Το πιο όμορφο, αλλά και πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα αρχίζει...

Φώτης Καρακούσης
Το πιο όμορφο, αλλά και πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα αρχίζει...

bet365

Με πολλές ομάδες να έχουν δυναμώσει και τον Ολυμπιακό να παραμένει φαβορί, αρχίζει η Volley League Γυναικών, το πιο όμορφο πρωτάθλημα της χώρας.

Μπορεί το φαβορί και μάλιστα ακλόνητο να είναι το ίδιο, ο Ολυμπιακός δηλαδή, ωστόσο η φετινή Volley League Γυναικών δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Και δεν έχει γιατί φέτος περιμένουμε να δούμε μεγάλες μάχες για την τετράδα. Μάχες που έχουν να κάνουν με την άνοδο πολλών ομάδων και δεν λέμε μόνο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Αναφερόμαστε και στις κινήσεις που έκανε ο Άρης, ενώ φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους Πανναξιακό και ΑΟ Θήρας που συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά.

Ουσιαστικά μιλάμε πως 6 ομάδες θα παλέψουν για την είσοδο στην τετράδα και τα playoffs και θα το κάνουν όλες με αξιώσεις. Ενώ το δικό της ενδιαφέρον θα έχει και η προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού.

Το πως θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θα υπάρχουν πλέι οφ στις θέσεις 1-4 για τον καθορισμό του πρωταθλητή Ελλάδας.

Στην Pre League θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και για πρώτη φορά θα υπάρχουν πλέι άουτ για την παραμονή. Ο 12ος της βαθμολογίας θα υποβιβαστεί απευθείας και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 8-11 θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ολυμπιακός: Το απόλυτο φαβορί

Ξεκινάμε με τις νταμπλούχες που είναι και το φαβορί να το πάρουν και πάλι. Ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους του. Έχει κρατήσει το κορμό που τον έχει οδηγήσει στους συνεχόμενους τίτλους, ενώ επέστρεψε η Λαζάρεβιτς. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα θέμα δεσίματος ομάδας. Συνολικά θα είναι έκπληξη αν χάσει κάποιο τίτλο, ενώ και στην Ευρώπη στόχος είναι να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί και γιατί όχι και μέχρι το τέλος.

Πρόβλεψη: 1η θέση

Πανναξιακός: Θέλει πάλι τελικό

Πέρσι κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό, ωστόσο το καλοκαίρι η ομάδα της Νάξου άλλαξε εντελώς, καθώς αποκτήθηκαν 12 νέες παίκτρεις. Μεταξύ αυτών και οι ξένες και συγκεκριμένα Βραζιλιάνα ακραία Έλεν Αμαράλ, η Εσθονή ακραία Κριστίν Μιλέν και η διαγώνια από το Περού Κάρλα Ρουέδα. Στο πάγκο θα είναι ο Απόστολος Οικονόμου, με τους στόχους να είναι και πάλι να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι την τετράδα. Αυτό φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι καθώς μιλάμε για νέα ομάδα που θα θέλει χρόνο, αλλά με όπλο την καυτή έδρα, έχει ελπίδες να τα καταφέρει.

Πρόβλεψη: 3-6

ΑΟ Θήρας: Συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά

Την περσινή χρονιά κατάφερε στο Κύπελλο να φτάσει ως τον τελικό, στο πρωτάθλημα μπήκε στην τετράδα, ενώ στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Challenge Cup. Φέτος οι στόχοι για τον ΑΟ Θήρος είναι το ίδιο ψηλοί. Ο βασικός κορμός έμεινε, όπως και ο Μπράνκο Γκάιτς, ενώ όσον αφορά τις ξένες Γερμανίδα ακραία Ανίκα Μπρίνκμαν επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στη Σαντορίνη και με μεταγραφή ήρθαν η Κουβανή διαγώνια Λέιβα Μεντάρο και η Πορτορικανή πασαδόρος Τζένιφ Νοκγουέρας. Και η ομάδα της Σαντορίνης έχει ως όπλο την έδρα της και βάσιμες ελπίδες να βρεθεί ως και τον τελικό.

Πρόβλεψη: 2-4

Παναθηναϊκός: Επέστρεψε με στόχους

Την περσινή χρονιά έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην μικρότερη κατηγορία, αλλά φέτος επέστρεψε στα... μεγάλα σαλόνια και οι στόχοι του Παναθηναϊκού δεν είναι απλά να παίξει στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινες» θα παλέψουν για την τετράδα, ενώ θα ρίξουν βάρος και στο Κύπελλο. Ο Κυριάκος Καμπερίδης θα έχει ως ξένη την Πότοκαρ, ενώ φέτος αποκτήθηκαν οι διεθνείς Παναγιώτα Διώτη, Άννα Καλαντάτζε και Όλγα Βεργίδου. Η έδρα θα είναι ο Άγιος Θωμάς και μένει να δούμε αν ο στόχος της τετράδας μπορεί να επιτευχθεί.

Πρόβλεψη: 3-6

ΠΑΟΚ: Πρωτοεμφανιζόμενος, αλλά όχι «ψαρωμένος»

Η περσινή χρονιά ήταν ιστορική για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι «ασπρόμαυρες» κατάφεραν για πρώτη φορά να ανέβουν στην Volley League Γυναικών. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μένουν σε αυτό, από την στιγμή που διαθέτουν ομάδα να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι την τετράδα. Ομάδα με έμπειρες ελληνίδες όπως οι Κιόση, Χαντάβα, αλλά καλές ξένες όπως η πασαδόρος Καρολίνα Αλμπουκέρκι (Βραζιλία), η ακραία Κλαούντια Καζορόφσκα (Πολωνία) και η διαγώνα Ντάρια Έρτσεν (Σλοβενία). Προπονητής είναι ο Σλοβάκος, Μίχαλ Μάσεκ και αν και νεοφώτιστος θα λέγαμε πως είναι από τα φαβορί για την είσοδο στην τετράδα.

Πρόβλεψη: 2-5

Άρης: Δυνατές κινήσει, υψηλοί οι στόχοι

Ένας από τους βασικούς λόγους που λέμε πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι από τα πλέον δυνατά των τελευταίων χρόνων, είναι και ο Άρης. Οι «κίτρινες» έκαναν δυνατές κινήσεις και θα παλέψουν για την τετράδα, έχοντας στον πάγκο τον Γιάννη Τσαϊρέλη. Σημαντική ήταν η αντίδρασή τους στην ατυχία με την Ρίτσι η οποία αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, καθώς αμέσως απέκτησαν την Τουρκάλα Χοτσέογλου που μαζί με την Αμερικανίδα ακραία Τέιλορ Άγκοστ, την Βόσνια διαγώνια Βέριτσα Σίμιτς θα αποτελέσουν την τριάδα των ξένων. Οι στόχοι όπως είπαμε είναι η τετράδα, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά σίγουρα στον Άρη θα το παλέψουν και με το παραπάνω.

Πρόβλεψη: 4-6

Θέτιδα: Με οδηγό την περσινή μαγική χρονιά

Πέρσι αποτέλεσε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία την έκπληξη του πρωταθλήματος, καθώς έφτασε μέχρι και την τετράδα, κάτι που φυσικά κανείς δεν περίμενε. Φέτος η Θέτιδα Βούλας με τν Γιάννη Νικολάκη να παραμένει στον πάγκο θέλει να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Η τετράδα δείχνει να είναι πολύ μακριά, αλλά μια θέση από την 5η ως την 7η που δεν μπλέκει την ομάδα στα πλέι άουτ, δεν είναι άσχημη. Η Αμερικανίδα Άλε Ριντ είναι η μοναδική ξένη, ενώ σημαντική είναι η απόκτηση της Κωνσταντίνας Βλαχάκη από τον Ολυμπιακό, της ακραίας που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή φοβερή χρονιά, αλλά πάλι ούτε πέρσι περιμέναμε να κάνει ότι κάνει.

Πρόβλεψη: 5-7

Πορφύρας: Γράφει ιστορία με την έξοδο στην Ευρώπη

Στον Πορφύρα μετά την περσινή χρονιά που τερμάτισαν στην 6η θέση, την καλύτερη της ιστορίας τους, ζουν το όνειρο της Ευρώπης. Η ομάδα του Πειραιά θα παίξει στον πρώτο γύρο του Challenge Cup απέναντι στον συμπολίτη της Ολυμπιακό και φυσικά θέλει να το ζήσει όσο μπορεί όλο αυτό. Το συγκρότημα του Βασίλη Πανδή θα παίζει με μία ξένη την Αμερικανίδα πασαδόρο Κρίστιν Γκεγκενμπάχερ, ενώ σημαντικές προσθήκες είναι αυτές των Μεταξά και Γιοβάνη. Όσον αφορά τους στόχους, δύσκολα θα μπει στην εξέδα, αλλά σιγουρα θα το παλέψει και με το παραπάνω.

Πρόβλεψη: 7-10

Αίαντας Ευόσμου: Θέλει εξάδα

Ψηλά βάζει τον πήχη ο φετινός Αίαντας, με την ομάδα του Ευόσμου να θέλει να φτάσει στην πρώτη εξάδα. Με μια πρώτη ματιά, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά τα κορίτσια του Ηλία Ζωλασταθιάδη, θέλουν να δείξουν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Το αν μπορούν θα φανεί. Η ομάδα κράτησε 10 παίκτριες από πέρσι και απέκτησε τις Αμερικανίδες Αμάντα Ρόμπερτς που για πρώτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και Έμιλυ Μπουρκ. Αν μιλούσαμε για το περσινό πρωτάθλημα, θα λέγαμε πως η εξάδα είναι εφικτός στόχος, στο φετινό αυτό αρχικά φαίνεται τρομερά δύσκολο.

Πρόβλεψη: 7-10

Μαρκόπουλο: Η μοναδική που δεν έχει πέσει ποτέ

Αν θέλετε να βρείτε ποια είναι η ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε αυτά τα 20 χρόνια του πρωταθλήματος Γυναικών η απάντηση δεν είναι Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακός, αλλά Μαρκόπουλο. Η ομάδα των Μεσογείων ετοιμάζεται για την 20η χρονιά της θέλοντας να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Με προπονητή τον Ιταλό Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο, στόχος είναι η παραμονή, αλλά επειδή αν κάνει μια ομάδα έκπληξη μπορεί να είναι και αυτή. Ξένες θα είναι οι Μίτσα Κνέζεβιτς και Έλενα Τσβίγιοριβτς και με μόλις 19 έτη μέσο όρο ηλικίας, θα δούμε αν η απειρία παίξει ρόλο.

Πρόβλεψη: 8-12

Ηλιούπολη: Στόχος η παραμονή

Η Ηλιούπολη ξεκινάει το φετινό πρωτάθλημα με την Ελένη Μεμετζή στον πάγκο, μια γυναίκα που έχει φάει με το κουτάλι την Α1 Γυναικών και ως παίκτρια και ως προπονήτρια με τον στόχο να είναι η παραμονή και μόνο αυτή. Δύσκολα θα μπορέσει να παλέψει για κάτι παραπάνω, όπως δύσκολα θα αποφύγει τα πλέι άουτ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούμε να περιμένουμε εκπλήξεις, Μοναδική ξένη είναι η Αμερικανίδα Ντίσα Λεγκρός και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Πρόβλεψη: 8-12

Ηλυσιακός: Χωρίς ξένες, αλλά με ελπίδες για σωτηρία

Η μοναδική ομάδα της φετινής Volley League Γυναικών που δεν θα έχει ξένη παίκτρια είναι ο Ηλυσιακός. Οι «κιτρινόμαυρες» πέρσι τερμάτισαν στην 9η θέση και με τον Γιώργο Ρούση να μένει στον πάγκο, το ίδιο θέλουν και φέτος. Αρχικά αυτό δείχνει δύσκολο, οπότε ο βασικός στόχος είναι να παραμείνουν στην κατηγορία, κάτι που και αυτό δεν είναι απλό. Το σίγουρο είναι πως θα το παλέψουν και αρχικά θα κοιτάξουν να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό που δίνει η τελευταία θέση και μετά στα πλέι άουτ να παλέψουν για την παραμονή.

Πρόβλεψη: 9-12

Οι ξένες του πρωταθλήματος

Συνολικά 23 ξένες αθλήτριες θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Volleyleague 2019-20. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επτά εκπροσώπους, Σερβία, Γερμανία, Σλοβενία και Βραζιλία έχουν από δύο, ενώ από μία αθλήτρια έχουν Κούβα, Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Εσθονία, Περού, Τουρκία, Βοσνία και Πολωνία.

Αναλυτικά:

Ηνωμένες Πολιτείες

Κρίστεν Γκεγκενμπάχερ (Πασαδόρος - 6/4/1995) - ΑΟΦ Πορφύρας

Σαμπρίν Αμάντα Ρόμπερτς (Ακραία - 17/10/1997) - ΑΠΣ Αίας

Έμιλυ Μπουρκ (Διαγώνια - 24/1/1993) - ΑΠΣ Αίας

Τέιλορ Άγκοστ (Ακραία - 31/5/1996) - ΑΣ Άρης

Αλεξάντρα Ριντ (Ακραία - 25/1/1994) - ΑΣΠ Θέτις

Ντίσα Λέγκρος (Ακραία - 17/5/1995) - ΓΣ Ηλιούπολης

Ελίζαμπεθ Χουντ-Σκοτ (Ακραία - 10/8/1983) - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Γερμανία

Ανίκα Μπρίνκμαν (Ακραία - 4/8/1986) - ΑΟ Θήρας

Σάσκια Χίπε (Διαγώνια - 16/1/1991) - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Σερβία

Άνα Ζιβογίνοβιτς (Ακραία - 4/7/1991) - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Μίλιτσα Κνέζεβιτς (Πασαδόρος - 22/8/1995) - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

Σλοβενία

Μόνικα Πότοκαρ (Ακραία - 18/12/1987) - Παναθηναϊκός ΑΟ

Ντάρια Έρτσεν (Διαγώνια - 20/6/1997) - ΠΑΟΚ

Βραζιλία

Έλεν Αμαράλ (Ακραία - 15/9/1990) - Πανναξιακός ΑΟΝ

Καρολίνα Αλμπουκέρκι (Πασαδόρος - 25/7/1977) - ΠΑΟΚ

Πολωνία

Κλαούντια Καζορόφκσα (20/12/1988) - ΠΑΟΚ

Εσθονία

Κριστίν Μιλέν (Ακραία - 4/12/1996) - Πανναξιακός ΑΟΝ

Βοσνία

Βέριτσα Σίμιτς (Διαγώνια - 23/6/1992) - ΑΣ Άρης

Τουρκία

Έτσε Χοκαόγλου (Ακραία - 5/3/1994) - ΑΣ Άρης

Περού

Κάρλα Ρουέδα (Διαγώνια - 19/4/1990) - Πανναξιακός ΑΟΝ

Μαυροβούνιο

Έλενα Τσβίγιοβιτς (Ακραία - 29/9/1992) - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

Κούβα

Μεντάρο Γιαρεμίς Λέιβα (Διαγώνια - 21/4/1994) - ΑΟ Θήρας

Πουέρτο Ρίκο

Τζένιφερ Νογκουέρας (Πασαδόρος - 1/8/1991) - ΑΟ Θήρας

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα