«Τελειώνουμε με «Κάϊ», ίσως για Sofo!»

«Τελειώνουμε με «Κάϊ», ίσως για Sofo!»

«Τελειώνουμε με «Κάϊ», ίσως για Sofo!»

bet365

O νέος τεχνικός της Γαλατασαράϊ, Εργκίν Αταμάν, πλέκει το εγκώμιο του Κώστα Καϊμακόγλου και μιλώντας στο gazzetta.gr παραδέχεται ότι η απόκτηση του Σχορτσανίτη θα εξαρτηθεί από τον point-guard που θα επιλέξει.

H σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 3 εβδομάδες στην Τουρκία, τον βρήκε απόλυτο θριαμβευτή και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας στα πλέϊ-οφ! Μετά την κατάκτηση του Eurochallenge κόντρα στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Γαλλίας, Σαλόν σιρ Σαόν, η Μπεσίκτας κατόρθωσε να στεφθεί και πρωταθλήτρια Τουρκίας, κερδίζοντας στους τελικούς των πλέϊ-οφ με 4-2 στις νίκες την Εφές Πίλσεν του Ηλία Ζούρου, με τον προπονητή της να δέχεται τα εύσημα από τον Τύπο της γειτονικής χώρας. Ο λόγος για τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος – λόγω της ξαφνικής αποχώρησης του βασικού χορηγού της ομάδας (Milangaz), παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Μπεσίκτας και λίγες μέρες αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Γαλατασαράϊ.


Ο «φιλέλλην» Αταμάν

Για όσους δεν θυμούνται, το 2003, όταν ο 46χρονος Τούρκος τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο της Ούλκερ, ο Ευθύμης Ρεντζιάς είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας επαγγελματίας αθλητής που είχε υπογράψει σε τουρκική ομάδα. Έκτοτε, ο Αταμάν, που πάντα είχε σε εκτίμηση την παραγωγική διαδικασία του ελληνικού μπάσκετ, την περίοδο 2008-09, πήρε στην Εφές Πίλσεν τον Μιχάλη Κακιούζη (τον είχε παίκτη και τη σεζόν 2002-03 στη Σιένα) και η εφετινή του συνεργασία με την Γαλατασαράϊ, είναι πολύ πιθανό να στηριχθεί σε δύο Έλληνες ψηλούς. Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο κινητό του τηλέφωνο και ο ίδιος αποδείχτηκε πολύ πρόθυμος να “ξεδιαλύνει” το status των επαφών της ομάδας του με τον Κώστα Καϊμακόγλου και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη...


«Σήμερα-αύριο υπογράφει ο Καϊμακόγλου!»

«Με τον Καϊμακόγλου βρισκόμαστε, πράγματι μία ανάσα από την υπογραφή συμβολαίων! Θεωρώ ότι του έχουμε κάνει μία πολύ καλή πρόταση, με τους όρους της οποίας έχει σχεδόν συμφωνήσει και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια για την επισημοποίηση της συνεργασίας. Με δεδομένο ότι ο παίκτης βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την Εθνική Ελλάδας για το προολυμπιακό τουρνουά, είναι λογικό να απαιτείται λίγος χρόνος μέχρι να πέσουν και οι τελικές υπογραφές. Πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών και θέλω να ελπίζω ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη το θέμα θα έχει τελειώσει», μας είπε ο πιο έμπειρος coach όταν το ρωτήσαμε πόσο κοντά βρίσκεται η Γαλατασαράϊ στην απόκτηση του του 29χρονου διεθνούς φόργουορντ, στον οποίο έχει καταθέσει πρόταση για διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο Ευρώ!


«Απίστευτο «εργαλείο» για κάθε προπονητή!»

Του ζητάμε να μας πει τι έχει εκτιμήσει περισσότερο από το αγωνιστικό προφίλ του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του Αμαρουσίου, της Νήαρ-Ηστ και του Κρόνου και ο Εργκιν Αταμάν δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ πριν απαντήσει... «Έχει φοβερή νοοτροπία, είναι μεγάλος μαχητής, μπορεί να κάνει το ίδιο αποτελεσματικά όλη την βρώμικη δουλειά και παράλληλα να έχει σημαντική συνεισφορά στην επίθεση, έχοντας τη δυνατότητα να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Σε γενικές γραμμές είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός “ρολίστας” και αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο “εργαλείο” για κάθε προπονητή. Συν τοις άλλοις, έχει εξαιρετικές παραστάσεις, παίζοντας για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του κορυφαίου Ζέλικο Ομπράντοβιτς», υπερθεμάτισε ο πρώην τεχνικός της Εφές Πίλσεν (1999-2001 και 2007-09), της Μοντεπάσκι Σιένα (2001-03), της Ούλκερ (2003-06), της Φορτιτούντο Μπολόνια (2006-07) και της Μπεσίκτας (2009-2012), ο οποίος εκτός από τον “Κάϊ-Κάϊ”, εξετάζει αρκετά σοβαρά την περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη... Πως ακριβώς έχει το θέμα όσον αφορά στον «Big-Sofo»;


«Ο πλέϊ-μέϊκερ θα κρίνει του Sofo!»

«Με τον Σχορτσανίτη τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με τον Καϊμακόγλου! Ο Σοφοκλής μας ενδιαφέρει και είναι από τους 3-4 στόχους που έχουμε βάλει στο στόχαστρο για την θέση του σέντερ. Η απόφασή μας δεν έχει να κάνει ούτε με το οικονομικό, ούτε με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χειρουργημένο του γόνατο και θα εξαρτηθεί από το αγωνιστικό προφίλ του point-guard που θα αποκτήσουμε και από το αν τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με τον τρόπο παιχνιδιού του Έλληνα σέντερ! Είναι καθαρά θέμα αγωνιστικής στρατηγικής... Έχουμε μιλήσει με τον εκπρόσωπό του και του έχουμε γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον μας, οπότε πιστεύω ότι αν τελικά τον επιλέξουμε, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τον φέρουμε στην Κωνσταντινούπολη...», επεσήμανε ο Τούρκος προπονητής, ξεκαθαρίζοντας ότι εκτιμάει βαθύτατα τον κυρίαρχο τρόπο παιχνιδιού του “Baby Shaq” μέσα στο «ζωγραφιστό...».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα