Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: 3-1

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: 3-1

bet365

Μεγάλο παιχνίδι στο Ρέντη με τον Ολυμπιακό, παρότι βρέθηκε πίσω (0-1), να επικρατεί του ΠΑΟΚ με 3-1 και να παίρνει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Διαμαρτυρίες των... ασπρόμαυρων για τον άσο που έκαναν το 1-1 οι Πειραιώτες.

Το ξέρουμε πως είναι τρομερά κοινότυπη η έκφραση «ένα ντέρμπι που τα είχε όλα», αλλά πραγματικά μιλώντας για το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, είναι απόλυτα σωστή. Οι Πειραιώτες παρότι βρέθηκαν πίσω με 0-1, κατάφεραν να κάνουν δικό τους το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς επικρατώντας με 3-1 (19-25, 32-30, 25-20, 25-19) σε ένα ξαναλέμε εξαιρετικό ματς που τα είχε όλα. Είχε ωραίες φάσεις, είχε ανατροπές, είχε διαιτητικά λάθη και διαμαρτυρίες και είχε και ένταση, αλλά την σωστή ένταση αυτή που μένει στις γραμμές του γηπέδου από παίκτες που παθιάζονται και τα δίνουν όλα για τη νίκη.

Μια νίκη που όπως αναφέραμε πήγε στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες αφού κατάφεραν στις λεπτομέρειες να κάνουν το 1-1, να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα προβλήματα των αντιπάλων τους και να φτάνουν στο τρίποντο. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη κατέβηκε χωρίς τους Γκόμεζ, Ντάντε και Ανδρεάδη, όμως έπαιξε στα ίσια τον μεγάλο της αντίπαλο και θα μπορούσε αν είχε πάρει το δεύτερο σετ να διεκδικούσε και κάτι παραπάνω.

Ένα δεύτερο σετ πραγματική διαφήμιση για το άθλημα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο ως το 30-30. Στο σημείο εκείνο δόθηκαν λάθος θέσεις στον ΠΑΟΚ (31-30), ο Φράγκος πήρε έναν άσο με το ριπλέι να δείχνει πως πατάει την γραμμή και έτσι έγινε το 32-30. Με την ψυχολογία υπέρ του και με την δυνατότητα να κάνει αλλαγές λόγω του ότι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, η ομάδα του Σλόμπονταν Μπόσκαν κέρδισε με άνεση τα άλλα δύο σετ παίρνοντας τη νίκη.

Στον δικέφαλο από την άλλη πάλεψαν και με το παραπάνω, έκαναν με άνεση το 1-0, έχασαν στις λεπτομέρειες το δεύτερο, όμως στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον αντίπαλό τους μένοντας από δυνάμεις. Δυνάμεις που είχε ο Ολυμπιακός ειδικά όταν έβαλε στον αγώνα τους Φράγκο και Στιβαχτή. Δύο παίκτες που όταν μπήκαν άλλαξαν την ιστορία του ντέρμπι.

Έτσι το πρώτο ντέρμπι κρίθηκε, η αλήθεια είναι πιο δύσκολα από όσο θα περιμέναμε και είχαμε γράψει με δεδομένα τα πολλά και σημαντικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ακόμα είμαστε στην αρχή. Το σίγουρο είναι πως αυτές οι δύο ομάδες θα μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα στην συνέχεια και πως τα παιχνίδια τους θα τα χαρούν όλοι οι φίλοι του βόλεϊ.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Αγκάμεζ που έφτασε τους 20 πόντους και τον ακολούθησαν ο καταπληκτικός Φράγκος με 14, ο Κοκκινάκης με 11 και ο Άθος με 10. Για τους ηττημένους ο Σακόγλου είχε και αυτός 20 πόντους, ο Σαφράνοβιτς 16 και οι Σωτηρίου και Σμαραγδής από 11.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Δεληκωστίδης

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 51 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 50 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (19-25, 32-30, 25-20, 25-19) σε 114'

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Νταφ 8 (5/9 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (άσσος), Κοκκινάκης 11 (8/20 επ, 3 μπλοκ, 68% υπ - 48% άριστες), Άθος Κόστα 10 (10/16 επ), Αγκάμεζ 20 (14/34 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Τσούπκοβιτς 2 (2/7 επ, 18% υπ - 9% άριστες) / Στεφάνου (λ, 55% υπ - 30% άριστες), Σουλτανόπουλος, Στιβαχτής, Φράγκος 14 (12/18 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 82% υπ - 76% άριστες).

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς 1 (άσσος), Σακόγλου 20 (19/37 επ, 1 μπλοκ), Σωτηρίου 11 (10/28 επ, 1 άσσος, 38% υπ - 27% άριστες), Σμαραγδής 11 (3/10 επ, 1 άσσος, 7 μπλοκ), Τακουρίδης 9 (3/7 επ, 6 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 16 (15/22 επ, 1 άσσος, 35% υπ - 25% άριστες) / Γκαράς (λ, 65% υπ - 44% άριστες), Παντακίδης, Τερζής 1 (άσσος), Παπαδόπουλος.

Η γνώμη των πρωταγωνιστών

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν τόνισε: «Πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σημαντικό επίσης που δεν είχαμε απώλεια βαθμούς στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας. Είδαν όλοι όμως πόσο καλή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και πόσο σημαντική είναι η νίκη μας. Ο Στιβαχτής και ο Φράγκος ήρθαν από τον πάγκο και έπαιξαν πολύ καλά και μπράβο τους. Απέναντι σε μία ομάδα όπως τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό να έρχονται βοήθειες από τον πάγκο και σήμερα αυτό έγινε σε πολύ καλό βαθμό. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, είναι πολύ ωραίο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο και να σε υποστηρίζουν από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο».

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ανδρέας Φράγκος είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι που εγώ προσωπικά το βλέπω σαν ένα πρώτο τεστ για να αναγνωρίσουμε που βρισκόμαστε που μπορούμε να φτάσουμε και να βελτιωθούμε. Η νίκη ή ήττα προσωπικά δεν θα σήμαινε κάτι αφού είναι πολύ αρχή ακόμα στη σεζόν. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να αλλάξουμε μέσα στο παιχνίδι κάποια τεχνικά και τακτικά στοιχεία και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Από κει και πέρα θα δουλέψουμε στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα για να βελτιώσουμε κάποιους τομείς. Όσον αφορά τον κόσμο το έχω ξαναπεί και παλαιότερα, ότι είναι πολύ ωραίο να δημιουργείται τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι πολύ σημαντικό και για εμάς τους αθλητές και έτσι θέλουμε να είναι ο κόσμος κοντά μας και στα επόμενα παιχνίδια και εμείς από την πλευρά μας να συνεχίσουμε να του δίνουμε χαρές».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Μετά το πρώτο σετ, ήμασταν μπροστά και στο δεύτερο και είχαμε την ευκαιρία να το κατακτήσουμε. Αν ήμασταν λίγο πιο ποιοτικοί στην κόντρα προς το τέλος του σετ, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Μετά ίσως απογοητευτήκαμε, έπεσε η απόδοσή μας. Ο Ολυμπιακός άλλαξε την ομάδα, άλλαξε τον ρυθμό και εμάς μας προβλημάτισε. Το σέρβις μας δεν ήταν τόσο καλό όσο στην αρχή και έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση. Δεν είμαι χαρούμενος που χάσαμε αλλά αν το δούμε λίγο πιο ψύχραιμα, η αποδοσή μας δεν ήταν τόσο κακή».

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς που έχει και τα γενέθλια του σήμερα είπε: «Ξεκινήσαμε καλά και δυνατά, χωρίς λάθη. Το καλό μας στοιχείο είναι το μπλοκ-άμυνα και μας έχει χαρίσει πολλές νίκες. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος πάγκου, έκανε αλλαγές και έδωσε μάι φρεσκάδα στην ομάδα και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και εμείς να κυνηγάμε στο σκορ. Έπαιξε ρόλο η απώλεια του δευτέρου σετ, κάθε σετ όμως είναι διαφορετικός αγώνας. Εύχομαι να γυρίσουν γρήγορα τα παιδιά που είναι τραυματίας, είμαστε 7-8 παιδιά εδώ και πολύ καιρό και είναι ένα μειονέκτημα για μας».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα