Καλύτερη όλων η Χίπε

Gazzetta team
Καλύτερη όλων η Χίπε

bet365

Η Σάσκια Χίπε είναι η MVP της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών. Η διαγώνια του Ολυμπιακού με 25 πόντους (24/60 επ., 1 άσσος) οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-2 σετ στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Είναι η τρίτη φορά που η 28χρονη διαγώνια κατακτά το βραβείο της πολυτιμότερης αθλήτριας. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2016-17 την 18η αγωνιστική πάλι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η δεύτερη ήταν τη περίοδο 2017-18 απέναντι στους Μακεδόνες την 4η αγωνιστική.

Έχει αναδειχθεί MVP του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της αγωνιστικής σεζόν 2017-18.

Η Σάσκια Χίπε γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1991 και έχει αγωνιστεί με τις Κοπένικερ, Δρέσδη, Τορίνο, Προστέγιοφ, Σβέρινερ και Πότσνταμ.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξή του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

«Δεν θα ήμουν MVP χωρίς αυτές τις συμπαίκτριες»

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2019 όταν η Σάσκια Χίπε σε προσπάθειά της να καρφώσει απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, προσγειώνεται άτσαλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αχίλλειο. Η 28χρονη διαγώνια του Ολυμπιακού δέκα μήνες μετά τον τραυματισμό της, το χειρουργείο και την αποθεραπεία της είναι πλέον στο 100% και κάνει όνειρα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, την οποία φοράει για τέταρτη σερί σεζόν.

Η Σάσκια Χίπε στο τρίτο της παιχνίδι από την επιστροφή της στη δράση, οδήγησε τον Ολυμπιακό στο διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού, με το βραβείο της MVP να είναι το... μπόνους μίας μεγάλης νίκης.

«Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν... τρελό. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες όμως καταφέραμε ως ομάδα να μείνουμε συγκεντρωμένες και να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Το βραβείο της MVP φυσικά με κάνει χαρούμενη, αλλά είναι απλά ένα... μπόνους, το οποίο δεν θα κατακτούσα αν δεν είχα αυτές τις συμπαίκτριες» ομολογεί στο volleyball.gr η Σάσκια Χίπε, η οποία βλέπει από το 2016 που ήρθε στην Ελλάδα, συνεχή άνοδο του επιπέδου της Volleyleague.

«Από τη πρώτη σεζόν που ήρθα και κάθε χρόνο το πρωτάθλημα είναι καλύτερο. Υπάρχουν πολλά δύσκολα παιχνίδια, οι ομάδες έχουν στα ρόστερ τους αθλήτριες πολύ καλού επιπέδου και όλες οι αγωνιστικές έχουν ανταγωνιστικά παιχνίδια. Έχουμε ήδη παίξει τρία δύσκολα παιχνίδια και μπροστά μας έχουμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Πορφύρα και αμέσως μετά άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω το γήπεδο να γεμίσει για να πάρουμε άλλη μία νίκη».

Στις 6 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη και του Challenge Cup με πρώτο αντίπαλο τον συμπολίτη Πορφύρα (6/11, 18.00).

«Έχουμε ήδη παίξει μία φορά φέτος με τον Πορφύρα και είναι πολύ καλή ομάδα. Ίσως έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα που παίζουμε στο Ρέντη, στο δικό μας γήπεδο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Θέλουμε να φθάσουμε ψηλά στη διοργάνωση και να πετύχουμε ότι καταφέραμε το 2017 και το 2018. Πέρυσι είχαμε την ατυχία με την κλήρωση και πέσαμε πάνω στη Βολερό, ελπίζω φέτος να είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα για εμάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα