Το Top 10 του Λονδίνου!

Βίκυ Γεωργάτου‏
Το Top 10 του Λονδίνου!
Η απεσταλμένη του gazzetta.gr στο Λονδίνο, Βίκυ Γεωργάτου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το τουρνουά τένις του Λονδίνου!

Η εικόνα του Νόβακ Τζόκοβιτς να σηκώνει την κούπα ήταν η τελευταία από τους ATP World Tour Finals του Λονδίνου. Δεν ήταν, όμως, η μοναδική!

Θα επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε τα δέκα πιο έντονα κεφάλαια και... κλικ της διοργάνωσης, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό... Αν θεωρείτε ότι υπάρχει... επιμονή στον Ρότζερ Φέντερερ, συγχωρέστε μας αλλά ο άνθρωπος είναι τόσο χαρισματικός που... παίζει μόνος του! Η σειρά είναι εντελώς τυχαία...

1. Μεγάλε Νόλε: Ο σούπερμαν Νόβακ Τζόκοβιτς τελείωσε τη σεζόν με 22 σερί νίκες και τέσσερις συνεχόμενους τίτλους! Αλύγιστος ο Νο.2 τενίστας, σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου με τις άμυνες που βγάζει και το πώς τις μετατρέπει σε επίθεση. Όταν ρωτήθηκε αν ξαναβλέπει τα... τρελά του, είπε ότι το κάνει με τη θέλησή του όταν κερδίζει και αναγκαστικά όταν χάνει!

2. Stan the man: Στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, ο Στάνισλας Βαβρίνκα έδειξε γιατί επέστρεψε στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου. Έχει πλέον εμποστοσύνη στις δυνάμεις του, κερδίζει με... αέρα τενίστες του Top 10 και έδωσε έναν ακόμα λόγο στους Ελβετούς να λατρεύουν το τένις. Ο βασικός λόγος βρίσκεται στο Νο.3!

3. Αχ Ρότζερ: Ο βασιλιάς δεν κατάφερε να σηκώσει τον έβδομο τίτλο του, όμως για άλλη μια φορά ήταν ο σταρ της διοργάνωσης. Αριστοκρατικό στιλ εντός και εκτός γηπέδου, όταν άλλοι συνάδελφοί του προσπαθούσαν να αποφύγουν τους φαν τους, εκείνος με υπομονή έκανε... διαδρομές ολόκληρες για να χαρίσει ένα χαμόγελο. Είναι πάντα απολαυστικός στις συνεντεύξεις τύπου και εύστροφος όπως και στις κινήσεις του στο κορτ. Ακόμα και στις ήττες... Πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα είναι το άθλημα όταν αποφασίσει να κρεμάσει τη ρακέτα του...

4. Ο dj τα σπάει: Σε μια διοργάνωση όπου η μουσική παίζει βασικό ρόλο, δεν... πας πουθενά αν δεν έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο! Δεν τον γνωρίζουμε, αλλά τον συγχαίρουμε διότι οι μουσικές επιλογές του έδωσαν άλλη διάσταση στο τουρνουά και απογείωναν καθημερινά τους θεατές. Το Heroes του Ντέιβιντ Μπάουι, βασικό... άσμα στους αγώνες, θα ηχεί για πολλές μέρες στα αυτιά μας, ενώ πόσο ωραίο είναι να γίνονται βραβεύσεις την ώρα που οι Bastille τραγουδούν το Pompeii;

5. Η ματσάρα του Ο2: Ρότζερ Φέντερερ και Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο τα έδωσαν όλα στο κορτ σε ένα do or die ματς στο round robin της διοργάνωσης. Απίθανος αγώνας με συνεχείς ανατροπές, ήταν μακράν η κορυφαία αναμέτρηση του τουρνουά. Στην τρίτη σερί συνάντηση των δύο υπεραθλητών, ο Ρότζερ θύμισε τον καλό του εαυτο και με επική ανατροπή πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και... ανέστησε τους πολυάριθμους φαν του, που δεν έπαψαν να τον ενισχύουν. Περιμένουμε, πάντως, από τον συμπαθέστατο Αργεντινό να κάνει την υπέρβαση το 2014!

6. Για πάντα μαζί: Μέχρι το 2015 οι τελικοί θα διεξάγονται στο Λονδίνο, ενώ υπάρχει και προοπτική ανανέωσης της συμφωνίας. Ράφα και Νόλε ψηφίζουν αλλαγή για διαφορετικούς λόγους, όμως θεωρούμε ότι το Ο2 είναι το ιδανικό "σπίτι" για τη διοργάνωση. Δεν είναι μόνο οι εκπληκτικες εγκαταστασεις και η οργάνωση, αλλα και το... τενιστικό κοινό που γεμίζει καθημερινά τις εξέδρες. Οι Βρετανοί γνωρίζουν το άθλημα, ξέρουν να εκτιμούν και να συμπεριφέρονται, άρα ποιος ο λόγος για ρίσκα; Θα διαφωνήσουμε, λοιπόν, με τους δύο κορυφαίους τενίστες στον κόσμο και θα "στηρίξουμε" τις προθέσεις της ΑΤΡ!

7. Vamos: Για δεύτερη σερί χρονιά ένα ισπανικό ζευγάρι καταφέρνει να σηκώσει το τρόπαιο στο... υποβαθμισμένο διπλό.Φερνάντο Βερδάσκο και Νταβίντ Μαρέρο έπαιξαν εκπληκτικό τένις σε όλη τη διοργάνωση και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στον τελικό με τη νίκη κόντρα στους θρυλικούς αδερφούς Μπράιαν. Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής, καθώς το δίδυμο αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη του παππού του Μαρέρο, που πέθανε την ίδια μέρα, δύο χρόνια πριν. Η αγκαλιά του Βερδάσκο όταν "έσπασε" ο συμπαίκτης του έδειξε για πόσο δεμένη ομάδα μιλάμε...

8. Η μπίλια στο κόκκινο: Ιστορική ήταν η διοργάνωση για το τένις της Ελβετίας, αφού δύο αθλητές της χώρας πέρασαν στα ημιτελικά! Χωρίς υπερβολή, θα πούμε ότι η συμπαράσταση που είχαν Φέντερερ και Βαβρίνκα στα ματς απέναντι σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς ήταν ανατριχιαστική! Μόλις άναβαν τα φώτα στο πάντα σκοτεινό Ο2, με τόσες ελβετικές σημαίες νόμιζες ότι έβλεπες το τουρνουά της Βασιλείας! Και αν για τον Ρότζερ ξέραμε ότι έχει πάντα το πλεονέκτημα έδρας, καταλάβαμε πλέον ότι ο Σταν είναι από τους πιο αγαπητούς τενίστες στο τουρ...

9. Ο ταπεινός κύριος Ναδάλ: Έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του φέτος, έφτασε αισίως τα 13 major και επέστρεψε στο Νο.1. Όλα αυτά μετά από επτάμηνη απουσία από τα κορτ λόγω τραυματισμού! Και όμως, ο αριστερόχειρας Ισπανός παρουσιάζει τον εαυτό του σαν έναν απλό τενίστα, που προσπαθεί στο κορτ για το καλύτερο... Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι πρέπει μα μπει στην... κουβέντα για τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, ήταν κατηγορηματικός: "Ο Ρότζερ είναι ο καλύτερος και η σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο με τον Ροντ Λέιβερ". Αυτό θα πει μετριοφροσύνη!

10. Όλα σούπερ: Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τη διοργάνωση, αφού στη... σκηνή φαίνεται το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Απλά θα τονίσουμε ότι οι υπεύθυνοι του τουρνουά σέβονται τόσο τους φιλάθλους, όσο και τους δημοσιογράφους και κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος από το North Greenwich. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να φύγει ούτε το τουρνουά!

Και του χρόνου...

 

Τελευταία Νέα