«Καρυδάτη» ανατροπή το Βραχάτι!

«Καρυδάτη» ανατροπή το Βραχάτι!

Φώτης Καρακούσης
«Καρυδάτη» ανατροπή το Βραχάτι!

bet365

Πολύ σκληρός για να... πεθάνει φάνηκε πως είναι ο Παμβοχαϊκός. Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος βρέθηκε πίσω με 0-2 από τον Ολυμπιακό στο Βραχάτι, αλλά με μία ανατροπή καρδιάς και ψυχής, πήρε σπουδαία νίκη με 3-2.

Τα προηγούμενα χρόνια οι άνθρωποι του Παμβοχαϊκού έβλεπαν τον Ολυμπιακό να κατακτά τίτλους να κάνει Ευρωπαϊκές πορείες και ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που έστω και θα φανταζόντουσαν πως θα υπήρξε στιγμή που η ομάδα τους, που ξεκίνησε από τα τοπικά της Κορινθίας έχοντας ως βασικούς αντιπάλους τον Άρατο Κιάτο, τον Παλαίμωνα Κορίνθου και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, θα έφτανε μια στιγμή στο σημείο όχι απλά να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο, αλλά θα τον κέρδιζε κιόλας.

Και όμως με την διοίκηση να παραδίδει μαθήματα πως φτιάχνονται ομάδες και τον Νίκο Ζαλμά να παίρνει την μία μετά την άλλη τις ταυτότητες των αντιπάλων προπονητών, έγινε και αυτό. Οι Βραχατιώτες στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής υποδέχτηκαν τους «ερυθρόλευκους» στο κατάμεστο κλειστό του Βραχατίου. Βρέθηκαν να χάνουν με 0-2, όμως δεν το έβαλαν κάτω. Έσφιξαν τα δόντια και με μία ανατροπή καρδιάς και ψυχής πήραν σπουδαία νίκη με 3-2 (13-25, 29-31, 25-22, 25-23, 15-13). Μια νίκη που είναι η πιο σημαντική έως τώρα, μέχρι φυσικά την επόμενη, μιας και ο Παμβοχαϊκός δείχνει να μην έχει όρια στους στόχους του... Από την άλλη οι πρωταθλητές θα πρέπει πλέον να θεωρούν δεδομένο το ότι έχασαν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς μόνο αν... αυτοκτονήσει ο Ηρακλής θα τον προλάβουν.

Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά με το δίποντο αυτό εδραιώθηκε στην 3η θέση, ενώ μείωσε στον πόντο την διαφορά από τον Ολυμπιακό. Γενικά εκτός της τεράστιας νίκης των γηπεδούχων, το ματς αυτό που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής, ήταν μια διαφήμιση για το άθλημα και φυσικά δεν είχε την παραμικρή σχέση με το «ντέρμπι» της Μίκρας ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό. Σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Παμβοχαϊκού γεμίζοντας ασφυκτικά το κλειστό του Βραχατίου, οι παίκτες και των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα για τη νίκη, η οποία πήγε στους γηπεδούχους που έδειξαν περισσότερη ψυχή.

Όσον αφορά τον αγώνα, στο πρώτο σετ, οι γηπεδούχοι ήταν σαν να μην ήταν καν στο γήπεδο, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κάνουν με χαρακτηριστική άνεση το 0-1. Στο δεύτερο σετ υπήρξε μεγάλο ντέρμπι. Η ομάδα του Ζαλμά προηγήθηκε με 23-21 και έδειχνε πως θα έκανε το 1-1. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν, πέρασαν μπροστά και με άσο του Ανδρεάδη έκαναν το 0-2 κερδίζοντας το σετ με 29-31.

 

Και ενώ μετά το 0-2, οι περισσότεροι περίμεναν πως οι πρωταθλητές να πάρουν και μάλιστα με άνεση το τρίποντο, ήρθε η ολική επαναφορά για τους γηπεδούχους, που αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο. Αρχικά μείωσαν σε 2-1 κερδίζοντας με σχετική άνεση το τρίτο σετ, ενώ στην συνέχεια το κλειστό της Βόχας πήρε... φωτιά βλέποντας τους παίκτες του Νίκου Ζαλμά να ισοφαρίζουν σε 2-2 και να στέλνουν το ματς στο τάιμ μπρέικ. Στην πάλαι ποτέ «ρώσικη ρουλέτα» (τώρα το κάθε σετ είναι έτσι, καθώς δεν υπάρχουν ποια αλλαγές, αλλά απευθείας πόντοι), οι γηπεδούχοι καταθέτοντας ψυχή πήραν την σπουδαία νίκη, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 12-10. Έφτασαν στο ματς μπολ και με μπλοκ του πολύ καλού Καραγιάννη έκαναν το 3-2 γνωρίζοντας την αποθέωση.

Από τους θριαμβευτές πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντουσάρμ με 20,ενώ ξεχώρισε ο Καραγιάννης με 11 και 8 στις 1ο επιθέσεις. Από τους Πειραιώτες πρώτος σκόρερ ήταν ο Νοβότνι με 22, ενώ εξαιρετικό ήταν και το ντεμπούτο στην Α1 του Φιγκερόα που είχε 17, αλλά δεν έφταναν για να αποφύγει η ομάδα του την ήττα.

Τα σετ: 13-25, 29-31, 25-22, 25-23, 15-13

Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 8 (6/22 επ., 2 άσοι, 63% υπ. - 30% άριστες), Ποτότσνικ 14 (12/24 επ., 1 άσο, 55% υπ. - 42% άριστες), Στιβαχτής 3, Ντουσάρμ 20 (16/36 επ., 3 άσοι), Κατσανεβάκης 6 (6/10 επ.), Καραγιάννης 11 (8/10 επ., 3 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (38% υπ. - 19% άριστες) / Σζάρεκ, Κούλας, Βαρδής, Λιόντας.

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 8 (6/20 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 13 (11/14 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Φιλίποφ, Νοβότνι 22 (18/26 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 52% υπ. - 24% άριστες), Ανδρεάδης 13 (8/15 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Φιγκουερόα 17 (15/36 επ., 2 άσοι, 59% υπ. - 45% άριστες), Κουζούνης -λ 56% υπ. - 40% άριστες / Κανέλλος 1, Σωτηρίου 1, Λιβαθηνός, Ιωάννου 2.

Μοίρασε συγχαρητήρια ο Ζαλμάς

Εμφανώς ευχαριστημένος από την μεγάλη νίκη, ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, όχι μόνο στους 7-8 που παίζουν αλλά και στους άλλους παίκτες, στο προπονητικό τιμ που μας στηρίζει και στη διοίκηση που φροντίζει να ικανοποιήσει στο βαθμό που μπορεί τις απαιτήσεις μας».

Καλμαζίδης: «Συγχαρητήρια στον Παμβοχαϊκό»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλμαζίδης παραδέχθηκε αρχικά ότι η ομάδα του επηρεάστηκε από την κούραση και τους τραυματισμούς και συμπλήρωσε: «Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Παμβοχαϊκό για τη νίκη του. Εμείς δυστυχώς δεν είχανε την ανάλογη συνέχεια μετά από το δεύτερο σετ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, έχουμε πολλές υποχρεώσεις, έχουμε αρκετούς τραυματισμούς και πολλά επικίνδυνα παιχνίδια»

Τα αποτελέσματα
(16η αγωνιστική)

Παρασκευή 10/2

ΠΑΟΚ - Εθνικός Αλ. 3-0 (25-12, 25-23, 25-17)

Σάββατο 11/2

Ηρακλής - ΠΑΟ 3-0 (25-14, 26-24, 25-18)
Λαμία - ΕΑΠ 3-1 (25-18, 20-25, 25-17, 25-23)
Άρης - Κηφισιά 3-1 (22-25, 35-33, 25-19, 25-17)

Κυριακή 12/2

Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός 3-2 (13-25, 29-31, 25-22, 25-23, 15-13)

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)

1.Ηρακλής 38 (42-11)
2.Ολυμπιακός 31 (36-15)
3.Παμβοχαϊκός 30 (36-24)
4.Φοίνικας Σ. 27 (32-19)
5.Λαμία 21 (26-31)
6.ΠΑΟΚ 20 (27-28)
7. Άρης 20 (28-34)
8.Εθνικός Αλ. 17 (23-31)
9.Κηφισιά 16 (24-36)
10.ΕΑΠ 11 (18-38)
11.Παναθηναϊκός 9 (15-40)

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα