Βοντρούσοβα - Ζαμπέρ 2-0: Η... άμυνα έφερε τον πρώτο τίτλο grand slam για την Τσέχα!

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα για πρώτη φορά στην καριέρα της κατακτά grand slam, 2-0 σετ (6-4, 6-4) στον τελικό του Wimbledon την Ονς Ζαμπέρ.

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα είναι η κάτοχος του Wimbledon!

Σε ένα παιχνίδι με έντονη νευρικότητα και από την ίδια, αλλά και από την Ονς Ζαμπέρ, πήρε κρίσιμα games και στα δύο σετ, για να κερδίσει τον τελικό με 6-4, 6-4 σε μία ώρα και 20 λεπτά.

Φανερά αγχωμένες και οι δύο στον τελικό, με την Βοντρούσοβα όσο να περνά η ώρα, να εγκληματίζεται καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα και παρά το 0-2 στο ξεκίνημα του ματς, πήρε το πρώτο σετ.

H Ζαμπέρ πέταξε ευκαιρίες, απώλεσε το πρώτο σετ και έδειχνε μία εικόνα εξαντλημένης και απογοητευμένης τενίστριας, αν και τίποτα δεν είχε κριθεί. Με το «καλημέρα» στο δεύτερο σετ δέχτηκε break και το κοινό... ανέλαβε να την «ξυπνήσει». Πήρε πίσω το break και άρχισε να παίζει σαν... Ζαμπέρ, δίνοντας ξανά ενδιαφέρον στο ματς. Οχι όμως για πολύ, αφού τα λάθη της ,έφεραν εκ νέου ανατροπή και η Βοντρούσοβα πήρε τον τίτλο επειδή είχε λιγότερα αβίαστα (13-31), ενώ την ίδια ώρα δεν ήταν τόσο επιθετική όσο η αντίπαλός της (25 winners η Ζαμπέρ, μόλις 10 η νικήτρια).

Παίζοντας πιο συντηρητικά ουσιαστικά, κατέκτησε και τον πρώτο τίτλο της σε grand slam και μάλιστα σε επιφάνεια που δεν είναι και τόσο καλή, με την Τυνήσια να μετρά πλέον 0-3 σε τελικούς grand slam.

Εγινε η πρώτη unseeded πρωταθλήτρια στο Wimbledon στην Open Era και η τρίτη Τσέχα που το κατακτά, μετά τις Νοβότνα και Κβίτοβα Ναβρατίλοβα το κέρδισε ως Αμερικανίδα) .

Καλή αρχή η Ζαμπέρ, καλύτερο φίνις η Βοντρούσοβα στο πρώτο σετ

Με ένα εξαιρετικό πρώτο σερβίς έκλεισε το πρώτο game του ματς η Ζαμπέρ, η οποία γρήγορα έφτασε σε διπλό break point, απέναντι σε μία φανερά αγχωμένη Βοντρούσοβα. Με λάθος της Τσέχας έγινε το 2-0, όμως κατάφερε αμέσως να πάρει πίσω το break από τα λάθη στο φόρχαντ και το μπάκχαντ της αντιπάλου της.

Φανερά αγχωμένη και η Ζαμπέρ, πέταξε 4 ευκαιρίες για break στη συνέχεια, βλέποντας την Βοντρούσοβα να ισοφαρίζει σε 2-2, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το καλό πρώτο σερβίς που είχε αμέσως μετά και διατήρησε το προβάδισμα.

Μετά από τέσσερις χαμένες ευκαιρίες για break, η Ζαμπέρ είχε άλλες τρεις μαζεμένες στο έκτο game (0-40) και αυτή τη φορά φρόντισε η αντίπαλός της με ένα λάθος, να της δώσει προβάδισμα με 4-2. Ομως, με το ίδιο… νόμισμα την πλήρωσε η Βοντρούσοβα, που έσπασε το σερβίς της με μηδέν.

Εκεί άρχισε η ανατροπή για την Τσέχα, η οποία αφού ισοφάρισε στο σερβίς της, έφτασε σε άλλα δύο break point απέναντι στην νευρική Ζαμπέρ και έκανε το 5-3 για να πάει να σερβίρει για το σετ, το οποίο έκλεισε με love game.

Πλήρωσε τα λάθη η Ζαμπέρ και η Βοντρούσοβα πήρε τον τίτλο

Με το «καλημέρα» δέχτηκε break η Ζαμπέρ που έδειχνε πλήρως απογοητευμένη, αλλά εκεί το κοινό ανέλαβε δράση… Αρχισε να την αποθεώνει και να φωνάζει υπέρ της, η Τυνήσια «ξύπνησε» από την ενέργεια του κόσμου και αφού πήρε πίσω το break, πέρασε και μπροστά στο σερβίς της με 2-1.

Με την… φόρα που πήρε, έκανε και break (κυρίως χάρη στα αβίαστα λάθη της αντιπάλου της), όμως η Βοντρούσοβα έπαιξε στη συνέχεια εξαιρετικά με το slice της και κατάφερε να πάρει πίσω το break σε ένα πολύ όμορφο game από πλευράς θεάματος, μειώνοντας σε 3-2.

Αμέσως ισοφάρισε στο σερβίς της και στο 15-30 στο σερβίς της Ζαμπέρ, πέταξε μοναδική ευκαιρία για διπλό break point όταν σε δεύτερο σερβίς, είχε μία πολύ κακή τοποθέτηση στην επιστροφή, σημαδεύοντας το φιλέ. Η αντίπαλός της άδραξε την ευκαιρία και κράτησε το σερβίς της, για να διατηρήσει προβάδισμα με 4-3.

Η Βοντρούσοβα ισοφάρισε και η Ζαμπέρ σέρβιρε στο πιο κρίσιμο game του ματς όπου στο 30-30 έκανε δύο αβίαστα λάθη, στέλνοντας την αντίπαλό της να σερβίρει για τον τίτλο, κάτι που πέτυχε με ένα στοπ βολέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα