Είναι winner ο Ντελ Πότρο!
Ο Νο.5 τενίστας στον κόσμο κέρδισε 6-7(4), 6-3, 7-5 και πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να σταθεί όρθιος στον... καυτό όμιλο των Τζόκοβιτς, Φέντερερ. Έμεινε πίσω στα σετ, αλλά έδειξε την κλάση του στα δύσκολα και είναι έτοιμος να τα βάλει τώρα με τους μεγάλους αντιπάλους του προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την τετράδα.
Εντυπωσιακά ξεκίνησε το ματς και οι δύο τενίστες, από τους πιο θεαματικούς στο τουρ, δικαίωσαν απόλυτα τις προσδοκίες. Ο Ντέλπο, πάντως, φάνηκε λίγο εκτός ρυθμού, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Γκασκέ και βασιζόμενος στο μαγικό του backhand πήρε το πάνω χέρι με μπρέικ στο όγδοο γκέιμ (5-3). Ο Πύργος λειτούργησε άψογα υπό πίεση και όχι μόνο πήρε δύο γκέιμ στη σειρά, αλλά έφτασε κοντά σε μπρέικ και στο 5-5 (30-40). Ο Γάλλος, όμως, άντεξε και τελικά όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, το οποίο κέρδισε ο Γκασκέ με εξαιρετική απόδοση και χτυπήματα ακριβείας.
Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο σετ. Ο Νο.9 τενίστας στον κόσμο άρχισε να αστοχεί, την ώρα που ο Ντελ Πότρο είχε βρει πλέον τα πατήματά του. Ο Αργεντινός προηγήθηκε με 3-1 και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 5-3, όταν και σέρβιρε για την ισοφάριση. Ένα τραγικό smash του Γκασκέ στο 15-30 ήταν αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα στο γκέιμ, το οποίο τελικά καθάρισε ο Ντελ Πότρο, φτάνοντας στο 1-1.
Κλειστό ήταν το τρίτο σετ, μέχρι να κάνει το μπρέικ ο τενίστας από το Ταντίλ στο 3-3. Πήρε το προβάδισμα με 4-3 και με δικό του σερβίς στο 5-4 έδειχνε έτοιμος να πανηγυρίσει τη νίκη. Ο Γκασκέ, ωστόσο, είχε άλλη γνώμη και κάνοντας το μπρέικ ισοφάρισε σε 5-5! Ψυχάρα ο Ντέλπο, έκανε το μπρέικ μπακ και σέρβιρε και πάλι για τη νίκη. Αυτή τη φορά δεν πέταξε την ευκαιρία του και τα κατάφερε μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά. Ήταν, μάλιστα, η έκτη σερί επικράτησή του σε βάρος του Γκασκέ (6-1 συνολικά).
GROUP A
1. Βαβρίνκα 1-0 (2-1)
2. Μπέρντιχ 0-1 (1-2)
-----------------------------
3. Ναδάλ - -
4. Φερέρ - -
GROUP B
1. Ντελ Πότρο 1-0 (2-1)
2. Γκασκέ 0-1 (1-2)
------------------------------
3. Τζόκοβιτς - -
4. Φέντερερ - -
Το πρόγραμμα της Τρίτης (5/11)
4μ.μ.: Ναδάλ-Φερέρ
10μ.μ.: Τζόκοβιτς-Φέντερερ
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.