Volley League Γυναικών: Τρομερά ενδιαφέρον πρωτάθλημα, αλλά παραμελημένο

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Volley League Γυναικών: Τρομερά ενδιαφέρον πρωτάθλημα, αλλά παραμελημένο

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την Volley League Γυναικών που από το ξεκίνημά της δείχνει πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, τονίζοντας ωστόσο πως η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για να αναδείξει το πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να γράψω για την Volley League Γυναικών, ένα πρωτάθλημα που αγωνιστικά αναμένεται να μας προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις, ωστόσο μας πρόλαβαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρου που επιτέλους παραδέχτηκε πως ο συνεταιρισμός έκανε λάθη και έτσι το βάρος έπεσε εκεί.

Πάμε όμως τώρα να ασχοληθούμε με το πιο όμορφο πρωτάθλημα, το οποίο από το ξεκίνημά του δείχνει πως θα μας προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις. Ένα πρωτάθλημα που έχει φαβορί και αυτό είναι ο Ολυμπιακός, που έχει πολλές ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδό τους στην τετράδα, αλλά και πολλές που θα παλέψουν για την σωτηρία τους.

Με μια πρώτη ματιά θα λέγαμε πως είναι τριών ταχυτήτων. Αρχικά μόνος του δείχνει να είναι ο Ολυμπιακός, με τις «ερυθρόλευκες» μετρώντας ήδη 7 τίτλους στα 7 τελευταία χρόνια να πάνε για το 8ο. Μεγάλο όπλο για την ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς η ομοιογένεια, καθώς μιλάμε για ίδιο ρόστερ συν την επιστροφή της Λαζάρεβιτς που γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τον Ολυμπιακό πιο συγκεκριμένα. Μπορεί το Σάββατο ο Πανναξιακός να πάλεψε όσο μπορούσε και να πήρε πόντο μέσα στο Ρέντη, αλλά οι πρωταθλήτριες παραμένουν το μεγάλο φαβορί για να κάνουν το οκτώ στα οκτώ.

Στην δεύτερη ταχύτητα βάζουμε τις ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδο στην τετράδα, όπου και εκεί αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη. Ουσιαστικά τις υπόλοιπες τρεις θέσεις θα διεκδικήσουν πέντε, αν όχι έξι ομάδες. Μιλάμε φυσικά για τους Πανναξιακό, ΑΟ Θήρας που τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει με το σπαθί τους να μπουν στους μεγάλους έχοντας φτάσει στο σημείο να διεκδικούν τίτλους. Τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ που αν και ανέβηκαν φέτος (ο ΠΑΟΚ μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του), έχουν κάνει τις κινήσεις για τετράδα και δεν διστάζουν φυσικά να λένε πως αυτός είναι ο στόχος τους. Ενώ μέσα στις υποψήφιες θα μπορούσαμε να βάλουμε και τους Άρη και Θέτιδα Βούλας. Οι «κίτρινες» βέβαια μετά την εντός έδρας ήττα από το Μαρκόπουλο έχασαν έδαφος, καθώς τέτοια ήττα καμία άλλη από τις ομάδες που διεκδικούν τετράδα δεν θα κάνει, αλλά πάλι έχουν το υλικό να ανατρέψουν την κατάσταση, ενώ η Θέτιδα μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά και τις προσεγμένες κινήσεις του καλοκαιριού, θα παλέψει για δεύτερο συνεχόμενο θαύμα.

Η τρίτη ταχύτητα έχει τις ομάδες που θα παλέψουν να σωθούν, είτε απευθείας, είτε μέσω μπαράζ. Φυσικά μιλάμε για Πορφύρα, Μαρκόπουλο, Ηλιούπολη, Αίαντα και Ηλυσιακό. Μια μάχη που θα είναι μεγάλη και την οποία μπορεί να κρίνει νίκες όπως αυτή του Μαρκόπουλου επί του Άρη στην Θεσσαλονίκη. Με τα έως τώρα δεδομένα και χωρίς να ξέρουμε τις κινήσεις που μπορεί να γίνουν τον Δεκέμβρη, Ηλιούπολη και Ηλυσιακός θα κονταροχτυπηθούν για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Συνολικά πάντως όπως είδαμε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές, την 1η με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και την δεύτερη με το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Πανναξιακό, αλλά και την τεράστια νίκη του Μαρκόπουλου το φετινό πρωτάθλημα εκτός από ενδιαφέρον θα είναι και όμορφο από πλευράς θεάματος. Το βόλεϊ που παίχτηκε στα περισσότερα παιχνίδια ήταν ωραίο και όσο περνάνε οι αγωνιστικές θα είναι ακόμα πιο ωραίο ανεβάζοντας περισσότερο και το ενδιαφέρον.

Βέβαια θα πείτε σε ποιους θα ανεβάσει το ενδιαφέρον και κυρίως τι έχει κάνει η ΕΟΠΕ για να ανέβει το ενδιαφέρον. Η απάντηση είναι λίγα (επειδή το τίποτα που έγραψα στην αρχή παραδέχομαι πως ήταν υπερβολικό). Η Ομοσπονδία στο καλύτερο προϊόν που έχει μετά τις Εθνικές δεν έκανε το παραμικρό για να το κοινωνήσει. Η κλήρωση ήταν στα γραφεία, δεν έγινε κάποια εκδήλωση, τα παιχνίδια δεν τα δείχνει η τηλεόραση, πέρσι είχαν αυτό το κάτι σαν live στατιστικά σε κάθε ματς, φέτος τίποτα, ενώ υπήρξε και αγώνας που δεν πήγε καν στατιστικολόγος.

Πραγματικά δεν γίνεται να φέρεσαι έτσι στην βιτρίνα σου, στο πρωτάθλημα που και λόγω παρουσίας τεράστιων (για τα ελληνικά δεδομένα) συλλόγων όπως οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης θα προκαλούσε έτσι και αλλιώς το ενδιαφέρον. Δεν γίνεται να μην υπάρχει μια παρουσίαση του με διαφορά πιο όμορφου πρωταθλήματος με μια εκδήλωση, δεν γίνεται ρε μάγκες κάτι που πρέπει να έχεις σημαία μετά τις Εθνικές φυσικά, να φαίνεται πως το έχεις παραμελήσει. Είναι κρίμα, γιατί ειδικά φέτος αναμένεται να είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών.

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, ελπίζουμε έστω και μετά την δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη βρε αδερφέ, αγωνιστική, να υπάρξει κάτι, να γίνει μια προσπάθεια διαφήμισης της Volley League Γυναικών, αλλιώς θα μιλάμε για μεγάλο κρίμα, πάρα πολύ μεγάλο...

ΥΓ: Πάνω από μια δεκαετία βλέπουμε στο τέλος του πρωταθλήματος τραγούδια στα αποδυτήρια. Τώρα τα βλέπουμε και πριν την έναρξη. Και η πρωτοτυπία στο γυναικείο βόλεϊ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς...

ΥΓ1: Για το League Cup μην τα γράφουμε κάθε χρόνο και γινόμαστε γραφικοί. Η διοργάνωση αυτή που κακώς έχει το όνομα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά, δεν υπάρχει και κάθε φορά μας το δείχνει με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Φέτος είχαμε ομάδα να μπαίνει στην κλήρωση και μετά να μην κατεβάζει ομάδα και στην συνέχεια να γίνεται ορισμός ομίλων όπως να ναι, ομάδες να διαμαρτύρονται και όλα αυτά τα ωραία.

ΥΓ2: Βέβαια το να βγάζει ο Φοίνικας ανακοίνωση για τον συγκεκριμένο θεσμό και να λέει πως έχει φθαρεί τα τελευταία χρόνια πάει πολύ. Και πάει πολύ γιατί και το 2017 είχε φθαρεί όταν στο final-4 σύμφωνα με την προκήρυξη έπρεπε να περάσει ο Ηρακλής Χαλκίδας, αλλά έγιναν μπαράζ και πέρασε η ομάδα της Σύρου. Επίσης πάει πολύ το να λέει μια ομάδα για τα τελευταία χρόνια όταν έχει διοργανώσει τα περισσότερα final-4. Προσωπικά συμφωνώ με τον Φοίνικα και ακόμα παραπάνω. Η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει φθαρεί απλά, είναι σαν να μην υπάρχει, αλλά αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, όχι φέτος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...