BIG Sofo!

BIG Sofo!

Γιάννης Ράμμας
BIG Sofo!

bet365

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επέστρεψε εντός συνόρων πιο σοβαρός από ποτέ, έτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr γράφει για τον άχαστο -αλλά μόνο- «Σόφο».

O Παναθηναϊκός διανύει την πιο περίεργη περίοδό του εδώ και δεκαετίες. Η αλλαγή προπονητή έπειτα 13 χρόνια κι η παρουσία μόλις δύο παικτών απ' την περασμένη ομάδα φτάνουν και περισσεύουν για επιχειρήματα.

Ήδη σε σύντομο διάστημα, όπου οι επίσημες αναμετρήσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο νέος προπονητής, Αργύρης Πεδουλάκης, έχει επαινέσει ουκ ολίγες φορές τις παλιοσειρές, Τσαρτσαρή (11η χρονιά) & Διαμαντίδη (9η χρονιά), ως προς όφελος των καινούριων παικτών. Παρόλα αυτά στο δυναμικό υπάρχει κι ένας νεοαποκτηθείς, που λειτουργεί σαν παλιός: ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης!

Το δείγμα γραφής φαντάζει λίγο, άλλωστε η χρονιά μόλις άρχισε, αλλά η big παρουσία τού «Σόφο» αρκεί για να... αποκαλυφθεί ο ρόλος του στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού.

Με μέσο όρο 21 πόντων (23+19) στην Ευρωλίγκα κράτησε μέχρι τέλους την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης στο Palacio de Deportes (85-78 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης) και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να κάνει καλό ποδαρικό στο Ο.Α.Κ.Α. (78-76 επί της Καντού), ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις δε χρειάστηκε να φορτσάρει αναλόγως. Το ριμπάουντ δεν αποτελεί απ' τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του, ίσως γιατί δε χρειάστηκε να ψάξει το επιθετικό ριμπάουντ σε δική του προσπάθεια, αλλά κι επειδή όλη η ομάδα τρέχει στη μπάλα έπειτα άστοχο σουτ συμπαίκτη ή αντιπάλου, αφήνοντας το λάθος -δυστυχώς το εύκολο λάθος, αφού έχει εγκαταλείψει την κατάχρηση της μπάλας- ως το μοναδικό αρνητικό στοιχείο του. Οι ελεύθερες βολές έπαψαν να ανήξουν στην αντίστοιχη κατηγορία, αφού πια τη σχετική στατιστική του ζηλεύουν μέχρι κι οι κοντοί!

Αν όλα αυτά έχουν προλάβει να συμβούν μέσα σε αρκετά σύντομο χρόνο συμμετοχής, τίθεται θέμα ποιος τον αναπληρώνει, πέραν του γερόλυκου «Τσάρτσα», αφού ο Χίλτον Άρμστρονγκ είναι εκτός κλίματος κι ο Στεφάν Λάσμε παραμένει ανέτοιμος. Ή πόσο θα αντέξει να τα βάζει μόνος του με τα θηρία, αρχής γενομένης απέναντι στον Ολυμπιακό (22/10). Οι απαντήσεις προσεχώς...

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ 2012-13

VS.

ΠΟΝΤΟΙ

ΔΙΠΟΝΤΑ

ΒΟΛΕΣ

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

ΛΑΘΗ

ΧΡΟΝΟΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (KYΠ.)

14

4/6

6/6

2-1

1

15:24

AΡΗΣ (Α1)

6

2/2

2/2

0-0

2

17:38

ΡΕΑΛ Μ. (ΕΥΡΩΛ.)

23

9/9

5/7

1-0

6

18:49

ΚΑΝΤΟΥ (ΕΥΡΩΛ.)

19

5/8

9/11

2-2

4

18:37

 

Τελευταία Νέα