Όταν ο αρχηγός βρίσκει σίδερο

Όταν ο αρχηγός βρίσκει σίδερο

Αντώνης Κατσίκης
Όταν ο αρχηγός βρίσκει σίδερο

bet365

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν καλός στα δύο παιχνίδια με την Αναντολού Εφές στην Πόλη και το gazzetta.gr παρουσιάζει τι κάνει ο Ολυμπιακός στις κακές επιθετικά βραδιές του αρχηγού του.

Από χθες το βράδυ έχει αρχίσει μεγάλη κουβέντα για την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα να κρατήσει τον Βασίλη Σπανούλη εκτός παιχνιδιού στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Οι απόψεις που… συγκρούονται είναι δύο. Άπαντες συμφωνούν πως ο Λαρισαίος γκαρντ δεν έκανε καλό παιχνίδι και ορθώς κάθισε στον πάγκο στα μέσα της τελευταίας περιόδου, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν δύο διαφορετικές γνώμες.
Πολλοί υποστηρίζουν πως ακόμη και στην κακή του βραδιά, ο Σπανούλης πρέπει να είναι στο παρκέ όταν η μπάλα «καίει». Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως ορθώς ο 47χρονος τεχνικός τον κράτησε στον πάγκο μιας και εκείνη τη στιγμή εμπιστεύτηκε τους πέντε παίκτες που μετέτρεψαν το 62-58 σε 62-70.

Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε τι κάνει ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος στις κακές επιθετικά βραδιές του αρχηγού του στη φετινή Ευρωλίγκα και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα. Από τα 28 ματς που έχουν γίνει ως τώρα στην διοργάνωση, ο Σπανούλης έχει μείνει κάτω από τους 10 πόντους στα έξι. Και οι Πειραιώτες μετρούν 3 νίκες και άλλες τόσες ήττες.

Στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ο «V-Span» είχε σε όλα τα ματς διψήφιο αριθμό πόντων ενώ έκανε τουλάχιστον τέσσερις ασίστ σε κάθε παιχνίδι. Στη δεύτερη φάση υπήρξαν τρεις αναμετρήσει που ο διεθνής γκαρντ δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων. Στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα , στο ΣΕΦ απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ και με αντίπαλο τη Μπεσίκτας στην Πόλη. Και στα τρία αυτά παιχνίδια έβαλε εννιά πόντους. Και ο Ολυμπιακός έχασε μόνο το παιχνίδι στην Καταλονία.

Σε 24 ματς λοιπόν στις πρώτες δύο φάσεις της Ευρωλίγκας ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού μόλις τρεις φορές δεν έβαλε διψήφιο αριθμό πόντων.

Και τώρα, στα play off κόντρα στην Αναντολού Εφές, έπιασε ήδη αυτό τον αριθμό καθώς μόνο στο δεύτερο παιχνίδι πέτυχε πάνω από 10. Μάλιστα για την κλάση του είναι και αρκετά άστοχος, πλην των βολών, καθώς έχει στη σειρά με την τουρκική ομάδα (18/19 βολές, 6/19 δίποντα και μόλις 1/18 τρίποντα). Ο 31χρονος γκαρντ καταλαβαίνει πως τα σουτ δεν μπαίνουν και έτσι προσπαθεί να μοιράζει το παιχνίδι στους συμπαίκτες του (28 ασίστ στα τέσσερα ματς, 7 ασίστ μέσο όρο σε αυτή τη σειρά).

Και αν στα δύο πρώτα ματς της σειράς ήταν μεταξύ των διακριθέντων, σίγουρα στην Κωνσταντινούπολη δεν βοήθησε όσο και ο ίδιος θα ήθελε την παρέα του. Είναι δεδομένο, όμως, πως μέσα σε μια πολύ μεγάλη σεζόν όλοι, ακόμη και παίκτες της κλάσης του Σπανούλη, έχουν και κακές βραδιές. Πλέον η Αναντολού έκανε το 2-2 και τα πάντα θα κριθούν στο πέμπτο παιχνίδι. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος ανάγκη τον αρχηγό του.

Θα καταφέρει και πάλι η τουρκική ομάδα να τον κρατήσει χαμηλά και να αυξήσει τις πιθανότητες της να προκριθεί ή ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ελλάδος και Ευρώπης θα πάρει από το χέρι την παρέα του και θα την οδηγήσει στο Final Four του Λονδίνου; Και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Η απάντηση θα δοθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (26/4)…

 

Τελευταία Νέα