Κάντο, όπως η Ντόρτμουντ!

Κάντο, όπως η Ντόρτμουντ!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την διαχείριση της αποχώρησης Γκέτσε από την Ντόρτμουντ και το τι συμβαίνει επί ελληνικού εδάφους.

Η ανακοίνωση της Ντόρτμουντ για την αποχώρηση- σοκ του Μάριο Γκέτσε δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από αυτόν, της φαγωμάρας, των επιθετικών ανακοινώσεων προς τέρψιν των… οπαδών και κυρίως για να δικαιολογήσει κάποιος, μία μεγάλη απώλεια.

« Προφανώς και είμαστε υπερβολικά απογοητευμένοι, αλλά υπογραμμίζω ότι τόσο ο Μάριο, όσο κι ο ατζέντης του συμπεριφέρθηκαν σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου» δήλωσε ο Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, ο πρόεδρος του συμβουλίου της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Όλα αυτά ένα 24ωρο πριν από τον πρώτο κρίσιμο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Γερμανία!

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα, αν γινόταν αυτό! Εκτός από το χαρτοπόλεμο σκληρών ανακοινώσεων, ενδεχομένως κάποιοι θα έκαιγαν λάστιχα στους δρόμους, θα μπλόκαραν υπουργεία και άλλους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς και δεν ξέρω γω τι άλλο θα γινόταν.

Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι ήταν μία κίνηση ματ της Μπάγερν όχι μόνο απέναντι στην αντίπαλό της στο γερμανικό πρωτάθλημα, ίσως και στον… τελικό, αλλά και διότι μπορεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για την φοροδιαφυγή του Ούλι Χένες. Αν και από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι δεν αφορά το θέμα της Μπάγερν Μονάχου. Από την άλλη, μέσω της ανακοίνωσης των Βεστφαλών και των δηλώσεων για στήριξη σε αυτό τον 21χρονο παίκταρο, φαίνεται και η νηφαλιότητα, αλλά και το μεγαλείο ενός συλλόγου όπως η Ντόρτμουντ.

Η διαφορά στο θέμα της Μπάγερν Μονάχου βέβαια σε σύγκριση με μικρότερους γίγαντες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ότι οι Βαυαροί έχουν χρήμα με ουρά και δεν διστάζουν να ενεργοποιήσουν οψιόν ύψους 37 εκατ. ευρώ απέναντι σε διεκδικητές τίτλων! Εδώ, τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση κάποια πάρε δώσε του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού με τον Αρη, οι όποιες κινήσεις έχουν γίνει είναι στο… τζάμπα, προφανώς σκεπτόμενοι ότι όσο ο αντίπαλος δεν έχει λεφτά, παραμένει βραχυκυκλωμένος στα χρέη του, εμείς θα είμαστε πιο δυνατοί.

Από την άλλη πλευρά στη Γερμανία- το διαπίστωσα μάλιστα μιλώντας με έναν συνάδελφο που έχει γεννηθεί εκεί και διατηρεί επαφές- , υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν αυτό τον τεράστιο γερμανικό σύλλογο, ωστόσο θεωρούν ότι οι κινήσεις της αποτελούν και «ταφόπλακα» για τις άλλες ομάδες, καθώς σκορπίζουν απίστευτα ποσά και τα μεγάλα ταλέντα καταλήγουν, εκτός εξαιρέσεων, σε… έναν! Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό βέβαια συμβαίνει παντού και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς και στην κοινωνία μας.

Σύλλογοι και ομάδες, που καταφέρνουν να βγουν νικήτριες από τέτοια σοκ και διαχειρίζονται σωστά τέτοιες αποχωρήσεις, μπορεί και να σώσουν την παρτίδα. Και όπως λένε οι χαρτοπαίκτες, πρώτα σώνεις την παρτίδα και μετά την κερδίζεις!

 

Τελευταία Νέα