠΔΟ η οποία μας κοινοποιήθηκε στις 14/11/2016 το Δ.Σ του ΤΑΑ ΚΥΖΙΚΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ έχει να δηλώσει τα εξής:

Στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Α.Ο.Π ΚΗΦΙΣΙΑ –ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ , στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος , κατατέθηκε ένσταση από τον αρχηγό της ομάδας μας Μπεκιάρη Θεόδωρο, πριν την έναρξη του αγώνα με την ταυτόχρονη ενημέρωση του αρχηγού της ομάδας του ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ κ. Νικολάκη. Η ένσταση αφορούσε το κύρος του εν λόγω αγώνα , μιας και όπως όλοι γνωρίζετε το ΖΗΡΙΝΕΙΟ δεν τηρεί τις προϋποθέσεις του επιτρεπομένου ύψους(8μ).

Μετά και την κλήση σε απολογία τόσο του σωματείου μας , όσο και του σωματείου της Κηφισιάς , στις 7/11/2016 και υστέρα από την κατάθεση των σχετικών εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας , συμπεριλαμβανομένου και του φύλλου αγώνα, η απόφαση η οποία μας γνωστοποιήθηκε χθες 14/11/2016 –την οποία και σας προσκομίζουμε- αναφέρει ότι η ένσταση κρίνεται ως απαράδεκτη διότι κατατέθηκε μετά το πέρας του αγώνα και αφού είχε κριθεί το αποτέλεσμα!

Το ΤΑΑ του ΑΠΣ ΚΥΖΙΚΟΣ επιφυλασσόμενο κάθε νομίμου δικαιώματος έχει να θέσει τα εξής προκειμένου να λάβουν γνώση τόσο οι ενεχόμενοι, όσο και η κοινή γνώμη:

1. Είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι ένα ΤΑΑ ακόμα και νεοσύστατο , δεν γνωρίζει ότι οι τυχόν ενστάσεις κατατίθενται πριν την έναρξη του αγώνα , σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος .Ακόμα και ομάδες ερασιτεχνικού αθλητισμού γνωρίζουν την εν λόγω διάταξη.

2. Είναι αφελές και υποτιμητικό να πιστεύει κάποιος ότι επαγγελματίες διεθνείς διαιτητές κύρους όπως εν προκειμένω ο κ. Γεροθόδωρος και η κ. Μουλά , θα δέχονταν μια εκπρόθεσμη ένσταση.

3. Ακόμα και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, το μόνο βέβαιο ήταν ότι θα αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα , ότι η ένσταση κατατέθηκε εκπρόθεσμα, γεγονός το οποίο δεν πιστοποιείται πουθενά στο φύλλο αγώνα .

4. Η αθλητική δικαστής εξέδωσε μια απόφαση η οποία δε στέκει νομικά αφενός και αφετέρου όπως θα διαβάσετε και στην έκθεση της, βασίστηκε στη δήλωση του εξετασθέντα μάρτυρα κ. Δεληγιαννάκη ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της ένστασης από την ομάδα της Κυζίκου, τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το ΤΑΑ ΚΥΖΙΚΟΣ όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, θα υπερασπίζεται πάντα τις νόμιμες οδούς και τις δίκαιες διαδικασίες για όλους .

Το άθλημα που με τόσες δυσκολίες υπηρετούμε, θα πρέπει να έχει όχι μόνο την επικοινωνιακή αίγλη που του προσδίδεται αλλά και την ουσιαστική.

Σεβόμαστε την αθλητική δικαστή , όμως οφείλουμε να διεκδικούμε η προάσπιση των δικαιωμάτων μας, να γίνεται από έμπειρους δικαστές και να βασίζεται σε νομικά βάσιμα δεδομένα και όχι σε υποθέσεις.

Ήδη τόσο ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ κ. Ηλιάδης έχει προφορικά διαβεβαιώσει την διευθύντρια του ΤΑΑ ΚΥΖΙΚΟΣ κ. Ζώρη ότι από το φύλλο αγώνα δεν προκύπτει η χρονική ισχύς της ένστασης καθώς και ότι δε στέκει νομικά η απόφαση της αθλητικού δικαστή.

Επίσης και ο διαιτητής κ. Γεροθόδωρος έχει επιβεβαιώσει ότι η ένσταση έχει κατατεθεί πριν την έναρξη του αγώνα , σύμφωνα με τα νόμιμα οριζόμενα και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόταν όπως είναι αυτονόητο , την όποια εκπρόθεσμη ένσταση.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να πράξουν τα δέοντα, μιας και αυτή τη στιγμή μπορεί να «θίγεται» η ομάδα της Κυζίκου , αλλά στο μέλλον δύναται να διακυβεύεται και η υπόσταση αλλά και το δίκαιο του όποιου άλλου σωματείου.

Παρακαλούμε για τις εγγραφές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και όσων ενέχονται σχετικά με την κατάθεση των πραγματικών γεγονότων.

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι όσοι συμμετέχουμε τόσο στο πρωτάθλημα της VOLLEYLEAQUE όσο και γενικότερα στο χώρο του βόλεϊ , να διεκδικούμε και να απαιτούμε δικαιοσύνη και ίσους όρους προς όλους».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα