«Καθαρή» νίκη για Ολυμπιακό

«Καθαρή» νίκη για Ολυμπιακό

Gazzetta team
«Καθαρή» νίκη για Ολυμπιακό

bet365

Ο Ολυμπιακός με 3-0 σετ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Λαμίας στο κλειστό του Ρέντη για την 7η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ και βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μία ακόμη νίκη προσέθεσαν στο ενεργητικό τους οι ερυθρόλευκοι που πέτυχαν το πέμπτο σερί θετικό αποτέλεσμα και πέρασαν –όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα- στην πρώτη θέση, εν αναμονή και των υπολοίπων αγώνων. Στην αυλαία του προγράμματος που άνοιξε στο κλειστό του Ρέντη οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν απέναντί τους μια Λαμία που είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα (δεν αγωνίστηκε ο διαγώνιος Πέταρ Τσούροβις), στάθηκε όμως αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά των γηπεδούχων δεν αγωνίστηκε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, καθώς ο Γιάννης Καλμαζίδης προτίμησε να τον προφυλάξει, αφού ο διεθνής κεντρικός ένιωσε ενοχλήσεις σε παλαιότερο τραύμα.

Από ένταση, νεύρα, διαμαρτυρίες, πολλά τα διαιτητικά λάθη κι ένα δραματικό φινάλε χαρακτηρίστηκε η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν αρχικά στο σκορ και στη συνέχεια να ελέγχει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, πριν φτάσουμε στο τρίτο σετ. Η Λαμία ήταν μπροστά με 21-18 και 23-20, μέχρι που βρέθηκε ο Χιμένεζ στη θέση του σερβίς. Η υποδοχή των φιλοξενούμενων «χάλασε» ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ με 25-24, και «καθάρισε» το σετ με 27-25, τελειώνοντας και τον αγώνα.

Με περισσότερες λύσεις στην επίθεση και τους Νοβότνι, Χιμένεζ και Κοκκινάκη να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων οι ερυθρόλευκοι έφτασαν έστω και δύσκολα στο ζητούμενο, έχοντας παράλληλα πολύ καλό σερβίς και υψηλά ποσοστά στην υποδοχή. Χατζηηλιάδης και Σιμεούνοβιτς ξεχώρισαν για το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που έμεινε στους έξι βαθμούς.

«Αν δούμε το σκορ, θα λέγαμε ότι κερδίσαμε εύκολα. Όλα όμως τα παιχνίδια είναι δύσκολα, όπως κι αυτό. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ κακός και αυτό μας επηρέασε. Οι διαμαρτυρίες, οι κάρτες, οι διακοπές χάλασαν τον ρυθμό και αυτό έβλαψε το παιχνίδι μας. Από τη Λαμία έλειπε ο βασικός της διαγώνιος και εμείς καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε στο νέο σχήμα της» δήλωσε μετά το τέλος του ματς Γιάννης Καλμαζίδης.

«Να δούμε τη διαιτησία, ή θα αρχίσω να πηγαίνω εκκλησία»

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχθηκε στον αντίποδα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος εξέφρασε και τα παράπονα του για τη διαιτησία: «Δίκαια κέρδισε ο Ολυμπιακός, αφού συνολικά ήταν καλύτερος από εμάς. Σήμερα προσπαθήσαμε να συνέλθουμε μετά από 15 μέρες, είχαμε πολλές ελλείψεις στις προπονήσεις και τραυματισμούς. Βρίσκουμε σιγά, σιγά τον ρυθμό μας, όμως σήμερα δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, ακόμα κι αν είχαμε στη διάθεσή μας τον Τσούροβιτς. Νομίζω ότι ή θα πρέπει να ξαναδούμε καλύτερα το θέμα της διαιτησίας ή εγώ θα πρέπει να αρχίσω να πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Κυριακή πρωί, να κάνω το σταυρό μου, να μη μιλάω όταν αδικούμαι για να μην αποβάλλομαι ή να μην τρώω κάρτες. Είμαι καλός χριστιανός, αλλά δεν πηγαίνω στην εκκλησία, πιθανώς θα πρέπει να ξεκινήσω να το κάνω. Αυτό που θα κάνω σίγουρα είναι να σταματήσω να διαμαρτύρομαι, ακόμα κι όταν έχω δίκιο».

Τα σετ: 25-23, 25-17, 27-25
Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 14 (12/24 επ.), Πετρέας 6 (5/8 επ., 1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (3/4 επ.), Νοβότνι 16 (15/22 επ., 1 άσο, 64% υπ. - 21 % άριστες), Κανέλλος 8 (8/10 επ.), Κοκκινάκης 10 (8/11 επ., 1 μπλοκ, 70% υπ. - 60% άριστες), Κουζούνης -λ (63% υπ. - 40% άριστες) / Σωτηρίου. Λιβαθηνός 1, Μάρκου
ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 2, Χατζηηλιάδης 10 (9/22 επ., 60% υπ. - 36% άριστες), Κόβακς 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Παντακίδης 8 (8/12 επ.,), Ανάγνου 8 (8/18 επ.), Σιμεούνοβιτς 10 (9/16 επ., 54% υπ. - 39% άριστες), Γκαράς -λ (70% υπ. - 70% άριστες) / Βλαχόπουλος, Δραγκίδης, Σφενδυλάκης

Το πρόγραμμα

Σάββατο 10/12
19:00 ΕΑ Πατρών-Ηρακλής
19:00 Κηφισιά-Παναθηναϊκός
19:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Άρης

Κυριακή 11/12
19:00 ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου

Δευτέρα 12/12
19:00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Παμβοχαϊκός

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα