Ο Αλκαράθ έκλεισε ραντεβού με τον Τζόκοβιτς στον τελικό

Ο Κάρλος Αλκαράθ
Ο Κάρλος Αλκαράθ ισοπέδωσε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ και πάει στον σπουδαίο τελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς.

Αυτό που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει στον ημιτελικό του Roland Garros, θα επιδιώξει να κάνει στον τελικό του Wimbledon ο Κάρλος Αλκαράθ.

Στον τρίτο συνεχόμενο ημιτελικό του σε grand slam, ισοπέδωσε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-3 σε μία ώρα και 49 λεπτά) και έκλεισε ραντεβού με τον Τζόκοβιτς, στον τελικό που όλοι περίμεναν να δουν από το Παρίσι.

Πριν ένα μήνα συναντήθηκαν στον ημιτελικό του Roland Garros, όπου στα πρώτα δύο σετ παίχτηκε απίθανο παιχνίδι, έως ότου τραυματίστηκε ο Αλκαράθ. Τώρα, οι δύο κορυφαίοι τενίστες αυτή τη στιγμή, θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους για πρώτη φορά σε τελικό grand slam.

Το ματς

Στο 4-3, ο Αλκαράθ έσπασε το σερβίς του Ρώσου στο μοναδικό break point του σετ και το έκλεισε στο 6-3, ενώ στο 1-1 του δεύτερου σετ, βρήκε τρεις ευκαιρίες από λάθη του Μεντβέντεφ και κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα στη συνέχεια με 3-1.

O Μεντβέντεφ, παρά το ότι είχε περιορίσει σημαντικά τα αβίαστα λάθη, αδυνατούσε να βρει λύσεις και break points στο σερβίς του Καρλίτος, με αποτέλεσμα να έρθει το 2-0 στα σετ για τον Ισπανό με πανομοιότυπο τρόπο.

Στο τρίτο ο Ισπανός με ένα τρίτο break στο ματς, προηγήθηκε με 3-0 και έδειχνε πως θα ξεμπερδεύει με τη νίκη. Ωστόσο, ο αντίπαλός του κατάφερε για πρώτη φορά να σπάσει το σερβίς του και να μειώσει σε 3-2.

Ο «χορός» των break συνεχίστηκε, αφού ο Αλκαράθ πήρε πίσω το break και στο σερβίς του ο Μεντβέντεφ απάντησε για να μειώσει σε 4-3. O Καρλίτος ωστόσο για τρίτο συνεχόμενο game στην υποδοχή, «εκτέλεσε» τον αντίπαλό του κι αυτή τη φορά δεν του άφησε περιθώρια, για να κλειδώσει το… ραντεβού με τον Νόλε.

Εκεί, ο νικητής θα είναι την Δευτέρα και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα