Οικονόμου: «Must win»

Gazzetta team
Οικονόμου: «Must win»

bet365

Ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για την αναμέτρηση με την Γαλατά και τα οφέλη της ομάδας του από την αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του Sentra FM:

Για την επίσκεψη της ομάδας στο Πατριαρχείο: «Η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Έπρεπε να την κάνουμε αυτή την επίσκεψη στις ρίζες της ομάδας μας, η οποία θα μας μείνει αξέχαστη, γιατί εκτός από το βόλεϊ, πρέπει να κοιτάμε τον ψυχικό μας κόσμο. Ήταν πολύ όμορφο για όλη την αποστολή να δούμε πως ζούσαν παλιά οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και να μάθουμε για την περίοδο του Βυζαντίου».

Για το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ: «Είχα ακούσει ότι είναι ένα καταπληκτικό γήπεδο, αλλά πρέπει να το δει κανείς από κοντά για να καταλάβει. Οι Τούρκοι έχουν επενδύσει στο προϊόν που λέγεται βόλεϊ, και αυτό φαίνεται από τις εγκαταστάσεις που έχουν εκεί. Υπάρχει ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γήπεδο, το οποίο πληρεί όλες τις προδιαγραφές. Ντρεπόσουν να μπεις μέσα και να το χρησιμοποιήσεις.

Οι Τούρκοι, έχουν αλλάξει νοοτροπία και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στο βόλεϊ. Οι κοπέλες στην Ελλάδα παίζουν σε κρύα γήπεδα. Εδώ, έκαναν προπόνηση και δεν ήθελαν να τελειώσει».

Για την δύναμη της αντιπάλου: «Είναι μια ομάδα έχει από τρεις ξένες παγκοσμίου βεληνεκούς. Είναι η Ιταλίδα πασαδόρος Λομπιάνκο, που με την εθνική και την προηγούμενή της ομάδα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Champions League. Επίσης υπάρχει η Κουβανέζα Καλντερόν που το 2004 πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα.

Γενικά είναι μια ομάδα καλύτερη από μας. Είναι το πρώτο ματς που ξεκινάμε χωρίς να είμαστε φαβορί. Φέτος όμως είμαστε σκληραγωγημένοι και θα πάμε στην Τουρκία να παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερα, χωρίς άγχος. Εξάλλου το παιχνίδι δεν είναι «must win». Πρέπει να τις πιέσουμε στην υποδοχή που είναι το μοναδικό τρωτό σημείο τους και να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι υπολογίζουν την ΑΕΚ, αλλά δυστυχώς έχουν στόχο να κατακτήσουν το CEV Cup. Για αυτό και πήραν την Μίλετιτς από την Κροατία, γιατί έχουν ένα πρόβλημα στην υποδοχή και θέλουν να το διορθώσουν. Αυτή η παίκτρια δίνει λύσεις σε αυτόν τον τομέα και μάλλον θα την ξεκινήσει αύριο».

Για τη συμπαράσταση των φίλων της ΑΕΚ: «Θα έχουμε γύρω στα 400-500 άτομα στο πλευρό μας. Είναι πολύς κόσμος και νιώθει περήφανος που θα γυρίσει στην πόλη που ιδρύθηκε ο σύλλογος. Γι αυτό και αύριο θα πρέπει η ομάδα να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Στον αθλητισμό δεν μετράει μόνο η νίκη ή η ήττα. Πιο σημαντικό είναι να δείχνει αγωνιστικότητα για να φύγει περήφανος ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο».

Για τα κέρδη από αυτό το παιχνίδι: «Κακά τα ψέματα, επειδή δεν έχουμε δυνατά ματς στην Ελλάδα, το κέρδος μας θα είναι να δούμε πώς είναι το βόλεϊ έξω από την Ελλάδα. Με αυτόν το τρόπο θα μαζέψουμε εικόνες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε για να βελτιωθούμε στη νοοτροπία και την οργάνωση».

Για τον επαναληπτικό: «Λέω από τώρα ότι καλό θα είναι να έρθει κόσμος στην Γλυφάδα, για να δει βόλεϊ επιπέδου και αθλήτριες με προσωπικότητα, τις οποίες δεν βλέπει στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα