Σήκωσε «κούπα» το Μαρούσι (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Σήκωσε «κούπα» το Μαρούσι (pics)

bet365

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μπέιζμπολ αναδείχθηκε η ομάδα του Αμαρουσίου, που επικράτησε με 3-2 νίκες στους τελικούς με αντίπαλο τον Σπάρτακο Γλυφάδας.

Το Μαρούσι κατάφερε να επανέλθει στην κορυφή μετά από έξι χρόνια... απουσίας από αυτήν. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μπέιζμπολ είχε απολογισμό 14 νίκες και 2 ήττες, κατακτώντας την πρώτη θέση. Στην ημιτελική φάση οι Μαρουσιώτες ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ευρυάλης με 3-0 στις νίκες ενώ ο Σπάρτακος απέκλεισε τον Άρη.

Στον τελικό το Μαρούσι τέθηκε αντιμέτωπο με τον Σπάρτακο σε μία αμφίρροπη σειρά αγώνων. Εν τέλει το Μαρούσι μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και συνεχείς ανατροπές επεβλήθη με 3-2 στις νίκες, κατακτώντας τον τίτλο. Αυτό είναι το πέμπτο του πρωτάθλημα στον θεσμό ενώ το αμέσως προηγούμενό του ήταν το 2004.

Η λίστα των πρωταθλητών:

2000-01 Α.Σ. Μαρούσι 2004
2001-02 Α.Σ. Μαρούσι 2004
2002-03 Α.Σ. Μαρούσι 2004
2003-04 Α.Σ. Μαρούσι 2004
2004-05 Α.Σ. Σπάρτακος Γλυφάδας
2005-06 Α.Σ. Σπάρτακος Γλυφάδας
2006-07 Α.Σ. Σπάρτακος Γλυφάδας
2007-08 Α.Σ. Σπάρτακος Γλυφάδας
2008-09 Δεν διεξήχθη
2009-10 Α.Σ. Σπάρτακος Γλυφάδας
2010-11 Α.Σ.Γ.Ε. Πάνθηρες Πατρών
2011-12 Α.Σ. Μαρούσι 2004

Ικανοποίηση και αγωνία από Λόμη...

Ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας, Δημήτρης Λόμης, δεν έκρυψε την μεγάλη του χαρά για την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα όμως έβγαλε την δική του... κραυγή αγωνίας για το μέλλον του αθλήματος, καθώς τα προβλήματα στο συγκεκριμένο άθλημα είναι πολλά. Ο πίτσερ του Αμαρουσίου τόνισε σχετικά: «Μετά απο μία δύσκολη σειρά τελικών και με συνεχείς ανατροπές καταφέραμε να κερδίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και ανεβάσουμε το Μαρούσι στο πρώτο σκαλί του βάθρου μετά από έξι χρόνια.

Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια όλων των παιδιών. Η ανταμοιβή μας έρχεται σε μία δύσκολη ώρα για όλον τον αθλητισμό και το ελληνικό μπέιζμπολ. Ένα άθλημα που αγαπάμε αλλά οι μόνοι που επέμειναν να το στηρίζουν είναι οι παίκτες και οι προπονητές με την Πολιτεία να μην παρέχει ούτε τα βασικά.

Πρέπει επιτέλους να δούμε γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτές οι μέρες είναι μέρες γιορτής για εμάς αλλά όταν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα θέματα, με σεβασμό στους παίκτες που δίνουν τα πάντα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Αυτό το πρωτάθλημα είναι και μία ηθική δικαίωση για μένα και τους άλλους παίκτες της ομάδας, που απέδειξαν την αξία τους. Θα συνεχίσουμε για χρόνια. Θέλουμε να συνεχίσουμε την δουλειά που γίνεται και η οποία μας έφτασε έως εδώ. Δεν σας κρύβω ότι ρίχνω... κλεφτές ματιές και στην ευρωπαϊκή μας παρουσία, όμως έχουμε καιρό γι' αυτό.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον τεχνικό μας, Κώστα Λεμπέση, που πίστεψε σε μένα και τους συμπαίκτες μου και τελικά τον δικαίωσαμε. Καλές γιορτές σε όλους. Ας είναι το 2012 μία αθλητική και καλύτερη χρονιά!».

 

Τελευταία Νέα