Πρώτη νίκη για Ηλιούπολη

Gazzetta team
Πρώτη νίκη για Ηλιούπολη

bet365

Το πρώτο «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο ΓΣ Ηλιούπολης που επικράτησε με 3-1 σετ της Θέτιδας Βούλας στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε και η αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, η ομάδα της Ηλιούπολης εκμεταλλευόμενη την εμπειρία απέναντι στη νεοφώτιστη και μαχητική Θέτιδα κατάφερε να «σπάσει» το ρόδι σημειώνοντας την πρώτη της νίκη.

Στην αρχή του πρώτου σετ, οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ αλλά οι γηπεδούχες βρήκαν λύσεις στην επίθεση και κατάφεραν να κάνουν το 1-0 με 25-17.

Παρόμοια η εικόνα στο δεύτερο σετ. Η Θέτις ισοφάρισε σε 10-10 και αμφότερες οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ κυρίως εξαιτίας εκατέρωθεν λάθη. Η Ηλιούπολη ξέφυγε (18-16), πίεσε τις φιλοξενούμενες από το σερβίς (21-16) και έκανε το 2-0 (25-20).

Στο τρίτο σετ, η Ηλιούπολη μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ 8-6 χαλάρωσε κάπως, δίνοντας την ευκαιρία στη Θέτιδα να πάρει αυτή κεφάλι στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (14-16). Οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των γηπεδούχων και μείωσαν σε 2-1 σετ με 25-23.

Η Θέτιδα μπήκε με φόρα στο τέταρτο σετ, προηγήθηκε με 7-8 και 9-11 αλλά η Ηλιούπολη ανέβασε στροφές, πέρασε μπροστά 13-11 και έφτασε με +4 (16-12) στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ για την τελική επικράτηση μ ε 3-1 και 25-19.

Η γνώμη του πάγκου

Δήμητρα Λυκογιάννη: «Είναι οι πρώτοι μας βαθμοί και είναι η αρχή μιας δύσκολης εβδομάδας που έπεται με δυο ντέρμπι σε εξι μέρες. Γι αυτό και θα θέλαμε σήμερα να είχαμε κάνει το 3-0 αλλά κάναμε μια κοιλιά στο τρίτο σετ, επαναπαυθήκαμε, όμως κυνηγούσαμε στο σκορ και ήταν εύκολο για τη Θέτιδα να τελειώσει το σετ. Κοιτάμε μπροστά».

Αγγελική Γεωργοπούλου: «Μπήκαμε αγχωμένες ενώ δεν θα έπρεπε, καθώς ήταν ένα ελεύθερο ματς. Σίγουρα, η Ηλιούπολη έχει πιο έμπειρες παίκτριες που έχουν παίξει την κατηγορία αλλά εμείς κάναμε πολλά λάθη. Μετά το 2-0 παίξαμε ελεύθερα, πιέσαμε στο σερβίς, μπήκαμε δυναμικά αλλά η διαφορά εξανεμίστηκε εξαιτίας των λαθών».

Τα σετ: 25-17, 25-20, 23-25, 25-19

ΓΣ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη) Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Κις, Γιοβάνη, Σαλούστρου, Τσουμήτα, Κοκίου –λ / Γκρέκα
Θέτις Β.( Γεωργοπούλου): Κιουτσιούκη, Αργυροπούλου, Τουρνάκη, Χριστινίδου, Τοντάι, Βαρουδάκη, Ξυντάρα -λ / Μελετιάδη, Γαληνού, Λεωνίδου

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα