Ντέρμπι; Last year...

Φώτης Καρακούσης
Ντέρμπι; Last year...

bet365

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ντέρμπι, φέτος περίπατος. Ο πρωτοπόρος Ηρακλής νίκησε χωρίς το παεαμικρό πρόβλημα τον ουραγό Παναθηναϊκό με 3-0, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του.

Εδώ και πολλά χρόνια τα παιχνίδια του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό, είτε στην Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα μας είχαν συνηθίσει σε πολύ καλό θέαμα και... μάχες που κρινόντουσαν στις λεπτομέρειες. Αυτό βέβαια γινόταν γιατί και οι δύο ομάδες ήταν στην κορυφή ή κοντά σε αυτή και διεκδικούσαν τίτλους.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο πρωτοπόρος και αήττητος «γηραιός» υποδέχθηκε τους τελευταίους στον βαθμολογικό πίνακα «πράσινους», με το 3-0 (25-14, 26-24, 25-18 ), να φαντάζει κάτι απολύτως λογικό, μιας και μπορεί τα ονόματα να είναι και τα δύο τεράστια, αλλά στο πρωτάθλημα που διανύουμε οι Θεσσαλονικείς είναι δύο σκάλες παραπάνω, κάτι που φάνηκε και με τον καλύτερο τρόπο εντός του κλειστού της Μίκρας.

Ο ένας χωρίς ήττα, ο άλλος έξι συνεχόμενες

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου συνέχισαν το αήττητο σερί τους και πλέον μόνο αν... αυτοκτονήσουν θα χάσουν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος, ενώ οι «πράσινοι» έφτασαν τις έξι συνεχόμενες ήττες και παραμένουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον όλοι στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν τον αγώνα της Τετάρτης με την ΕΑΠ στην Πάτρα, όπου η νίκη είναι μονόδρομος ενόψει των πλέι άουτ.

Τραγικό θέαμα!

Η αλήθεια πάντως είναι πως το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν από πολύ κακό, έως κάκιστο. Χαρακτηριστικό το ότι σε περίπου μια ώρα παιχνίδι υπήρξαν κοντά στα 60 λάθη. Ένα λάθος δηλαδή για κάθε λεπτό. Αυτό είχε να κάνει με το ότι οι γηπεδούχοι, ειδικά μετά την ευκολία που κέρδισαν το πρώτο σετ, αναπαύτηκαν και περίμεναν να τελειώσει το ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι, έκαναν πολλά και μάλιστα χωρίς πίεση λάθη, κάτι που όμως κάνουν από την αρχή της χρονιάς.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο!

Όσον αφορά τα του αγώνα, αυτός κρίθηκε, αν και κανονικά είχε κριθεί πριν το ξεκίνημα με δεδομένη την διαφορά δυναμικότητας, σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο σετ. Εκεί που οι «πράσινοι» πάλεψαν μέχρι το τέλος για να το κατακτήσουν. Αρχικά στο πρώτο ήταν σαν να μην είχαν κατέβει στην Μίκρα. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν ότι ήθελαν και πάλι καλά που οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη έφτασαν στους 14 πόντους, μιας και αν δεν άρχιζαν τα λάθη οι γηπεδούχοι, μπορεί να μην είχαν προλάβει να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό.

Στο δεύτερο όμως οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη ανέβασαν την απόδοσή τους και έδειξαν πως θα μπορούσαν να κοντράρουν τους αντιπάλους τους, κάτι που έκαναν και με το παραπάνω. Ωστόσο για ακόμα μία φορά, στα δύσκολα δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Προηγήθηκαν με 20-22, 21-23 και 23-24, αλλά είδαν τον Ηρακλή να παίρνει το σετ, κάτι που είχε γίνει και με την Λαμία και σχεδόν σε όλα τα ματς, με εξαίρεση τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, παιχνίδι το οποίο και κέρδισαν.

Στο τρίτο και πάλι ο «γηραιός» δεν είχε πρόβλημα στο να το κερδίσει και να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση στο 3-0, παίζοντας απλά υποφερτά. Από τουε νικητές ο μόνος που είχε διωήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Ντεσπέιν με 11, ενώ για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόλεφ με 13.

Τα σετ: 25-14, 26-24, 25-18

Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 8 (7/14 επ., 1 άσο, 57% υπ. - 57% άριστες), Ντεσπέιν 11 (7/12 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 40% υπ. - 40% άριστες), Τακουρίδης 8 (4/5 επ., 4 μπλοκ), Προύσαλης 1, Σμαραγδής 9 (5/6 επ., 4 μπλοκ), Κράβαρικ 9 (8/14 επ.), Στεφάνου -λ (57% υπ. - 43% άριστες) / Εφραιμίδης 1, Κολτσιάκης

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφορίδης 3 (2/3 επ., 1 άσο), Πιπέργιας, Κόλεφ 13 (11/19 επ., 2 άσοι, 52% υπ. - 33% άριστες), Γκορμπάτκοφ 6 (6/22 επ.), Στοϊκοβιτς 8 (8/14 επ., 38% υπ. - 25% άριστες), Πανταλέων 2 (2/4 επ.), Δαρίδης -λ 38% υπ. - 25% άριστες / Αγγελόπουλος, Στίγγας 1, Πρωτοψάλτης.

Δρίκος: «Επαγγελματική νίκη»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ηρακλή Σωτήρης Δρίκος επισήμανε: «Το θετικό είναι ότι κάναμε μία επαγγελματική νίκη, στηριζόμενοι στις καλές μας επιδόσεις στην επίθεση. Θα πρέπει να μας προβληματίσει το ότι χάσαμε πολλά σέρβις απέναντι σε μία ομάδα που είχε πρόβλημα στο να πάρει την εύκολη αλλαγή. Για μας ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, με αντίπαλο την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος».

Καζάζης: «Ομάδα άλλου επιπέδου με εμάς»

Ο Δημήτρης Καζάζης από την πλευρά του δεν κρύφτηκε και επισήμανε πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τεράστια: «Δεν μπορέσαμε να κοντράρουμε τον Ηρακλή. Είναι μια ομάδα άλλου επιπέδου σε σχέση με εμάς κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι της χρονιάς με την Πάτρα την ερχόμενη Τετάρτη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα