Ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το πρώτο ντέρμπι της φετινής χρονιάς, ένα ντέρμπι που έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι ο Ολυμπιακός.

Από την πρώτη στιγμή που συμπληρώθηκαν τα ρόστερ και ειδικά μετά και την απόκτηση του Ντάντε από τον ΠΑΟΚ (ήταν η τελευταία προσθήκη), οι περισσότεροι φίλοι του βόλεϊ περίμεναν το ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με τους... ασπρόμαυρους. Τις δύο ομάδες δηλαδή που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Τα δύο αδιαφιλονίκητα φαβορί που έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου οι μεν Πειραιώτες να επιστρέψουν στην κορυφή, οι δε Θεσσαλονικείς να παραμείνουν εκεί.

Και το περίμεναν γιατί η αλήθεια είναι πως φέτος λείπουν οι μεγάλοι παίκτες και αν σου αρέσει το άθλημα είναι δεδομένο πως θα ήθελες να δεις μια κόντρα του Αγκάμεζ με τον Γκόμεζ ή μια μονομαχία του Τσούπκοβιτς με τον Ντάντε. Να δεις δηλαδή σπουδαίους αθλητές να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, ειδικά ξαναλέμε μια εποχή που τα ρόστερ στην Volley League μόνο πλούσια δεν μπορείς να τα πεις.

Το προσεχές Σάββατο στις 18:00 έχουμε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ωστόσο όσοι περίμεναν ένα αμφίρροπο ματς, όπως όλα δείχνουν θα απογοητευθούν. Σε αυτό τον αγώνα υπάρχει φαβορί και δείχνει ξεκάθαρο. Πιο ξεκάθαρο λογικά από όλες τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων που θα ακολουθήσουν.

Φυσικά το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες κατεβαίνουν στο ντέρμπι χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και έχουν απέναντί τους έναν ΠΑΟΚ με σημαντικές απουσίες. Ο Γκόμεζ είναι δεδομένο πως δεν θα αγωνιστεί, ενώ και ο Ντάντε στην καλύτερη περίπτωση θα είναι αποστολή και αν γίνει η έκπληξη και παίξει είναι δεδομένο πως μόνο έτοιμος δεν θα είναι. Αν μάλιστα δεν παίξει ούτε ο Ανδρεάδης, η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα προς την πλευρά των γηπεδούχων.

Τα υπέρ και κατά του Ολυμπιακού

Πάμε τώρα να δούμε που θα στηριχθούν οι γηπεδούχοι. Αρχικά στα δύο μεγάλα τους αστέρια, στον Αγκάμεζ και στον Τσούπκοβιτς. Ο Κολομβιανός στο πρώτο του μεγάλο ντέρμπι μετά την επιστροφή του στην χώρα μας θέλει να δείξει πως παραμένει ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει ψηλά τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος από την άλλη σε κάθε αγώνα δείχνει όλο και καλύτερος και δύσκολα μπορεί να τον σταματήσει κάποιος. Οι Πειραιώτες θα στηριχθούν όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο και στους κεντρικούς με τον Νταφ κυρίως και τον Άθος να δείχνουν σαφώς πιο αξιόπιστο δίδυμο.

Όσον αφορά τα κατά. Θα λέγαμε τα άκρα, αλλά από την στιγμή που ο Ντάντε λογικά δεν θα παίξει, δεν υπάρχει και μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Το μόνο αρνητικό ίσως να είναι η σιγουριά πως το ντέρμπι θα κερδηθεί, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αν οι... ερυθρόλευκοι αγωνιστούν συγκεντρωμένοι, λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα.

Τα υπέρ και κατά του ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ το μεγάλο συν ενόψει του ντέρμπι είναι η ψυχή που έχει δείξει ως τώρα. Παρά τα πολλά και σημαντικότατα προβλήματα δεν το βάζει κάτω, με αποκορύφωμα την ρεβάνς με την Μλάντοστ, όπου η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έπαιξε χωρίς Γκόμεζ, Ντάντε, Ανδρεάδη, Πέτκοβιτς, Παντακίδη και Τερζή, με τον λίμπερο πασαδόρο, βρέθηκε πίσω με 2-1 και κατάφερε να νικήσει με 3-2 και να προκριθεί. Τα προβλήματα δείχνουν να μην λυγίζουν τους Θεσσαλονικείς, αλλά άλλο Μλάντοστ, Εθνικός, Ορεστιάδα και Ηρακλής Χαλκίδας και άλλο Ολυμπιακός. Αγωνιστικά οι... ασπρόμαυροι θα στηριχθούν στον Σαφράνοβιτς που ως τώρα παίζει και για τον Ντάντε, ενώ ξαναλέμε μπορεί να γίνει η έκπληξη με τον Βραζιλιάνο και όχι μόνο να παίξει αλλά να είναι και έτοιμος.

Τα κατά για τον... δικέφαλο είναι δεδομένα. Πολλές και σημαντικές απουσίες, με τον Σακόγλου ναι μεν να είναι πολύ καλή λύση αλλά Γκόμεζ δεν είναι. Αν δεν παίξει ούτε ο Ανδρεάδης τότε το πρόβλημα στο κέντρο παρά την παρουσία των Σμαραγδή, Τακουρίδη θα είναι μεγάλο.

Εν κατακλείδι το πρώτο αυτό ντέρμπι έχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο. Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι ένα βήμα μπροστά και αν δεν κερδίσει τώρα τον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ πότε θα το κάνει; Αυτό από την άλλη ίσως και να είναι το μεγάλο... όπλο της ομάδας του Καλμαζίδη. Το ότι δεν είναι το φαβορί και με τόσα προβλήματα κανείς δεν θα πει κάτι αν χάσει, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Μπόσκαν που αν ηττηθεί το Σάββατο και μάλιστα στην έδρα του, εκτός από την πρωτιά (σε μεγάλο βαθμό), χάνει πολλά και από την αυτοπεποίθηση για την συνέχεια, παρότι ακόμα βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική.

Εμείς πάλι περιμένουμε να δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και να χαρούμε βόλεϊ και ας κερδίσει ο καλύτερος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...