Δεν λυγίζει ο Τζόκοβιτς!

Gazzetta team
Δεν λυγίζει ο Τζόκοβιτς!
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε επίδειξη... ανθεκτικότητας στο Παρίσι και κέρδισε με ανατροπή τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά του Masters στο Παρίσι.

Εκπληκτικός ο Σέρβος, κατάφερε να ξεφύγει από τις δύσκολες κατάστασεις που δημιούργησε ο βασιλιάς και μετά το 4-6, 6-3, 6-2 θα προσπαθήσει αύριο κόντρα σε Ναδάλ ή Φερέρ να κατακτήσει τον 40ο τίτλο στην καριέρα του. Ήταν, μάλιστα, η 16η σερί νίκη του στο τουρ, η οποία τον κρατάει ζωντανό στη μάχη για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Νόλε ξεκίνησε άσχημα το ματς, με αδικαιολόγητα για την κλάση του λάθη, όμως από τη στιγμή που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο σετ άρχισε να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό.

Ο Φέντερερ, από την πλευρά του, ήταν σούπερ στο πρώτο σετ και θύμισε για άλλη μια φορά τον παλιό καλό Ρότζερ! Στο δεύτερο, όμως, άρχισαν να πέφτουν τα ποσοστά του στο σερβίς, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στον Τζόκερ. Στο καθοριστικό σετ έμεινε νωρίς πίσω με μπρέικ και παρά την προσπάθειά του για ανατροπή, ο 26χρονος αντίπαλός του είχε όλες τις απαντήσεις...

Ο βασιλιάς μπήκε αποφασισμένος στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί 2-1 με μπρέικ. Με την απίστευτη ποικιλία το παιχνίδι του, έκοβε τον ρυθμό του Νόλε, ο οποίος έψαχνε μάταια να βρει λύσεις για να γυρίσει την κατάσταση. Στο φινάλε του σετ, πάντως, έφτασε πολύ κοντά! Είχε τέσσερα μπρέικ πόιντ στο 5-4, όμως μετά από ένα δραματικό γκέιμ ο Φέντερερ κατάφερε να προηγηθεί με 1-0. Μια εξέλιξη που ξεσήκωσε το κοινό του Palais Omnisports, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου ήταν στο πλευρό του Ρότζερ...

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Φεντ και το δεύτερο σετ, αφού έσπασε το σερβίς του Νόλε στο πρώτο γκέιμ. Ο Σέρβος, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ελβετού και έκανε το μπρέικ μπακ (1-1). Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να πιέζει στο σερβίς του Φέντερερ. Η προσπάθειά του απέδωσε στο έκτο γκέιμ και με το 4-2 στην τσέπη, δύσκολα θα έχανε την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Το τρίτο σετ ήταν σόου του Τζόκοβιτς. Έκανε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1) και από εκεί και πέρα η απόδοσή του... ξέφυγε. Ανέβασε όλα του τα ποσοστά, σε αντίθεση με τον Φέντερερ που άρχισε να χάνει τη φρασκάδα του, και έφτασε στη μεγάλη νίκη, αφού πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ (5-2). Το ματς κράτησε δύο ώρες και μεταξύ των θεατών ήταν και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Το αυριανό ματς θα είναι ο τέταρτος σερί τελικός για τον Τζόκοβιτς στο τουρ. Έχασε στο US Open από τον Ναδάλ και αυτή ήταν και η τελευταία του ήττα, καθώς πήρε τα τρόπαια σε Τόκιο και Σανγκάη.

Ο Ρότζερ θα αναχωρήσει για το Λονδίνο για να λάβει μέρος στους τελικούς της ΑΤΡ, που αρχίζουν τη Δευτέρα (4/11). Εκεί, μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να τα... ξαναπεί με τον Νόλε, αφού οι δυο τους κληρώθηκαν στο ίδιο γκρουπ.

 

Τελευταία Νέα