Τα παιδιά στην κερκίδα! (vids)

Βασίλης Παπανδρέου
Τα παιδιά στην κερκίδα! (vids)

bet365

Τα καλύτερα συνθήματα των γηπέδων παρουσιάζει το gazzetta.gr για όσους... «έχασαν το τρένο» και «δεν έχουν λεφτά», αλλά «θα ‘ναι πάντα εδώ», γιατί «θα φωνάζουν στον θεό» ότι «έχουν τρέλα στο μυαλό».

Τα ελληνικά γήπεδα και οι Έλληνες οπαδοί κατ' επέκταση κατηγορούνται -δικαίως- για πολλά πράγματα. Εδώ και χρόνια τα οπαδικά συνθήματα έχουν συνδεθεί άρρηκτα με αιδοία, μαμάδες, μπαμπάδες, κατ' εξακολούθηση και παρά φύσιν διακορεύσεις και άλλα τέτοια φαινόμενα που καθιστούν τα γήπεδα ακατάλληλα διά ανηλίκους και έχοντες ευαίσθητα... αυτιά. Όμως δεν είναι όλα τα συνθήματα ίδια, όπως δεν είναι και όλοι οι οπαδοί ίδιοι.

Μπορεί συχνά να γινόμαστε μάρτυρες σε διαγωνισμό οχετού, καθώς ο ανδρισμός της κάθε ομάδας για κάποιον ανεξήγητο λόγο γίνεται... ακαταμάχητος όταν 10,0000 ή 60,0000 άνθρωποι τραγουδάνε με μανία για το κορμί των μαμάδων των αντιπάλων, αλλά αν σκεφτείτε καλά, μερικά από τα διασημότερα συνθήματα δεν έχουν ούτε μία ακατάλληλη λέξη. Αν μάλιστα, εξαιρέσουμε τη ροπή στις απαγορευμένες ουσίες, θα συμφωνήσετε ότι και τα πέντε συνθήματα που ακολουθούν έχουν θέση μέχρι και σε... παιδικές κατασκηνώσεις.

Είναι πολύ θετικό πάντως, ότι στο YouTube, κάτω από το συγκλονιστικό βίντεο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (στο 5ο βίντεο), εκεί όπου οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ υπό τις μαεστρικές κινήσεις του Γιώργου Κούδα τραγουδάνε το περίφημο "Ω ΠΑΟΚάρα", υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές άλλων ομάδων που παραδέχονται το αυτονόητο και συγχαίρουν τους Θεσσαλονικείς για την έμπνευσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τους Αρειανούς (στο 2ο βίντεο), που διασκεύασαν μοναδικά το "Why Don't You Get a Job" των Offspring και έφτιαξαν το διάσημο και εθιστικό "Άρης και δεν είμαι καλά", αλλά και για τους παραδοσιακά ευρηματικούς ΑΕΚτζήδες, που... έχασαν το τρένο (στο 1ο βίντερο).

Όσο άρρωστος Παναθηναϊκός και είναι κάποιος, δεν μπορεί παρά να δεχτεί ότι η εικόνα του κατάμεστου ΣΕΦ (στο 3ο βίντεο) υπό τους ρυθμούς του "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό" είναι εντυπωσιακή και αντίστοιχα, όποιος είδε πέρσι τους αγώνες του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (στο 4ο βίντεο από το 01:08) δεν γίνεται να μην αποδώσει τα εύσημα στους 20,000 και πλέον Παναθηναϊκούς και το... άρτια εκτελεσμένο "χόρτο μαγικό".

Προφανώς δεν πετάμε στα σύννεφα και ξέρουμε ότι οι εικόνες ΝΒΑ με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να κάθονται δίπλα δίπλα και να βγάζουν αγκαλιασμένοι φωτογραφίες απέχουν έτη φωτός, όμως η παραδοχή ενός ωραίου συνθήματος με την απουσία ακατάσχετου και αχρείαστου υβρεολογίου είναι ένα πρώτο βήμα.

Ποιος από εσάς εξάλλου δεν έχει βρεθεί ιγκόγνιτο σε αντίπαλη έδρα και δεν έχει συλλάβει τον εαυτό του να σιγοτραγουδάει αφηρημένος ένα από τα ακόλουθα συνθήματα των "εχθρών"; Δεν είναι ντροπή.

Μάλλον αθλητικός πολιτισμός λέγεται...

ΑΕΚ: Ναρκωτικά Γυναίκες και Λεφτά
Ναρκωτικά, γυναίκες και λεφτά
Τι να σου πουν εσένα όλα αυτά;

ΑΕΚ ΟΛΕ ΟΛΕ ΑΕΚ ΟΛΕ (2)

Εσύ εσύ της μοίρας μου γραφτό
Μου παίρνεις την καρδιά και το μυαλό

Εσύ μου δίνεις λόγο να υπάρχω
Και μια ζωή την ίδια τρέλα θα ‘χω

Δικέφαλε μαζί σου αρρωσταίνω
ΑΕΚάρα μου το έχασα το τρένο

Άρης: Άρης και δεν είμαι καλά

Θεέ μου για σένα τον τρελογιατρό, τον επισκέπτομαι συχνά
Δεν έχω σπίτι δεν έχω δουλειά, δεν έχω γκόμενα, δεν έχω λεφτά

Άρη ΟΛΕΟ ΟΛΕΟ ΟΛΕΟ ΟΛΕ, Άρης και δεν είμαι καλά
Άρη ΟΛΕΟ ΟΛΕΟ ΟΛΕΟ ΟΛΕ, Άρης και ζημιά στα μυαλά

Ταξιδεύω για ‘σένα σε όλη τη γη, όπου και να πας θα ‘μαι εκεί
Μόνο για ‘σένα λέω ολέο ολέ, δεν θα σε αφήσω ποτέ

Ολυμπιακός: Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό
Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό
Όπου πας εσύ θα ‘μαι πάντα εδώ να σου τραγουδώ
Θρύλε ΟΛΕ ΟΛΕ
Θρύλε ΟΛΕ ΟΛΕ
Θρύλε ΟΛΕ ΟΛΕ Θρύλε ΟΛΕ ΟΛΕ Θρύλε ΟΛΕ ΟΛΕ

Παναθηναϊκός: Χόρτο μαγικό
Χοοοοοορτο μαγικό
Δώσε μου λίγο για να πιω
Τον ΠΑΟ μου, να ονειρευτώ
Και να φωνάξω στον Θεό

Πανάθα μου σε αγαπώ
Σαν ηρωίνη σαν σκληρό ναρκωτικό
Σαν το χασίς, το LSD, για σένα ΠΑΟ μαστουρώνει όλη η γη.

Πανάθα μου
Σε αγαπώ
Όπου κι αν παίζεις πάντα θα σ’ ακολουθώ
ΠΑΟ εδώ
ΠΑΟ εκεί
Όπου κι αν παίζεις πάντα θα ‘μαστε μαζί

ΠΑΟΚ: Έχω τρέλα μες στο μυαλό
Ωωωω ΠΑΟΚάρα
Έχω τρέλα μες στο μυαλό
Όπου και να παίζεις πάντα θα σ’ ακολουθώ
Για σένα θα πεθάνω και για σένα μόνο ζω

Υγ: Μετά από γενική... απαίτηση και μετά το απαραίτητο φροντιστήριο μέσω YouTube, προσθέτουμε το "Ζαλίζομαι" του Ηρακλή, που πραγματικά αποτελεί παράδειγμα συνθήματος, υπό την έννοια της μαζικότητας, της έλλειψης υβριστικών αναφορών και του... γκελ που κάνει στους φιλάθλους και των άλλων ομάδων

Ηρακλής: Ζαλίζομαι

Ζαλίζομαιαιαιαι

Ζαλίζομαιαιαιαι

Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι

Έχω τρέλα, τρέλα στο μυαλό

Έχω Ήρα εσένα στην καρδιά μου

Και παντού, παντού σ' ακολουθώ

 

Τελευταία Νέα